Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nikoli ne prispevam v dobrodelne namene

Nikoli ne prispevam v dobrodelne namene

Ne zaradi tega, ker bi mi bil denar problem, ampak ker se mi zdi vsiljivo. Ljudem je neprijetno, če jih imajo za reveže, in tudi tukaj večkrat preberem, da pravi reveži ne fehtajo, ker imajo preveč ponosa. Za koga se torej zbirajo razne pomoči? Tudi nočem veljati za “dobrotnico” samo zaradi tega, da bi mi bil nekdo hvaležen, da bi si s tem futrala ego ali celo lajšala slabo vest. Najbrž je res, kar pravijo, da donatorji iščejo samo pozornost, ker nimajo nobenega svojega življenja. Sploh smo pa v današnjih časih vsi bolj individualisti, se brigamo zase, zato se ne spodobi vtikati nosu v tuje probleme in se riniti v ljudi z nekimi darili in pomočmi, ker to samo kaže na egoizem.

Pa jebo ga ti… Moras i ti nekad “tipnt”

Čeprav nimam veliko (penzija, ne ravno velika), velikokrat kaj prispevam. Ljudje se mi smilijo, če živijo v revščini, bolezni ali na robu družbe.  Ne prispevam velikih zneskov kakšnih 5, 10 eurov, ampak mislim, da če nekaj tisoč ljudi prispeva 5 eurov,  se nekaj le nabere. Skupaj ustvarjamo boljši svet.

S tem se pred nikomur ne hvalim, niti si ne futram svojega egota. Imam moža, otroke, vnuke, torej še zdaleč nisem niti osamljena, niti brez smisla življenja. Dam in enostavno gre mimo mene.

Vedno pa sem bila taka, da so se žalostne zgodbe dotaknile mojega srca.

Naša socialna država je dovolj radodarna in podpore tako visoke, da nikomur ni treba živeti v revščini. Tudi ne razumem tega zbiranja denarja za razne operacije v tujini. V času epidemije se je pokazalo, da je naša zdravstvena stroka dovolj zanesljiva, da ni nikomur treba v tujino po zasebno  zdravstveno oskrbo. V tujino hodijo samo anticepilci in ravnozemljaši.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 20.09.2021 ob 17:29

Naša socialna država je dovolj radodarna in podpore tako visoke, da nikomur ni treba živeti v revščini. Tudi ne razumem tega zbiranja denarja za razne operacije v tujini. V času epidemije se je pokazalo, da je naša zdravstvena stroka dovolj zanesljiva, da ni nikomur treba v tujino po zasebno  zdravstveno oskrbo. V tujino hodijo samo anticepilci in ravnozemljaši.

ce pogledaš strukturo izracuna plač bos ugotovila, da je več kot 60% minimalec, kar pa ne pomeni da imajo vso OŠ in da opravljajo neka preprosta dela. Zelo mali odstotek lastnikov podjetij ceni zaposlene in jim daje posteno placo.

Na oglas se javi preko 300 kandidatov za eno delovno mesto, pa se potem pride kaksen namig za dolocenega kandidata.

Ce clovek dela za minimalca ne more preziveti družino in je pod pragom revščine, ki je izracunan na CSD. Vmes je polno situacij, ki spremenijo potek zacetnih planov, ko ustvarjas družino. Zacetnega kapitala, da odpres podjetje in zagonskih sredstev nimas, kaj ti ostane, da sprejmeš kar se na trgu ponuja.

Glede na to, da je hvala velika, povej kje imajo tako velike place in ce se koga potrebujete za delo?

Za zacetek pa preberi kaksno izpoved humanitarček društva in preceni.

Preboleli, 20.09.2021 ob 18:51

ce pogledaš strukturo izracuna plač bos ugotovila, da je več kot 60% minimalec, kar pa ne pomeni da imajo vso OŠ in da opravljajo neka preprosta dela. Zelo mali odstotek lastnikov podjetij ceni zaposlene in jim daje posteno placo.

Na oglas se javi preko 300 kandidatov za eno delovno mesto, pa se potem pride kaksen namig za dolocenega kandidata.

Ce clovek dela za minimalca ne more preziveti družino in je pod pragom revščine, ki je izracunan na CSD. Vmes je polno situacij, ki spremenijo potek zacetnih planov, ko ustvarjas družino. Zacetnega kapitala, da odpres podjetje in zagonskih sredstev nimas, kaj ti ostane, da sprejmeš kar se na trgu ponuja.

Glede na to, da je hvala velika, povej kje imajo tako velike place in ce se koga potrebujete za delo?

Za zacetek pa preberi kaksno izpoved humanitarček društva in preceni.

Izracuna povprecnih plač v SLO

Jaz samo prenašam naprej tisto, kar narod govori: Socialna podpora je v Sloveniji tako visoka, da se ti delat na splača. Jamrajo danes vsi, od minimalne do povprečne plače, da preživet ne morejo. Šele z nadpovprečno lahko za silo živijo. In ti isti govorijo, da s socialko se pa živet komot da. Torej? Zakaj bi se jaz še socialcem vsiljevala z neko pomočjo in jih poniževala, če jim gre tako dobro?

Ampak zato, ker si stisjen kot dihtunga.

??

Res je stari. Pac ja. Milosta je. Samo dobesedno ceferinu lahko grem na razgovor.

Brezveze… Itak se nebi tukaj koncalo. Pa niti vprasat ga ne mores..  Pac njegovih… Za eno specificno zadevo. Bi prisel tja pa bi videl da to ni zame..  K… Pa si ob dnar. Za nic.

Vozijo se pa v samih dragih nemskih avtomobilih. Da ne omenjam vikendov na hrvaskem itd.

Jaz pa enostavno moram dati! Vidim, da zbirajo za živali, ki jih rešujejo iz ulic in vedno in redno prispevam! Tudi za otroke in za ZPM vedno darujem, ker vidim stiske in krivice, ki se dogajajo nedolžnim in sem mnenja, da lahko s takimi malimi gestami pomagamo tistim, ki pomoč potebujejo.  Vedno doniram anonimno.

Vsi, ki pomoč potrebujejo, se lahko obrnejo na socialno državo oziroma na CSD. Socialne pomoči so tako obilne, da ti v službo ni treba. Tako ljudstvo govori. Ni treba ničesar še posebej zbirat, ker to je samo vsiljevanje, poniževanje in futranje svojega ega.

Kaj pa kelnercam das kdaj  napitnino.

Napitnina je poniževanje zaposlenih. To je že dejanje iz arogance v smislu: Na, tu maš, bitje sestradano! Ne vsiljujem se z napitninami.

Desperadodajka, 20.09.2021 ob 20:05

Vsi, ki pomoč potrebujejo, se lahko obrnejo na socialno državo oziroma na CSD. Socialne pomoči so tako obilne, da ti v službo ni treba. Tako ljudstvo govori. Ni treba ničesar še posebej zbirat, ker to je samo vsiljevanje, poniževanje in futranje svojega ega.

In potem svizec zavije…

So pošteni in so neposteni tako na vseh nivojih. Naredi poizkus in doniraj neke stvari, oblacila, kos pohistva, ki ti ne služi več… poklici kaksno drustvo, h komu ga lahko odpelješ naredi to 3-5 krat pa se prepricaj sama, kaksni ljudje te stvari potrebujejo, ni vse samo za denar.

Ce clovek fehta denar pred trgovino, da je lacen mu denarja ne dam, mu pa dam kasno sirovo strucko ko prdem iz trgovine. Tudi napi… sem ze bila, da ce mu ne dam dnarja naj si strucko nekam vtaknem, tisti ki je lacen pa jo vzame in poje.

Vedno probam razumeti obe strani ali vzrok  za problem … “rekla kazala” pa bolj za rezervo

Desperadodajka, 20.09.2021 ob 20:15

Napitnina je poniževanje zaposlenih. To je že dejanje iz arogance v smislu: Na, tu maš, bitje sestradano! Ne vsiljujem se z napitninami.

Važno, da davke plačuješ.

Ljudstvo pravi, da tisti, ki res potrebuje, ne fehta zaradi ponosa, bi ga samo užalil, če bi mu kaj vsiljeval. Fehtajo torej samo tisti, ki ne potrebujejo in ponosa nimajo. Potem ne rabiš nič podariti nikomur.

jaz pa prispevam. Odvisno od konkretnega primera, največkrat za zapuščene živali lokalnemu zavetišču, ker vem, da se trudijo in so na robu zmožnosti. Nikoli tega ne obešam na velik zvon. Upam, da bom vedno na tej strani, da lahko prispevam in ne na drugi, da ne bi zmogla poskrbeti zase in za svoje bližnje.

Saj socialna poskrbi zate, če sama ne zmoreš. Narod pravi, da je socialka čez glavo dovolj visoka za preživetje. Narod se nikoli ne moti, zato si tudi na volitvah vedno izvoli najbolj ustrezne in najsposobnejše kandidate za funkcije.

Desperadodajka, 20.09.2021 ob 20:43

Ljudstvo pravi, da tisti, ki res potrebuje, ne fehta zaradi ponosa, bi ga samo užalil, če bi mu kaj vsiljeval. Fehtajo torej samo tisti, ki ne potrebujejo in ponosa nimajo. Potem ne rabiš nič podariti nikomur.

V bistvu je to zraslo na tvojem zeljniku, ne “ljudstvo je reklo.”

Poslušaj kdaj  mladino z objokanim glasom od hvaležnosti. ki jim je ZPMS, preneslo donacije ali darovani denar, da se lahko naprej šolajo, ker je najemnina absurdno velika. Da otroci nimajo računalnikov. Vse to ti spregledaš, ker opravičuje svojo škrepavost.

Imej samo zase. Tak denar niti ni nič vreden, ker ni plemenit.

Nič zato, če ti ne daš, damo mi desetero in ves nihče ne prosjači in se ponižuje. Ne potrebuješ veliko, potrebuješ le oči, ki vidijo.

Beri večkrat mon in se prepričaj o glasu ljudstva.

Desperadodajka, 20.09.2021 ob 21:09

Beri večkrat mon in se prepričaj o glasu ljudstva.

Glas ljudstva je bil nevaren stari starševski čvek.

To jovo pa je skropucalo in ne glas ljudstva.

O glasu ljudstva ti lahko pove število donacij npr ZPMS. To so številka ne ve tri škrepaste perle.

Moj dan D, 20.09.2021 ob 21:16

Glas ljudstva je bil nevaren stari starševski čvek.

To jovo pa je skropucalo in ne glas ljudstva.

O glasu ljudstva ti lahko pove število donacij npr ZPMS. To so številka ne ve tri škrepaste perle.

Potem ti meniš, da smo donatorski narod? Da nismo tisto, kar domobranci pravijo za nas: naj še sosedu krava crkne! Hočeš reči, da smo komunistični, in pomagamo sosedu kravo kupit?

Desperadodajka, 21.09.2021 ob 00:11

Potem ti meniš, da smo donatorski narod? Da nismo tisto, kar domobranci pravijo za nas: naj še sosedu krava crkne! Hočeš reči, da smo komunistični, in pomagamo sosedu kravo kupit?

Zakaj pa ne. Dober sosed velja več kot pol žlahte.

Ko bos zacel donirat se bos veliko bolje pocutil-a. Ne bos vec tako zagrenjen-a kot si sedaj. Verjemi mi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close