Ni res da knjiga Nine Osenar Kontrec slaba
Anonimno 898, 15.12.2023 ob 18:39
Imamo tako dobre pisatelje, esejiste, pesnike…ve pa izberete knjigo, ki jo je menda napisala ena playbojeva zajklja…res literatura na nivoju. En sam firbec vas je, ki je le posledica vsiljenega bombardiranja s strani kupljenih člankov.
Tvoje norenje me spominja na film Smrt ji lepo pristoji.
Ljubosumna pa si, ni kaj.
Knjiga je lahko berljiva, vsebina pa sigurno ne more biti kvalitetna. Ja, gre za njeno izpoved, njena doživljanja situacije, njena čustva … nikakor pa ni usposobljena, da bo kritizirala psihiatrično stroko. Je imela Nina kakšno fizično bolezen? Ne. Torej je bilo njeno stanje psihičnega, duševnega izvora. Povprečnega človeka, ki ne pozna stroke in znanosti, lahko farba. Mogoče ji predpisani AD res niso ustrezali, odtegnitveni učinki AD pa niso trajali 10 x dlje kot odvajanje od kokaina. Mogoče bi ji ustrezali drugi AD, mogoče pa antipsihotiki, kdo ve. Je pač prekinila zdravljenje, ker se je tako odločila. Verjetno je imela kombinacijo motenj: poporodno depresijo in anksioznost, motnje hranjenja, krizo srednjih let povezano s spreminjanjem telesa ob rojstvu in staranju, kdo ve kaj še… Predvidevam pa, da sama ne bi zmogla, da ima srečo za skrbnega moža in verjetno družino.
darwindarko, 15.12.2023 ob 19:18
Jst se Nine spomnem po “pizdi” na naslovnici, kjer je imela pizdo prikrito , kosmat del nad njo pa odkrit. Po tem se je spomnem te ženske. Sprašujem se zakaj bi bral knjigo te ženske, ki se jo spomnem po skriti pizdi na naslovnici?
No, ne vem če se je šlo sploh za naslovnico, pač spomnem se slike. Da se spomnem je čist dovolj in s tem je dobila več od mene kot jaz od nje kadarkol 😀
Riki, 15.12.2023 ob 19:18
Bravo, berljiva le zelo nezahtevnemu bralcu, ki uživa ko se ukvarja z drugimi
Ali pa ravno obratno – ker veliko beremo, si upam napisat, da obstajajo še veliko slabše knjige slovenskih avtoric, pa se ravno tako prodajajo. Ne ven, zakaj bi bil greh brati tudi take stvari, kot je Osenarca. Seveda ni to Jančar, saj tega nihče ne trdi.
Jaz nimam nič slabega za povedati o gospe Nini Osenar.
Ko živiš v soju žarometov v prisiljevanju k popolni ženski, k popolnem telesu, k popolni materi in ženi, si mi ni težko predstavljati, da te rojstvo otroka in skrb za otroka sesuje.
Ne, tega si mi ni težko predstavljati. Imam razumevanje in sočutje.
Edina stvar, ki mi je tukaj “off” v tej zgodbi, je to “veganstvo”, od tega veganstva gospa več ni imela zravega videza.
In verjamem, da te to ultra veganstvo v takih okoliščinah sesuje še toliko bolj.
Forum je zaprt za komentiranje.