Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nimam koga povabiti na 50 rojstni dan

Nimam koga povabiti na 50 rojstni dan

Čez en mesec imam 50 let. Razmišljam o zabavi in ugotavljam da nimam koga povabiti. Pred leti sem nekaj energetskih pijavk odpisala iz življenja, ljudi za katere sem mislila da so pravi  prijatelji,  ampak sem ugotovila z leti, da mi ne  želijo dobro , da pokličejo le zato da pofirbcajo, kako mi gre in da jih razveseli ko mi ne gre dobro (ne znam blefirati, če sem slabe volje , ko imam težave, to povem). S tem odpisom sem naredila velik korak zase, da sem se ogradila od slabih ljudi. Imam dobre odnose v službi, imajo me radi, nisem konfliktna, z  veliko večino se razumem, ampak nimam prijateljice. So sodelavke, dobre kolegice, dobri sosedje, dobri znanci.  Če zamenjam službo, se bodo odnosi ohladili. S sosedi se pogovarjamo, smo v lepem odnosu, nismo pa prijatelji. V trgovini srečam znance, ki se jih razveselim,  zelo rada pokramljam, nismo pa prijatelji.  Sem družabna, ampak ugotavljam da je edini pravi prijatelj  moj partner .Z njim delim dnevne misli, stiske, razmišljanja. Ter otroci. Staršev nimam več, so mrtvi (bolezen pri obeh) ,sem edinka. In tako ugotavljam, da nimam koga povabiti na zabavo. Najbolje da gremo z družino na dobro kosilo, midva z možem pa na lepo potovanje. Vi organizirate zabavo?

Pravilno si se odločila.

naredi fešto za nas.. hahah.. mene itak nihče ne bo prepoznal, ker me ne znajo prav brat.

Pri takih ki VSE prijatelje odpikajo, ker so neiskreni in pijavke.  oni so pa kao top prijatelji, neham brat

Jaz bi ti bila lahko mama, a se ne spomnim, kdaj sem nazadnje praznovala rojstni dan.

Odgovor na objavo uporabnika
Marla437, 15.09.2025 ob 20:17

Pri takih ki VSE prijatelje odpikajo, ker so neiskreni in pijavke.  oni so pa kao top prijatelji, neham brat

Moram razložiti. To so stare zgodbe, zls temi ljudmi sem prekinila. Bi pa rada razložila zakaj. Zavistni in škodoželjni, pod krinko zanimanja kako si, pokličejo. Da pofirbcajo. Nato ko je preveč v pogovoru,  prekinejo klic, brez razlage, samo moram iti. Sredi pogovora. Nato jih ne slišim par mesecev, nato ponovijo klic  čez dva do štiri mesece. Kako si? Je to tebi prijatelj? Veš koliko let sem rabila da sem se naučila da ne dvignem več telefona? Da se ne odzivajo na take ljudi? Taki pogovori me izpijejo, vznemirjena sem, slabe volje, občutek imam da me  je spet en okoli prenesel in to je tisto kar mi da največ misliti o namenih teh ljudi. Blagor ti če nimaš takih izkušenj. Jaz jih imam. Zadnjih 5 let imam drugačne izkušnje, začela sem grafiti odnose na novi osnovi, bolj zdrave odnose, ampak pri 50 letih težko vzpostavila nova trdna  prijateljstva.

Nič ne organiziram. Od 16. leta nimam prijateljic, okroglih obletnic ne praznujem. Moža nimam.

Boš preživela. Če preživim jaz …

Pismo, povabiš nas monovce ?

Točno, če imaš denar, povabi svojo družino v kakšno fino gostilno kam v drug kraj. Na Gorenjsko ali morje, kar ti je bolj ljubo.

V službi pogostitev.

Pa, kaj cjo ti ljudje, ki ti niso ljubi.

Jaz jih imam kar nekaj, ki bi se jim rada oddolzila, pa za 50ko ravno brez službe. Sem se kar zjokala, še za na tortice jih nisem mogla povabiti.

Monovce ne vabit, da ne bom edini moški na tvojem r.d.

V službi tortice, pecivo ali narezek s svojo družino na kosilo ali zgodnjo večerjo in izlet ali potovanje v bliznjo ali oddaljeno destinacijo, kot ti ustreza.

To je to

Zakaj le bi morala koga vabiti? Bodi zadovoljna, da imaš družino in to je čisto dovolj. Pojdite nekam na dobro kosilo, večerjo ali izlet. V službi časti prigrizek. Približno tako sem naredila jaz. Imam sicer 3 prijateljice, ne ravno zaupne, s katerimi se dobivamo, pa sem takrat, ko smo se dobile, častila pice. Skratka, nobenih abrahamovih fešt.

Tudi jaz sem dopolnila 50 par mesecev nazaj. Tudi jaz sem po razhodu s partnerjem naredila enako kot ti-skenslala sem ljudi, ki mi niso bili nic. Prisli so novi, peljala sem vsakega posebej na kosilo in druzenje, nisem delala ene velike feste. Hvalezna bodi, da imas druzino, deli svoj dan z njimi. Pa vse najboljse in veliko zdravja ?

Deluješ, kot da si ti boljša od drugih. Ampak si samo človek. Nihče ni popoln, nihče ni brez napak. Vsi imamo pomanjkljivosti.

Naredi tako, kot ti ustreza. Povabi moža in otroke in pojdite nekam na dobro kosilo. To je popolnoma dovolj.

Sodelavkam in sodelavcem pa odnesi pladenj peciva in narezek.

Iskrene čestitke in vse najboljše za 50. rojstni dan.

Bodoča abrahamovka, 15.09.2025 ob 20:26

Moram razložiti. To so stare zgodbe, zls temi ljudmi sem prekinila. Bi pa rada razložila zakaj. Zavistni in škodoželjni, pod krinko zanimanja kako si, pokličejo. Da pofirbcajo. Nato ko je preveč v pogovoru,  prekinejo klic, brez razlage, samo moram iti. Sredi pogovora. Nato jih ne slišim par mesecev, nato ponovijo klic  čez dva do štiri mesece. Kako si? Je to tebi prijatelj? Veš koliko let sem rabila da sem se naučila da ne dvignem več telefona? Da se ne odzivajo na take ljudi? Taki pogovori me izpijejo, vznemirjena sem, slabe volje, občutek imam da me  je spet en okoli prenesel in to je tisto kar mi da največ misliti o namenih teh ljudi. Blagor ti če nimaš takih izkušenj. Jaz jih imam. Zadnjih 5 let imam drugačne izkušnje, začela sem grafiti odnose na novi osnovi, bolj zdrave odnose, ampak pri 50 letih težko vzpostavila nova trdna  prijateljstva.

Damo oni so tebe klicali?

Ti njih nisi klicala?

Niste se druzili?

Da pri 50ih nimas nikogar razen druzinskih clanov je zelo zalostno, se clovek vprasa, kje si bila in kaj si delal 50 let.

Ti si edinka, kaj pa moz? Nima sorojencev, starsev? Nihce od vaju z mozem nima bratranca ali sestricne, nimata nobenega clana familije s katerim se druzita in se razumete in si pomagate, se skupaj veselite in zalujete?

Rojstnih dnevov ne praznujem, imam pa prijatelje, ki jih imam rada in si skupaj lajsamo in uzivamo v zivljenju.

Bodoča abrahamovka, 15.09.2025 ob 20:14

Čez en mesec imam 50 let. Razmišljam o zabavi in ugotavljam da nimam koga povabiti. Pred leti sem nekaj energetskih pijavk odpisala iz življenja, ljudi za katere sem mislila da so pravi  prijatelji,  ampak sem ugotovila z leti, da mi ne  želijo dobro , da pokličejo le zato da pofirbcajo, kako mi gre in da jih razveseli ko mi ne gre dobro (ne znam blefirati, če sem slabe volje , ko imam težave, to povem). S tem odpisom sem naredila velik korak zase, da sem se ogradila od slabih ljudi. Imam dobre odnose v službi, imajo me radi, nisem konfliktna, z  veliko večino se razumem, ampak nimam prijateljice. So sodelavke, dobre kolegice, dobri sosedje, dobri znanci.  Če zamenjam službo, se bodo odnosi ohladili. S sosedi se pogovarjamo, smo v lepem odnosu, nismo pa prijatelji. V trgovini srečam znance, ki se jih razveselim,  zelo rada pokramljam, nismo pa prijatelji.  Sem družabna, ampak ugotavljam da je edini pravi prijatelj  moj partner .Z njim delim dnevne misli, stiske, razmišljanja. Ter otroci. Staršev nimam več, so mrtvi (bolezen pri obeh) ,sem edinka. In tako ugotavljam, da nimam koga povabiti na zabavo. Najbolje da gremo z družino na dobro kosilo, midva z možem pa na lepo potovanje. Vi organizirate zabavo?

Še ena taka.

Enostavno ne bom praznovala, oziroma prirejala zabave.

Kosilo z možem, otroki.

Jaz imam 1 prijateljico, a to ni za organiziranje zabave.

Mož ima sestro, a je napol skregana s starši, njen mož povsem, zato jih ne moremo povabiti skupaj.

Jaz imam sestro, imy otroke, a so tudi nekaj pokregani.

Brezveze.

Šla bova z možem na podalǰšan vikend, oziroma za cel teden in povabila otroke, partnerje.

Bidi vesela da imaš mir. Sicer izmišlhena zgodbica.

kakšna super zanimiva zgodba

mesec pred praznovanjem začnete razmišljat koga povabit, hahahaha

Ne sekiraj se. Jaz sem praznovala doma, a mi je bila to največja muka, ker ne maram presenečenj, vedela pa sem, da nekaj pripravljajo. Saj je bilo na koncu ok. Tako, kot ti omenjaš, bi bilo tudi meni povsem v redu. Z otroki kosilo, z možem dopustek. Vsa ta praznovanja so prenapihnjena. Poznam eno, pri kateri pa je obratno – samska, a naredila je ogromno fešto v gostilni, sploh ne vem, od kod je nabrala vse te ljudi. Ampak – na koncu je osamljena odšla domov. Lepo praznuj z domačimi in vse najboljše!

A ni fora v tem, da fešto narediš za ljudi, ki so ti blizu in ne v tem, da ti je problem fešta kot taka in ker je ne bo, če teh ljudi ni? Kje pa piše, da mora bit? Če nimaš okoli toliko tebi dragih ljudi, ne potrebuješ delat fešte. Se pač z njimi podružiš na kakšnem izletu, kosilu itd. Če pa bi rada samo fešto kot tako in je to bistvo, potem pač povabi kogarkoli, magari neznance iz ulice.

Isto jaz. Moj najboljši prijatelj je moj mož. Imam sodelavke, znanke, z nikomur nisem skregana, le prijateljstva nimam pravega. Vse je površno. To da s z nekom slišim po telefonu na par mesecev, zame ni prijatelj. Zame je prijatelj nekdo ki z menoj diha, živi, deli z menoj vsakdan. K sreči imam moža se katerim nisem odtujena , se rada pogovarjava , si stojiva ob strani.

Metba Betka, 15.09.2025 ob 23:32

Bidi vesela da imaš mir. Sicer izmišlhena zgodbica.

Zakaj pa je izmišljena zgodba? Ob okroglih obletnicah marsikdo razmišlja o večji zabavi. Jaz bom drugo leto 50 in isto ne bom priredila zabave. Čudna ali ne. V službi bom pripravila narezek, pijačo.

ne razumem, 15.09.2025 ob 21:37

Damo oni so tebe klicali?

Ti njih nisi klicala?

Niste se druzili?

Da pri 50ih nimas nikogar razen druzinskih clanov je zelo zalostno, se clovek vprasa, kje si bila in kaj si delal 50 let.

Ti si edinka, kaj pa moz? Nima sorojencev, starsev? Nihce od vaju z mozem nima bratranca ali sestricne, nimata nobenega clana familije s katerim se druzita in se razumete in si pomagate, se skupaj veselite in zalujete?

Rojstnih dnevov ne praznujem, imam pa prijatelje, ki jih imam rada in si skupaj lajsamo in uzivamo v zivljenju.

Vsak potrebuje prijatelja, nekoga komur se izpove. Jaz imam  sestrične in bratrance,  nismo skregani, družimo pa se ne. Vidimo se na pogrebih.   Ene imam na Facebooku. Starši so seveda , ampak so starejši. To niso prijatelji. Sodelavke so super, ampak iz prejšnje službe nismo ohranili stike. Ko so bili otroci majhni, smo se še par družinami družili, potem ko so odrasli, smo opustili stike. Kar slišiš se manjkrat, nato ugotoviš da se ne slišiš po celo leto. Pokličejo takrat ko rabijo kakšen nasvet, ok ne zamerim, tudi jaz pokličem ko kaj rabim .  Največ časa preživimo z partnerjem. Hudo je takrat ko živiš z partnerjem pod isto streho in ne zmoreta imeti komunikacijo. Se ne pogovarjata, sta cimra, ki se zelo malo pogovarjata, niti volje nimata za kreg, samo še tiha pasivnost in odtujenost. Jaz bi takoj zamenjala z avtorico, ona ima doma podporo. Jaz jo nisem imela.

Te abrahamovske zabave so tako prenapihnjene, da nič ne zamujaš verjemi.  Bodi srečna, da imaš moža prijatelja in svojo družino. To je naveč, kar imaš lahko!

Jaz bi šla za cel dan na izlet – recimo morje, izlet z ladjico, dobro kosilo, sladica, sprehod, kakšen ogled (postojnska jama, Lipica, Štanjel…), proti domu še na kakšen burger in lepo domov. Ali pa na štajersko na degustacijo vina in kakšne dobre hrane, vmes še ogled kakšnega gradu, muzeja,….na poti domov se ustavite v slaščičani na torticah in kavi/čaju/kozarcu penine,…..- to bo spominov za celo familijo. Srečno in vse najboljše!

Draga Abrahamovka,

tale naslov se bere, kot da dejansko nimaš koga povabiti na praznovanje.

Imaš moža,družino. Torej lahko praznuješ z nekom.

Zakaj kompliciraš?

Nazdravi s svojo družino in to je to. Kaj rabiš več?

Vse najboljše in še na mnoga leta!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close