Nič ne kurijo – a lahko grem dam?
Sem zaposlena v eni veliki firmi, ki ima tud dislocirane enote in sem čez par let odšla tja. Tu pa sam mraz, ker je kurjava vezana menda na neke sosednje bloke. Takoj sem naročila radiator, sploh vsi ga imamo. In kaj se dogaja. pride mraz, kurimo, elektriko meče ven … pa mi mojstri pridejo težit, da tole pa ne bo šlo, računalnik in radiator in … sem jih samo pogledal in rekla, da me nič ne briga, kaj bo šlo ali ne, da mene pač zeblo ne bo. So nekaj mencali, sem ponovila, in so zmedeni odšli.
Pri nas danes prvi dan kuriji, s tem, da imam kalorifer prižgan vseeno, ker so okna luknjasta.
Mislim, pa da je uradno za podjetja začetek kurilne sezone 15.10. ali, če je 5 dni zapored 5 stopinj, nekaj takega baje…
Je pa najnižja tem. tudi menda določena – nisem pa ziher.
Imajo na Petrolu kaloriferje za 12,00 €, če imaš pike 8,00 €, je pa Iskrin in dela usper, tudi zelo tih je.
Tudi v naši firmi je tako, je direktor naročil hišniku, da poslovne stavbe ne sme ogrevati! Sam se nahaja na drugi lokaciji, tako, da ima svojo rit sigurno na toplem!:-(
Je pa pozabil, da imamo v pisarni klimo, tako, da nas klima greje, števec za elektriko se pa tudi lepo vrti 🙂
Slabo se s slabim vrača!
Pravilnik o prezračevanju in klimatizaciji stavb v 14.členu pravi:
14. člen
Parametri za toplotno ugodje sedeče osebe v bivalni coni so naslednji:
1. temperatura zraka:
v času brez ogrevanja med 22 °C in 26 °C, priporočljivo 23 °C do 25 °C,
v času ogrevanja med 19 °C in 24 °C, priporočljivo 20 °C do 22 °C;
Forum je zaprt za komentiranje.