Najdi forum

Sprasujem, ce je kdo potoval po Nilu z ladjo. Kaksne izkusnje imate ? Kaksno je zivljenje na ladji? Ali kaj vidis, dozivis? Kaksna je hrana?
Izbrala bi agencijo Kompas.

Jaz sicer nisem potoval po Nilu, imama pa informacijo od kolega da toliko svinjarije (plastične vreče,…) kot je videl tam, da je še ni nikjer.
Kolikor vem ni bil ravno zadovoljen.
Upam da en primer ni vzorec in da boste izvedeli kaj več vzpodbudenješih informacij od drugih.
Vsekakor Vam želim veliko lepega na poti.

V Afriki je reka Nil, notri plava lačen krokodil…..

Brrr…

Nč se ne sekiraj:)
Največ ljudi še vedno umre v postelji:)

Pred nekaj leti smo bili na Nilu. Na Silvestrovo smo se najprej sončili, nato šli po ogledih, nato silvestrovali… Noro! Nepozabno! Neponovljivo!
Name je Egipt naredil dober vtis.

Uživajte tudi vi,
Irena.

Jaz sem ob Nilu (in malo tudi na njem) preživela dober teden konec lanskega leta in se mi je zdel krasna reka. Prav presenečena sem bila. Mi sicer nismo potovali z ladjo, vem pa, da vozijo med Luksorjem in Asuanom in tam je Nil res lep (sploh okrog Asuana). Lepa modra barva in veliko majhnih otočkov. Med križarjenjem po Nilu je veliko ogledov templjev, ki ležijo ob njem. Tudi v Kairu se mi je zdel Nil čisto v redu. Egipt me je pa izredno navdušil.

LP, Mica

Pred leti bil na ladjici na Nilu. Izkušnje pozitivne, vidiš kar nekaj znamenitosti, življenje na ladjici pa je fino. Hrana je (skoraj preveč) evropska. Splača se odločiti za varianto All incl., ker je potrebno piti veliko tekočine (ki je sicer relativno draga), sicer dehidriraš. Predhodno vprašaj, kako je z napitninami. Na nekaterih ladjah se dajejo sproti, drugod se pobere denar na koncu. Ne pozabi prvi dan nastaviti sobarici na posteljo nekaj denarja, pa boš cel teden zadovoljna s sobo. Za pravo doživetje Egipta se splača pogledati tudi uličice, ki ležijo več kot 200 metrov levo in desno od Nila. Tam se turizem neha. Varnost je OK in najnevarnejši dogodek je prečkanje ceste v Kairu (če si ga imaš namen ogledati), kjer je najboljši način, da zapreš oči, se priporočiš Alahu in se podaš preko ceste (tako domačini), saj so semaforji bolj za okras.

Kompas… ni ravno po mojem okusu, ker pušča premalo prostora za “dihanje”, ampak če nimaš potovalnih izkušenj, je dobra izbira.

V vsakem primeru: brez panike in uživaj maksimalno!

lp,
mačkon

PS: kadarkoli se že odpravljaš, ne pozabi na lahka oblačila in kremo za sončenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close