Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ni v LJ nikjer dobre hrane?

Ni v LJ nikjer dobre hrane?

Lep pozdrav,

no malo za res in malo manj za hec vprašanje…

Sem sveža migrantka v Ljubljani. Po nekaj obiskanih restavracijah ugotavljam, da tukaj dejansko ni moč najti kakšne bolj okusne hrane po dostopni ceni.

Kam hodite jest za kakšna nedeljska kosila?

Ah, če kaj pogrešam, so to zagotovo sladke perutničke in praženi morski sadeži…

pa ravno to pogrešaš kar je najbolj škodljivo !
Zate so čist dobre navadne restavracije, saj itak ješ samo svinjarijo.
Joj, eni imate pa svoje telo res kot kanto za smeti !

jojbabazmešana

Ni treba žalit ljudi. Ti ne veš, če ona je samo to ali še kaj drugega.

Mimogrede če od kdaj do kdaj ješ ocvrto hrano te ne bo pobralo. Ne se osmešit no.

Ponavadi so najboljpe kuhinje doma 🙂 Zato vam priporočam, da sami kaj skuhate.

1) kuham doma
2) ne jem samo tega, si pa si – jojbabazmešana, dala primeren vzdevek, sploh pa – od kdaj so morski sadeži svinjarija?
3) človek gre občasno tudi ven kaj pojest in opažam, da v LJ ni nobene dobre restavracije

Pogledam to temo, odprem in vidim 3 poste, a nikjer tudi sledu o odgovorih, predlogih, katere bi 4anny želela. Vse drugo je treba komentirati in pamet obvezno soliti drugim.

4anny, nisem iz Ljubljane, če že grem kdaj, grem v L¨petit, tam še nisem bila razočarna, imajo odlične zajtrke, dobro kavico, za kosila tudi kar nekaj izbire. Tudi Čad mi ni tako zelo slab. Če imaš avto, je mogoče bolje da se zapelješ ven iz Ljubljane, kjer pa mislim da boš našla kaj pametnega. Sama najraje zahajam v domače gostilne ali turistične kmetije.

Školjke npr. so filtratorji, kar pomeni, da vsa ‘svinjarija’ (bakterije kot npr. E.coli, Salmonela, živo srebro, kadmij,…) ostane v njih.

V Lj pa je nekaj dobrih zadev, npr. Govindas (žal ne ob nedeljah), Kaval, Foculus, Da Buda, Imperio mexicano, Bangkok Street,…

V LJ se da dobiti tudi dobro hrano za primerno ceno:
1. domačo hrano (npr. bele ledvičke – nekaterim poznano kot bikova jajca, pa pohan piščanec s praženim krompirjem, …) se dobi v gostilni Pod gradom – je stara gostilna v Tacnu, pod Šmarno goro
2. postrvo s krompirjevo solato (zelo dobro) se dobi na zelo preprost (beri plastični pribor, papirnat krožnik :)) način v Maučecah ob Savi – tam se ustavljajo tako premožni kot tisti, ki imajo radi preproste, dobre in ne drage jedi
3. Kitajska hrana – veliko gostiln, veliko mnenj – nam odgovarja na Litijski, drugim pa kje drugje – žal moraš sama to sprobati
4. Italijanska hrana – za mene ima dobro hrano pizzerija na Vrhovcih “Azur”
5. Bosanska hrana – Sofra za Bežigradom
6. Dobri srbski čevapčiči – Šentvid pri stari pumpi
7. Livada Trnovo – moj partner pravi, da so dobri kalamari
8. Kalamari na žaru – Pod lipo v centru mesta, predlagam ure, ko niso vsi na kosilu, ker imajo tudi hrano na bone in je takrat gužva
9. mehiška hrana na Medvedovi v Šiški
10. španska hrana – Don Filipe pod Gradom na Streliški
11. Turška restavracija YILDIZ HAN

toliko po spominu

B.

Jaz ti priporočam Portal 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close