Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nič ne kurijo – a lahko grem dam?

Nič ne kurijo – a lahko grem dam?

Ne kruijo nič, okna prepišna, mrzlo je kot pes, sedim tukaj v štumfih, zimskih škornjih in bundi pa imam ledene roke in noge.

A lahko grem dam, ker je mrzlo v pisarni? 😉

ja obstaja en pravilnik al zakon samo se bojim, da če si pri privat firmi ti bodo rekli da kar doma ostani 🙂

1x sem delala v eni firmi … so mel pisarne v domači hiši, tam pa v sobi/pisarni sredi zime 16 stopinj, pa direktorca pravi da ni tako hudo, še ne bomo zakurli … jap, tak ti je to.

Jaz sem si pred leti prinesla kalorifer.

Če se prav spomnem zakon odreja samo najvišjo temperaturo in tudi ne najnižjo. Piše le nekaj v stilu, da mora delodajalec zagotoviti temperaturo primerno naravi dela.
Jutri kalorifer v vrečko in bo:)

Sem zaposlena v eni veliki firmi, ki ima tud dislocirane enote in sem čez par let odšla tja. Tu pa sam mraz, ker je kurjava vezana menda na neke sosednje bloke. Takoj sem naročila radiator, sploh vsi ga imamo. In kaj se dogaja. pride mraz, kurimo, elektriko meče ven … pa mi mojstri pridejo težit, da tole pa ne bo šlo, računalnik in radiator in … sem jih samo pogledal in rekla, da me nič ne briga, kaj bo šlo ali ne, da mene pač zeblo ne bo. So nekaj mencali, sem ponovila, in so zmedeni odšli.

Pri nas danes prvi dan kuriji, s tem, da imam kalorifer prižgan vseeno, ker so okna luknjasta.

Mislim, pa da je uradno za podjetja začetek kurilne sezone 15.10. ali, če je 5 dni zapored 5 stopinj, nekaj takega baje…

Je pa najnižja tem. tudi menda določena – nisem pa ziher.

Imajo na Petrolu kaloriferje za 12,00 €, če imaš pike 8,00 €, je pa Iskrin in dela usper, tudi zelo tih je.

ti povem eno ironijo? delam v firmi, ki ogreva več kot polovico mesta pa sedim v mrzli pisarni ker se kurilo še nekaj časa pri nas ne bo. kovačeva kobila je zmeraj bosa pravijo in to je čista resnica. je pa sreča da imam pisarno na sončni strani in bo čez kakšno urico že prijetno toplo 🙂

Tudi v naši firmi je tako, je direktor naročil hišniku, da poslovne stavbe ne sme ogrevati! Sam se nahaja na drugi lokaciji, tako, da ima svojo rit sigurno na toplem!:-(
Je pa pozabil, da imamo v pisarni klimo, tako, da nas klima greje, števec za elektriko se pa tudi lepo vrti 🙂
Slabo se s slabim vrača!

Evo, evo zdaj so povedali po radiu, DANES se je začela kurilna sezona, ker je 3X zapored tem. padla pod 12 stopinj, to je uradno in tako MORA biti, če ni kršijo zakon!!!

Pravilnik o prezračevanju in klimatizaciji stavb v 14.členu pravi:

14. člen

Parametri za toplotno ugodje sedeče osebe v bivalni coni so naslednji:
1. temperatura zraka:
v času brez ogrevanja med 22 °C in 26 °C, priporočljivo 23 °C do 25 °C,
v času ogrevanja med 19 °C in 24 °C, priporočljivo 20 °C do 22 °C;

volna volna volna 🙂

Pri nas so začeli kurilno sezono konec tedna, pa imam še vedno zaprt radiator. Danes spet odprto okno, ker ni več posebej hladno, včeraj zjutraj smo imeli še 0.

Ja priznam, doma smo konec tedna že zakurili, ker pred TV ali ob knjigi bolj prija malo bolj toplo kot pa ob delu.

pisarna mi ne deluje kot bivalna cona. razen če kdo toliko dela da se je že preselil tja 😛

A ste se mogoče vprašale,kolk je mrzlo tistim,ki delajo na svežem zraku,pa s seboj ne nosijo nobenih radiatorjev in to celo zimo.Časa imaste pa tolk,da še med službenimm časom tipkate po forumih.Je treba nekaj vstvarit,da se kurjava pa štrom plača.

Če smo v pisarni še ne pomeni, da nič ne ustvarimo! Imamo pač takšno naravo dela, da sedimo v pisarni in ustvarjamo dobiček 🙂

Verjamem pa, da je ljudem, ki delajo zunaj ni luštno!

Ja in ve iz pisarn vsako leto takle čas jamrate kolk vas zebe.Drugim je fejst vroče,ker morajo DELAT..

jaz tudi 🙂

Pri nas smo si pa kar klimo prižgali, ker tudi še niso začeli kurit. Pa najbolj “zmrzlena” sodelavka ima kalorifer pod mizo, pa smo ji tudi ostale hvaležne, da greje zrak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close