Nič me ne veseli
Energija privablja, 21.12.2024 ob 16:01
Bivša, 21.12.2024 ob 13:38
Prazen, 21.12.2024 ob 12:55
Tudi ti se zelo lepo izražaš, predvsem pa je tvoja vsebina polna modrosti. Morda bom tudi jaz lahko kaj naučil tebe, nekoč, enkrat. Hvala ti. Grem malo ven.
Zelo me veseli, da omenjaš prihodnost in da me boš lahko tudi ti kaj naučil, nas naučil. To je super znak, da se želiš vzpenjati gor proti svetlobi in pozitivnem mnenju o sebi. Super. Vzpon je vedno težak. Sploh ko iz doline gledaš vrh gore, kamor nameravaš. Zdi se ti noro visoka in nedosegljiva, sploh če nimaš kondicije. Saj veš, kaj pomaga. Trening. Vzpenjaš se najprej na manjše hribe, gres čim večkrat peš po stopnišču… Potem se lotiš vzpona na goro. Ko padeš, vstaneš in greš dalje. Tako je z izgrajevanjem tvoje osebnosti. Ali premagovanjem depresije. Zastaviš si najprej manjše, dosegljive cilje. Recimo primer, če si anksiozen, se bojiš drugih ljudi, bi bil lahko tvoj manjši cilj: Vsak dan bom šel za malo dlje med ljudi. Npr samo v trgovino dopoldne, ko jih še ni veliko. Ali: Bom najprej vsak dan šel ven sam, potem postopoma med ljudi, itd. Ko ti to že dobro gre, greš recimo na kak manjši koncert.
Kaj bi bil lahko tvoj manjši in dosegljiv cilj, da bi se počutil bolj koristnega in vrednega življenja na tem svetu?
Pa prijeten sprehod ti želim 🙂
Kako si to lepo napisala…
Še komu drugemu dvigneš energijo in motivacijo.Bravo, res lepo…
Lepo je bilo vaju brati,po dolgem času,tu na monu.Škoda,ker ni več takšnih ljudi,bogatih v duši in besednemu zakladu.
Vse,ampak res vse dobro vama želim.SREČNO?!!
Hvala tudi tebi, lepa in prijazna duša, da si se oglasila. Skupaj smo močnejši in tako lahko izvabljamo en iz drugega dobre misli, si dajemo pogum. Da v tem hladnem svetu grejemo srca drug drugemu.
Tudi tebi vse lepo❤️
Meni pa delujes tako simpatično. Imas v mislih druge, in te je strah da si komu v breme? Makaki… nekje nekdo, ki mu bos vse kar sanja, in ima vso zalogo ljubezni zate. Ma takoj bi sla sedaj na kavo s tabo, klepetala ure in te spodbudila da koncas tisto pravljico za otroke. Tezko obdobje mine- verjemi. In pride pomlad in prinese nove stvari. Ti jim boš kos! Jaz verjamem vate!
Prazen, 22.12.2024 ob 21:50
Kako ste našli pot nazaj tisti, ki ste globoko zašli?
Mogoče začneš s tem, da vsak dan prehodiš 15 km. Možgani dobijo dovolj kisika, s tem se tok misli spremeni. Preberi knjigo Čisto telo, jasne misli. “Zapacano” telo vpliva tudi na naše možgane in s tem na to, kako mislimo.
Nerablond777, 22.12.2024 ob 22:01
Meni pa delujes tako simpatično. Imas v mislih druge, in te je strah da si komu v breme? Makaki… nekje nekdo, ki mu bos vse kar sanja, in ima vso zalogo ljubezni zate. Ma takoj bi sla sedaj na kavo s tabo, klepetala ure in te spodbudila da koncas tisto pravljico za otroke. Tezko obdobje mine- verjemi. In pride pomlad in prinese nove stvari. Ti jim boš kos! Jaz verjamem vate!
Nerablond, čudovita si, povej mi samo, kje te lahko najdem? Z veseljem bi kramljal s tabo, ti zacelil kakšno rano v zameno za toplino in te nežno objel kot dragoceno prijateljico.
Iz mojih izkušenj..zdravilo za depresijo je eno samo..greš med ljudi in če ne vidiš samo sebe vidiš tudi druge, ki trpijo zaradi pomanjkanja, so lačni, so obupani zaradi bolezni, so hromi, imajo neozdravljivega raka, jim je nekdo umrl..
Če si telesno zdrav, iskteno poišči v sebi razlog zakaj je tebi težje kot njim.
Ne boš ga našel.
Lahko pa vsem tem revežem pomagaš na nek svoj način, če jih le opaziš. Počutiš se končno koristen.
Če lahko hodiš imaš že 90 procentov več razlogov za boj z vsakodnevnimi problemi.
Najtežje je razčistiti sam s seboj in si priznati, čisto ok sem, ni mi hudega, zaposlil se bom, bral knjige, poiskal družbo in se potrudil ter razveselil koga ki mu je še težje.
Lepe praznike vsem želim.
fakerčina, 05.01.2025 ob 22:21
No, daj že…… reži žile že enkrat!
Oprosti, tvoja zlobna duša je popolnoma nekompatibilna z mojo. Si del sveta, ki je izgubil kompas. Ne želim imeti nobenega opravka s tabo.
Sicer pa ne bom več dolgo zdržal. Spati ne morem. Samo še obupujem in obremenjujem se.
Forum je zaprt za komentiranje.