Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek nimajo doma????

nimajo doma????

s foruma Starševski čvek

Spoštovani,

ne vem koga naj povprašam – problem mi sledi kot črna senca. Ali je možno, da materi, ki ima 6 otrok (4 šoloobvezni), ne pije, v sklopu svojih zmožnosti skrbi za njih, otroke odvzamejo? To se bi lahko zgodilo moji sorodnici-papir je že napisan!!! Le kako lahko vzamejo materi otroke in jih dajo v rejo??? Mater zelo dobro poznam, z vsakim delom svojega telesa se bori za otroke (naj omenim da so v šoli izredno pridni-odličnjaki, mlajši sin pravdober). Kaj je greh če si reven??? Otroci so pridni, prijetni, skromni – lahko so vzor marsikomur! Kje je pravica? Kako naprej? Na koga se obrniti? Mati beži iz občine, katera ji grozi z odvzemom. Kam? Pustiti vse za sabo in začeti znova…., hiša v kateri so živeli ni odplačana-tudi to pustiti….

Kaj naj rečem, res kruto. Ker ni materialne stvari, ki bi odtehtala ljubezen mame. Namesto, da bi jim pomagali…

Na podlagi cesa ji pa jemljejo otroke? Menda ne zato, ker je druzina revna;
Ne poznam ozadja celotne zgodbe, ampak se mi zdi to grozno, da ji kar grozijo z odvzemom otrok.
Kje je pa oce?

katera občina?

Povej še drugi del zgodbe. Isto vprašanje si postavila že na Starši staršem.

Ne veš ali si zamolčala drugi del…

vidiš, takim bi jaz pomagala namesto,da socialna tala denar vsakemu klincu,ki pride tja, po 80.000 sit, lepo vas prosim,delajo pa še honorarno in skupen zaslužek je okrog 220.000 sit. Niti ne preverjajo, če dodatno delajo, nič.

Materi bi pa vzeli otroke ,ker je revna, ne morem verjeti…jaz jih poznam tri, ki vsak mesec dobijo z zavoda a ne da se jim delati, jebem ti ….

Dvomim, da bi vzeli kar tako otroke, ker poznam primer, kjer je bila sama mati s tremi otroki, pa je bila mnogo bolj revna in ji niso odvzeli otrok, kljub temu da so prakticno jedli le tisto, kar jim je dal Caritas pa ljudje. Enako je veljajo za obleke, zivali pa so v enosobnem stanovanju.

Ali pa je to vse odvisno, v kateri obcini zivis? Ceprav dvomim, da obcina to odloca…

Tole je en del zgodbe. Kje je pa drugi??? Vrgla si kost, morda resnično, morda izmišljeno, povedala pa skoraj nič. In seveda da občina ne odloča o tem, dajte no. Pri tem imajo veliko vlogo socialne službe, pa mislim da tudi sodišče.

Ma glih nikol ne bo razumel ljudi, ki vejo da so ravni in da bo tako ostalo, otroci pa kar “letijo ven”. Zakaj hudiča morš met 6 otrok, če še dva komaj preživiš? Pa ne mi o ljubezni, ker če veš da bodo otroci trpeli zaradi revščine, to ni ljubezen. Samo ljubezen ni več dovolj. Kaj ti pomaga ljubezen, če ni hrane, če ni za oblečt. Ne govorim za ta primer, ampak za tiste ki velja to napisano. Mogoče je tud ta primer zraven, ne vem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz ne bi moralizirala, zakaj ima kdo in koliko otrok itd, kar pa se dejanske situacije tiče: na podlagi česa ji bodo odvzeli otroke. Take odločbe ne napišejo kar tako, jo parkrat pretehtajo, saj če ustrelijo mimo, so ornk popljuvani. Če imaš možnost, ali pa mama, naj se pozanima na podlagi katerih predpisov bodo šli v to? Edina družina, ki jo poznam, da je CSD šel v odvzem, je bil prisoten alkoholizem, res hud, spremljan s pretepanji med partnerjema, tudi otroka sta pokasirala, in so otroke materi in partnerju odvzeli za čas zdravljenja. Potem sta jih dobila nazaj. Zdaj so kar OK, to je pa seveda relativno.

Ne verjamem, da je to možno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close