Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ni vam treba vse kupovati made in China

Ni vam treba vse kupovati made in China

Dosti stvari se dobi made in Deutschland (obutev, dežniki, sesalniki …).

Nemogoče. Nemci niso konkurenčni s svojimi visokimi plačami in božičnicami. Takoj propadejo!

mogoce, mogoce … pa se kako je mogoce.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3138, 24.09.2025 ob 11:16

mogoce, mogoce … pa se kako je mogoce.

nemci kupijo vse made in china in pol sestavijo in dobijo pravico napisat made in germany, ti pa cel srečen ker kao ne jebeš kitajske robe. bravo. Kitajci so pač nadvladali trgovinsko cel svet, dokler so imeli šrot robo je blo ok, sedaj ko so dodelali tudi kvaliteto smo pa gotovi. Ampak zahodnjaški kapitalisti so eno generacijo imeli s kitajskimi dobavitelji blazne dobičke, no sedaj račun za te dobičke pa dobimo mi in naši zanamci.

seveda so… ti nasi kapitalisti so jim ap to omogocili, ko so selili proizvodnje v njihovo drzavo… dali so jim znanje, izkusnje, zdaj pa oni to sami deljo, kapitalistimoa jokajo, kako jih kitajska orehiteva…

pac pozresni kapitalist zahodnega sveta si je sam jamo skopal, s svojo pozresnostjo po zasluzku

to velja tudi na zanse, ki tako jokcajo in ne bi cenili Domačega delavca…

zakaj bi človek hotel slabšo nemško kvaliteto dražje, če ima vrhunsko kitajsko kvaliteto poceni?

Ja poznam to. Blago iz kitajske, gor našijejo etiketo ali vstavijo vezalke ali nalepijo nalepko,… In potem prodajo “made in EU”. Pa ne samo na obutev, oblačila in dodatke, tudi na hrano. Cena pa eata x 3.

Neprijavljena, 24.09.2025 ob 14:44

Ja poznam to. Blago iz kitajske, gor našijejo etiketo ali vstavijo vezalke ali nalepijo nalepko,… In potem prodajo “made in EU”. Pa ne samo na obutev, oblačila in dodatke, tudi na hrano. Cena pa eata x 3.

Ne drži. Kar nekaj proizvodnje se je vrnilo v Evropo. Sem že kar nekaj tega kupil. Je razlika. In tudi če kitajci delajo neke dele za določen izdelek, mora bit po standardih in preverjena kvaliteta, ki jo evropski proizvajalec zahteva.

Seveda je pa konkurenca huda. Tudi Kitajci sami imajo preverjene znamke in kvaliteto. Ni pa nujno ceneje kot v Evropi. Tako da je čisto odvisno kaj kupuješ.

stara sablja, 24.09.2025 ob 11:07

Dosti stvari se dobi made in Deutschland (obutev, dežniki, sesalniki …).

Trnke kupujem angleške ali japonske. Kitajski so za kurac. Laks ali pletene vrvice, Japonske ali Ameriške. Kitajske so za kurac. Prav tako Slovaške in Češke.  Italijani imajo dobre recimo Trabucco, Tubertini.

Ribiške palice sportex so nemške, kvaliteta erste klase, drage pa kot pes?, Guru in Browning sta tudi tam nekje v povezavi s sportexom, tudi v svetovnem vrhu. Iron claw je Irski. Milo italjanski, še jih je. Vse to je vrhunsko. Korda angleška, vrhunska firma. Viš ko en kurac veš? ☝️?

Če danes zapremo izvoz po svetu, najprej propade Slovenija ker izvozi 80% svojega BDP, nato  Nemčija ker izvozi 46% svojega BDP, Kitajska bo pa preživela, ker izvozi 20% svojega BDP. Vi ovce pa verjemite pupanju.

Dosti stvari se dobi made in Deutschland (obutev, dežniki, sesalnik …).

Brez skrbi. Zadnji, to je moj drugi sesalec v zivljenju, sem kupila pred kaksnimi 15 leti, ko je stari crknil, deznik pa nazadnje pred okoli 20 leti. En kos obutve sem kupila letos (par crocksov zaradi poskodbe). To pa je bilo made in China. Ce bi bili vsi taki potrosniki kot jaz, bi Kitajska ze zdavnaj bankrotirala. Pa ne samo Kitajska.

Vsi ti izdelki so narejeni na Kitajskem pod lastno blagovno znamko . Pogoj je le nakup  večje količine, kar v Nemčiji glede na velikost države, ni problem dobiti.

Pred leti sem kupil digitalno tehtnico, Italijansko priznano znamko čeprav so bile kitajske 200€ cenejše (takrat 1/3 plače).

Sedaj ko me je nekaj zajebavalo, sem odprl ohišje. Notri je vse kitajsko, 4x nalepka “made in china”.

Jebeš takšno EU. Teh 200 so si razdelili IT (ne)proizvajalec, SLO trgovec in EU birokracija. Za nič dela, samo za računalnikom sedijo in telefon na uho.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close