Nikoli si nisem predstavljal, da mi bo Union boljši od Laškega
Moj oče tudi veliko piva spije in se je imel za poznavalca. Prisegal je seveda na Laško.
No enkrat je bila priložnost sprobat enih 7-8 različnih piv naenkrat. Mislim da so bili še Bud light, Corona, staro pramen,…
Spil je vsakega samo 0.5dl. No zadel ni niti enega, in najhuje Union in Laško je celo zamenjal. Pa to 15 let nazaj., ko ni bila še ista firma.
Točno! Pivovarstva so se švabi in Belgijci od Čehov učili. Jaz sem ga lahko cel teden iz večera v večer na Češkem popival, pa sem zjutraj samo eno pivo spil in bil takoj dober. Je pa treba na pravo pivo iti na Češko_ na frišno pivo. Potem pa samo ulivat, ulivat, od ene pivnice do hujše beznice. .. Češka ima tega, kolikor hočeš …
Točno! Pivovarstva so se švabi in Belgijci od Čehov učili. Jaz sem ga lahko cel teden iz večera v večer na Češkem popival, pa sem zjutraj samo eno pivo spil in bil takoj dober. Je pa treba na pravo pivo iti na Češko_ na frišno pivo. Potem pa samo ulivat, ulivat, od ene pivnice do hujše beznice. .. Češka ima tega, kolikor hočeš …
[/quote]
Saj pravim. Sprobal sem ga na Češkem u Pragi. Tam ni kozarcev. Tam dobiš pol literski krigel pa pene gor, da bi še slamca pokonc stala. Pivnice tam so zakon. Pir pa tudi.
Nacionalinteresenti so nam zjebali industrijo pijač ko niso dovolili prodaje Interbruju.
Zato imamo danes Hajniken kateri je čislan pri naših levakih zaadi zvezde, ampak…
Vse pivo se vari v LJUBLJANI, tako union kot laško, steklenice se vse polnijo v LJUBLJANI, edino pločevinke LAŠKEGA se polnijo v Laškem, s tem da pivo pripeljejo s cisternami iz ljubljane.
Vodo iz laškega pa Hajniken tanka v cisterne in vozi v Belgijo kjer jo flašira.
Mene je včasih po laškem takoj bolela glava, menda je bilo to posledica laške vode katera vsebuje več žvepla .
Če mi ne verjamete vzemite v roke steklenico laško in na zadnji etiketi piše , proizvaja in polni Union….
Kar se pa okusa tiče , ne vem kako vam delajo burbončice, sam imam veliko raje union iz flaše kot iz piksne ker nimata enakega okusa, laško pa je danes union, razlika je samo v tem da v pripravek za Laško dajo 10 kg hmelja na varjenje, za Union pa samo 1 kg, vse ostalo je isto.
Dragi moji zahvalite se še enkrat nacional interesentom, ko bi interbru kupil union, laško pa nekdo drug, ali pa če bi po čudežu šrot speljal bi danes imeli najmanj dva proizvajalca tako pa vidite kako je.
Julij Cezar, 28.12.2019 ob 18:51
Ti si bumbar…okus je skoz enak od laskega kot od uniona…pozabljas pa da se cloveku okus z leti spreminja…sploh ce skoz pijes eno znamko vse pocasi zvodeni…kot ce keto za leto fu.kas isto babo…se najboljse pecenke se preobjes…
Laško vedno enako? Današnji cenejši koruzni slad je enak ječmenovem, katerega so uporabljali včasih? Ti si res biser.
Julij Cezar, 28.12.2019 ob 18:53
Ti si sele teslo…union je izredno blago pivo..babje…
Blag po čem? Po količini grenkega hmelja? Pravi pivovar si.
Men je Laško pivo zakon. Ampak se je res spremenil v pločevinkah.Ne v vseh.V steklenici in točen je še vedno zakon. Včasih je v pločevinki tako ogaben kot da bi pomotoma notri dali Union pivo. Je sladkast in prazen.Pravo Lasko je grenko in polno. Zaradi tega v piksni zdaj kupujemo Staropramen, v lokalih pa še vedno pijemo Laško Pivo saj ,če piješ Laško ščiješ Union.
Laščanka, 25.05.2021 ob 19:05
Men je Laško pivo zakon. Ampak se je res spremenil v pločevinkah.Ne v vseh.V steklenici in točen je še vedno zakon. Včasih je v pločevinki tako ogaben kot da bi pomotoma notri dali Union pivo. Je sladkast in prazen.Pravo Lasko je grenko in polno. Zaradi tega v piksni zdaj kupujemo Staropramen, v lokalih pa še vedno pijemo Laško Pivo saj ,če piješ Laško ščiješ Union.
Uniona sploh ne pijem, se mi zdi, kot da je razredcen z vodo.
Lasko pa ja, tudi meni se zdi, da se je spremenilo, zato kupim Staropramen v piksni ali temno, ceprav tudi to ni vec tako kot prej, a je boljse od svetlega Laskega.
Forum je zaprt za komentiranje.