Ni službe .. se je ne dobi ( 35 letnica )
Služba oz.delo SE dobi, še ZLASTI za pomivalko posode,natakarico,itd…..Je pa tukaj vprašanje,kolk je človek “presran”in in izbirčen. Sama sem trenutno brez konkretne službe, imam pa delo v dveh lokalih, pa če bi hotela, bi ga dobila še v tretjem…..Pa ne mi o tem, da si pač iz takega konca Slovenije,kjer ni lokalov in gostiln:)))Vsaka vas ima namreč vsaj eno gostilno,če ne več.Sami izgovori.
ma dej, v naši vasi že ni gostilne, pa trgovine tudi ne. Najbližje mesto je 10 km stran, tam pa je še za meščane premalo služb, ne še za zunanje. Jaz sem trenutno 6 mesecev brezposelna, pošiljam prijave vsepovsod(tudi v mesta 100 km stran), imam VII stopnjo, zelo specifičen poklic, iščem službo za V pa ne dobim. Če že pridem do razgovora je prvo vprašanje zakaj ste se s svojo izobrazbo sploh prijavili?
Tako, da ne govorit, da se dobi, če se hoče, ker se ne!
sej službe so, samo nas brezposelnih je toliko, da potem pač po nekem ključu izberejo tistga, ki pač najbolj ustreza. je pa res, da se za mesto npr: prodajalca prijavljamo vsi: tisti, ki imajo samo OŠ in tudi tisti, ki imajo dokončan faks-pa ni važno katere smeri. tako pač je. js se zdaj po “glavi tepem”, kaj mi je bilo, da sem šla v ekonomsko šolo-ker nas je itak zdaj ko smetja in vsi na zavodu in brez služb. itak pa te še z ekonomsko šolo v proizvodnjo ne vzamejo, ker na razgovoru je prvo vprašanje. kaj pa delaš tu s tako šolo?!?!? ja tk je to
Kaj pa je s tvojo dosedanjo službo? Pa ne, da iščeš prvo službo pri 35? Če boš čakala, da bodo v tvoji vasici odprli en kup firm, pa tovarn, kjer bi dobila službo, boš prej ostarela. A kam drugam se pa ne bi odpravila, v kakšno večje mesto, kjer službe še vedno so? Ljudje so vedno hodili s trebuhom za kruhom, ti bi pa kar doma čakala, da te bo služba našla? Pa najbrž tudi nič takega ne znaš, kar bi delodajalci rabili. Na žalost je 80% izobrazb sedme stopnjej, kjer ne znaš nič in si neuporaben, tako ne moreš nikjer konkurirati. Če bi imela kakšno uporabno znanje, bi službo že dobila, seveda pa ne v domači vasi ali pa v krogu 15 km.
Kaj pa je s tvojo dosedanjo službo? Pa ne, da iščeš prvo službo pri 35? Če boš čakala, da bodo v tvoji vasici odprli en kup firm, pa tovarn, kjer bi dobila službo, boš prej ostarela. A kam drugam se pa ne bi odpravila, v kakšno večje mesto, kjer službe še vedno so? Ljudje so vedno hodili s trebuhom za kruhom, ti bi pa kar doma čakala, da te bo služba našla? Pa najbrž tudi nič takega ne znaš, kar bi delodajalci rabili. Na žalost je 80% izobrazb sedme stopnjej, kjer ne znaš nič in si neuporaben, tako ne moreš nikjer konkurirati. Če bi imela kakšno uporabno znanje, bi službo že dobila, seveda pa ne v domači vasi ali pa v krogu 15 km.[/quote]
Živim 50 km iz Ljubljane, vožnja ni problem, je pa problem pri delodajalcih, ki želijo šparati pri potnih stroških. Zato ne piši takšnih bedarij, ker nimaš pojma.
Kaj pa je s tvojo dosedanjo službo? Pa ne, da iščeš prvo službo pri 35? Če boš čakala, da bodo v tvoji vasici odprli en kup firm, pa tovarn, kjer bi dobila službo, boš prej ostarela. A kam drugam se pa ne bi odpravila, v kakšno večje mesto, kjer službe še vedno so? Ljudje so vedno hodili s trebuhom za kruhom, ti bi pa kar doma čakala, da te bo služba našla? Pa najbrž tudi nič takega ne znaš, kar bi delodajalci rabili. Na žalost je 80% izobrazb sedme stopnjej, kjer ne znaš nič in si neuporaben, tako ne moreš nikjer konkurirati. Če bi imela kakšno uporabno znanje, bi službo že dobila, seveda pa ne v domači vasi ali pa v krogu 15 km.[/quote]
zelo “pametna” izjava ni kej, zdej pa še povej, ker delodajalec ti bo plačal stroške prevoza, sej folk je pripravljen it delat tud drugam, sam problem je pri delodajalcih, ti zihr ne bi plačevala nekomu potnih stroškov, k je od delovnega mesta oddaljen 50, 70, 100km lih tko ne delodajalci (je blo to včasih k je še vse stalo kolkor tolk ok na svojih temeljih, dons pač ni več tko), ker se jim zdi predrago, če greš iz ene “nule” na računu živet v drug kraj si spet v zosu, ker morš nekje živet, dvomim pa da obstajajo take dobre dušice, da ti bodo dal flat v najem brezplačno dokler nečesa ne najdeš, če prideš na razgovor še ni ziher, da maš že šiht, kar se tiče iskanja znanja, maš res, išče se znanje, samo se ga išče premalo, ker pred znanjem, ti pogledajo v izobrazbo in te tretirajo kt debila torej al po defaultu mislijo da s tako izobrazbo k jo imaš pa če iščeš nekej v drugi smeri nimaš pojma o tem, jih niti ne zanima, da dejansko maš ta znanja itn. al ti pa po defaultu rečejo, da si “prepameten” za njih torej imaš “previsoko” stopnjo izobrazbe itn.
tko, da bod vesela da maš tist job kjer ga maš, ostalim pa soli pamet šele takrat k boš sama v taki situaciji kt so ljudje kerim zdej deliš te “pametne” nasvete.
tko kt je bilo prav, nej dajo referendum o študentskem delu in nej ga pač rešujejo na drug način, če se jih tretira ločeno, nej se še ločeno z njimi ukvarja, ne pa da pol k se jih hočejo losat v to potegnejo še brezposelne in upokojence. Študent nej študira, če ni zmožen nej gre delat ampak ne na napotnico, penzija nej bo doma, je svoje že oddelala pa tud se dons šverca na študentskih napotnicah, torej če misljo nej ukinejo servise, pa dajo kamot vse na pogodbeno delo torej honorarne, podjemne, avtorske itn.
Res je težko dobiti službo, sploh eno pametno. Imam VII. stopnjo in sem velikokrat preveč izobražena za delovno mesto. Da te kap!
Sem pa dobila službo kot pomočnica (recepcija, kuhinja, občasna čistilka) v gostišču 30 km proč, začnem v ponedeljek. Sem kar ponosna nase. Po letu in pol se mi je končno obrnilo (v glavi in v sreči). Plača ni ne vem kakšna (je pa), delovni čas v 3 izmene, ampak bo že.
Če nisi izbirčen se da dobiti, sploh sedaj, ko bo poletna sezona.
Referendum: PROTI!
Naj napišejo zakon za študente in upokojence. Nezaposlene naj pustijo na miru. Še tisto malo pravic, kar imajo zaposleni bi jim radi ukinili. K….. jih gleda. Naj poskusijo vrli ministri biti brez zaposlitve in dohodkov kakšno leto ali dve, da vidijo kako se godi navadnemu človeku.
Forum je zaprt za komentiranje.