ni prehrana, je pa zanimivo.
Pozdravljene. Pred nekaj dnevi mi je ga Lučka Ušeničnik, urenica revije Moj mali svet, po el. pošti poslala naslednje zelo pomembno obvestilo: “Glavni vzrok za rak dojke je antiperspirant. Največje število proizvodov na trgu je kombinacija antiperspirantov in deodorantov. Deodoranti niso škodljivi. Poglejte sestavine. Če vsebuje ALUMINIUM CHLORHIDRAT, ga takoj zavrzite, tudi, če je vsebina navedena pod imenom deodoranta. Poskusite najti deodorant brez te kemikalije.”
Sporočilo je bilo poslano na mogo naslovov (razvidno na e-mailu), zdelo se mi je zelo pomembno in sem ga v skrajšani in prevedeni (iz hrvaščine) obliki posredovala naprej. Je tema, ki je moreča, a preveč prisotna, da bi jo ignorirala. Ker sem nevešča pošiljanja el. pošte na več naslovov naenkrat, mi ne zamerite, da sem to temo vnesla na ta forum. Na zdravstvenem se do sedaj še nisem javila. Lep pozdrav. In ne zamerite, Mica
Vkadka K. hvala za linke. Če bi sodelovala na forumu “Starši staršem”, bi za to izvedela tam in nebi morila še tukaj. Prosim, da mi ne zamerite. Se mi je zdelo preveč pomembno, zato sem o tem napisala. Prejela pa sem ravno tako verzijo, kot je napisana v postu na linku, ki si ga posredovala. Naj vam vsem zdravje služi. Lep pozdrav Mica
Ampak kako pa naj vemo, da gre za lažen preplah ? Jaz imam doma 7 deodorantov in anti-persipirantov in prav vsi vsebujjeo to sestavino. Zelo neugoden občutek imam vsako jutro – ali uporabiti deodorant ali ne. Spremljala sem debate o tem na sosednjih forumih pa mi ni jasno zakaj sprovocirati ljudi na takšen način. V čem je fora ? Ljudi prestrašiti ali delati anti reklamo proizvajalcem ? Srčno upam, da je informacija lažna ampak komu sedaj verjeti ? V vsakem primeru neugoden občutek ostaja !
Hej! Ob vsem tem sem se kar zamislila. V tem nasem ze tako onesnazenem svetu so osvescenosti potrebne.Ampak kaj,ko je nevarnosti toliko,da vec ne ves,kako bi se jih ubranil.
Pred leti sem imela resno obolenje(ultravijolicni zarki) in sem po predpisu dermatologa vse izpostavljene dele telesa mazala s preparatom fakotr 45.
Moj zascitni znak so poleti bili dolgi rokavi bele srajce.Kje pa ,kaksen dekolte! Potem pa preberem,da so ravno zascitni preparati na sumu za koznega raka.Pa zivi.!!
Sem 10 let bila na kontroli in sedaj uravnavam s preventivo;se pravi – nic soncenja,globoka senca in faktor,pa sem jeseni vseeno rahlo ogorela.
Danes zvem,da so kolicine nitratov v spehu salam manj skodljivi kot tisti,ki jih v veliko vecji kolicini pojemo v solatah,ker so sestavni del rastlin…
Najbolje,da vec ne nastevam in mislim na prijeten jutrisnji dan,ki se ga veselim.:)) Babi
Tale štorija me spominja na t.i. črnogorske viruse, ki so pred nekaj časa in še vedno krožijo po naših mailboxih. Če ne veste kako to zgleda:
Po mailu dobiš dobrohotno pismo (ki so ti ga poslali ljudje ki te poznajo in ti hočejo dobro) v katerem piše, da so v MS Officeu odkrili novega hrošča t. i. bug, ki naj bi povzročal XXXXX ( tu si lahko zamislite nekaj groznih variant, ki se vam lahko zgodijo v računalniku). To lahko preprečite če kliknete to in to, poiščete to in to datoteko in jo izbrišete.
V skrbi za dobro kondicijo svojega računalnika to vestno tudi storite. Čez nekaj časa ugotovite, da se vaš računalnik čudno obnaša (običajno je bil problem pri menjavi fonta in velikosti črk – odvisno katero datoteko ste zbrisali).
Pokličete svojega dežurnega računalničarja in pojasnite kaj ste storili.
Na oni strani huronski smeh (konkretno mojega moža). Da sem padla na črnogorski virus, ki sam po sebi ne naredi nič, povzroči pa, da si sam zaj… računalnik. Datoteko ki so jo navajali kot “hrošča” ima vsak MS Office in ima tam čisto svojo, neškodljivo oz. potrebno in nič hroščevsko vlogo, v mojem konkretnem primeru nekaj v zvezi s fonti – pisavami.
Zakaj ljudje to delajo!
Iztok Mlakar je v eni svoji pesmi rekel: “ljudje so žleht…”
lp tinca
Forum je zaprt za komentiranje.