Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ni službe .. se je ne dobi ( 35 letnica )

Ni službe .. se je ne dobi ( 35 letnica )

Ja tisti, ki imajo službo ne zastopijo kako jo je težko najti. Ni mi hujšega vprašanja ko me kdo vpraša: a pa iščeš šiht? Mislm, ne ne iščem. Najlažje je nekomu biti pameten, ki šiht ima. Jaz službo iščem zdj že 8 mesecev bila sem pa le na 4 razgovorih. Žalostno! Zadnjič sem bila na razgovoru za delo v trgovini pa me takoj vpraša zakaj hočem delati v trgovini, če pa imam fax. No, meni s tem takoj pove, da me ne bojo vzeli. Ni dobr če nimaš izobrazbe, ni dobr če jo maš, pa če maš otroka spet ni prav, če ga nimaš je pa tud narobe. NORO! Kam gre ta svet?? Danes so veze najbol važne, da prideš do službe.

Tudi jaz sem bil lani brez službe. Poslal sem samo 6 prošenj, dobil 5 odgovorov in 4 razgovore.
Na 1. in 2. razgovoru sem izpadel zaradi stroška vožnje in minulega dela(sem 40+), kar nanese cca. 200 €. Vesel sem bil, ker so mi to direktno povedali.
Na 3. razgovoru sem službo dobil, čeprav po izobrazbi nisem ustrezal razpisanim pogojem.
Imam IV. stopnjo, razpis pa je bil za V oz. VI.
Bilo je cca. 350 prijav, v petminutnem osebnem razgovoru pa sem jih prepričal.
Moje mnenje je, da ni res, da potrebuješ VIP, ampak da je vse odvisno samo od tebe, kako se znaš prodat.
Po treh mesecih sem že imel službo za nedoločen čas, moja plača pa je 1.200€

A se samo na razpise javljate? Ali ste vprašali kolege iz svoje stroke, če so slišali da kje iščejo, oz če lahko pokličete kakšnega njihovega kolega ali kolegico in poveste, da ste na razpolago, in da vam je oseba ta in ta dala kontakt?

Ali preden pošljete prijavo, pokličete na kontakt, ki je naveden in se pozanimate ali je delavno mesto sploh na voljo?

Samo vprašam?

A si ti že bila brez službe? Po moje ne, ker drugače ne bi tega spraševala. Tu je polno komunajzarskih plačance, ki lajajo, da zmedejo folk, da lahko kradejo nepremičnine..mah ne bom naštevala, kje vse kradejo tisti pri koritu in njihove sluge širom po Sloveniji.

Če pokličemo, če je delovno mesto na razpolago? Klicala sem jih že več, pa so mi že v torek oz. petek zjutraj…dneva, ko se objave na zavodu za zaposlovanje posodobijo, rekli, da že imajo izbranega kandidata. Ampak ZZ želi, da se prošnje pošiljajo, tako ne kličem več, da si ne delam dvojnih stroškov.

Nekateri te celo povabijo na razgovor, da imaš še dodatne stroške s frizerjem in polovico prevoza plačaš sam. Polovica objav je torej fiktivnih, polovica od te peščice delovnih mest, za katere zvemo. Kaj je to proti 150.000 brezposelnim.

No in po nekaj letih iskanja sem našla nekaj. Vsi zaposlujejo zaposlene, brezposelnih nihče, saj smo baje leni. Na razgovore za službe brez faksa me niso kaj prida vabila, dobila sem jo torej v mojem poklicu. In gledam, kdo ima službe. Bruh. Zveze, ritolizništvo, nepoštenost, spletke, mobbing…znanja zelo zelo malo. Zato se pa grejo to, ker so sposobni službice obdržat samo z laganjem in nasiljem nad drugimi.

Brezposelni, moj nasvet je, da ostanite pokončni, trenirajte možgane in telo, delajte kar se bo pač ponudilo, … vsi ti plačanci bodo poplačani, don’t worry.

Ja, pozabiš pa povedat, da si iz kakšne iskane tehnične stroke ali pa si pač enkrat imel srečo ali pa na veliko nakladaš……

Hvala avtorici za to temo. Sem med iskalci dela, stara 33 let, z VII stopnjo, pripravljena delat karkoli. Pa res ni, za natakarico ali v trgovino me ne vzamejo, so mi povedali, da vejo, da bom odšla, ko bo priložnost in da rabijo stalno delavko. Res je težko. Delala ba bi res karkoli in nisem lena.
Tisti, ki imate službe, cenite to. Jaz bi bila presrečna, če bi lahko delala, pa me sploh ne zanima kaj, tudi za minimalno plačo, samo, da bi delala.

LP

Ni tako simpl, kot si predstavljaš. Meni so trije kolegi želeli zrihtat službo, pa ni šlo skozi, ker so premajhne ribe.

Ti nisi brezposelen/na, ampak navaden provokator. In s takim odnosom, kot ga kažeš tukaj, te ne bo nihče vzel v službo. Sej če se tko obnašaš pri potencialnem delodajalcu, potem res ne more biti zaposlitve.Mal se nad sabo zamisli!

Točno to je in nič drugega – ena zoprna konfliktna oseba, ki je nihče ne bo vzel v službo. Verjetno je že na videz taka, da odbija. Poleg tega pa najbrž nič ne zna, kar bi lahko ponudila delodajalcem in se potem usaja nad vsemi. Noben ni zastonj brezposelen. Drugo je če gre cela tovarna ali firma v stečaj, tam ni delavec kriv in si ne more pomagati, drugače pa nobenega ne odpustijo brez vzroka, oz. mu ne podaljšajo pogodbe.

Žal poznam kar nekaj primerov, ko so zaposlene odpustili in zdaj delo opravljajo preko s.p. Ali pa so zaposlene enostavno zamenjali kar s študenti.

Stara sem 36 let, 8 mes brez zaposlitve, VII. stopnja izobrazbe, 12 let del.izkušenj in brez otrok in ta slednje je pri meni vzrok, da zaposlitve ne dobim. Čisto na vsakem razgovoru me vprašajo “ah, mimogrede, kako kaj družina, imate otroke?”

In ker imam poln kufer tega čakanja na službo (jaz sicer ne iščem karkoli), sem se odločila, da vzamem usodo v svoje roke in grem v samozaposlitev. In ravno ko se odločim, zmanjka subvencij. Tako da zdaj čakam, da vidim, če še bodo in potem se lotim.

Stara 29 let, 3 mesece brez zaposlitve, 2leti in 7 mesecev delovnih izkušenj, VII stopnja izobrazbe. Otrok ima 15 mesecev. Pri zadnjem razgovoru sem izvisela, ker sem se vračam iz porodniške.

4,5 let sem iskala službo in jo na koncu seveda dobila, tako bog pomagaj, ampak je. Prošnje sem dala tudi v gostinstvo, trgovino, za čistilko a ni bilo uspeha, zato verjamem, da danes službo dobiti je loterija!

Sraka, ja je loterija.

Mene pa nekaj zanima. Imam 7 stopnjo izobrazbe. A se mi sploh splača prijavljat na razpise, kjer iščejo kader s končano osnovno šolo? A te sploh povabilo na razgovor?

Seveda, vendar navedi samo končano OŠ.
NIKOLI ne piši faksa, če zahtevajo nižjo izobrazbo, tudi na razpis, kjer je zahtevana srednja šola ne, če je za to stroko, ti lahko samo škoduje.
Ne razumem, kako še vedno toliko ljudi ne dojame tega. Tudi mi dobivamo na razpise ogromno vlog z višjo izobrazbo od zahtevane.
Pa folk, to v takem primeru sploh ni nobena prednost.

[/quote]

??Nisem vedel da z osnovno šolo sploh iščejo koga? Pa ti z uni? No to se mi zdi pa res smešno,..a si popolnoma nekompetentna in brez samozaupanja al kaj?

Najbolj sem vesela odgovorov tistih ljudi, ki ne iščejo službe in se jim sanja ne kako težko je dobiti službo v današnjih časih. Če bi prebral to temo, bi ti bila situacija malo bolj jasna 😉

Poglej na stran Zavoda za zaposlovanje. Boš znal, al ti moram prilepit povezave?

Ne, ne. Sej to sprašujem sam za prijateljico. Jaz sem zelo samozavestna. Običajno že v prošnji, najkasneje pa na razgovoru, podam svoje zahteve (plača min. 2000€, lastna pisarna, tajnica, službeni avto, računalnik in telefon, napredovanje najmanj po enem letu… )

Ja, sej po eni strani mi je jasno. Ampak kaj naj potem napišem pod delovne izkušnje? Gimnazijo sem končala z 19 leti, sedaj jih imam 31. Kaj sem pa delala ves ta čas?

Berem komentarje in se čudim. Če imate narejeno VII stopnjo faksa, zakaj ne
poskusite srečo iskanja službe malo čez mejo saj smo v eu. Povsod imamo
enake pravice do dela in zaposlovanja po lizbonski pogodbi. Večja je država,
toliko več podjetij in delovnih mest je. Je pa res da je potrebno veliko poguma
in dobro znanje tujih jezikov, saj bi ga z faksom lahko lepo pridobili. Samo
pri nas so predsodki glede let, v tujini si dober kandidat četudi si 40 ali več,
važno je kaj lahko ponudiš. Vso srečo vsem pri iskanju dela.

Tisti, ki pravite, da delo je se pošteno motite, delo je samo za določeno število ljudi, nikakor pa ne za vse.

Živjo,

jaz bi pa tale kotiček izkoristila za to, da vas prosim za pomoč. In sicer vidim, da se pogovarjate o zaposlitvah in o vaših izkušnjah, kako težko je dobiti zaposlitev. Jaz pa ravno s tem v povezavi delam diplomsko nalogo in delam raziskavo o položaju žensk v procesu zaposlovanja, pri tem pa potrebujem kar veliko število izpolnjenih anket. zato vas lepo prosim, če si lahko vzamete nekaj minutk časa in izpolnite anketo na temle linku:
http://www.1ka.si/a/6292

anketa je anonimna in vam ne bo vzela več kot 2 minuti.
Bom zelo hvaležna za vsako anketo. Potrebujem pa tako ženske kot moške anketirance.
Lep pozdrav!

stara sem 25 let, prijavlena na zavodu, po 4mescih iskanja redne sluzbe sem najdla eno honorarno delo in eno delo na crno.. biti na zavodu je smrt! nekako se je potrebno znajti. je padanes itak vse u kur…

jaz tudi že 8 mesecev iščem zaposlitev. Stara sem 27 let, delovne dobe 3 leta, 3 predšolske otroke, končano srednjo šolo. Vsepovsod sem že spraševala, povsod imajo že itak preveč delavcev -kao. Sm že malce obupala :S Pa recimo da se bo že enkrat kaj pokazalo kajne??

Vedno se najde šansa, samo čim več je treba spraševat pa iskat!
saj jaz imam pa pri 25.letih 6 mesecev delovne dobe…

Tudi sama sem bila dolgo brez službe, končno sem jo našla inse vozim 100 km, vendar sem ful zadovoljna. Ne smeš obupat.

Torej sem pred kratkim naredila rekord?! V 14-ih dneh sem poslala 8 prošenj, bila na dveh razgovorih in sprejeta na novo delovno mesto, za katero nimam nobenih izkušenj. Pa stara sem 42 in ne ravno lepa. 🙂 Ne vem, ali sem imela srečo ali pa vseeno ni take krize dobit službo. A ja, pa kmalu bo moje sedanje delovno mesto prosto, tako da bo spet nekdo dobil službo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close