ni pisav v wordu
Prosim pomagajte!
Imam Microsoft office Basic Edition 2003 in v Wordu ni pisav. Ko odprem pisave mi piše: Device font 17 cpi
Device font 12 cpi
itd.
Pa še ena težava.
Pišem tekst na pokončni strani pa bi rada naslednjo stran ležeče. Grem na pripravo strani in jo dam ležeče od te točke naprej. Pa mi da ležeče tudi prejšnjo stran (pazim na kurzor) ter minimalen kurzor, ki ga komaj vidim. Bolj ko večam pisavo manjša je pikica kurzorja oz. črke , ki jo pišem.
Se mi že meša.
Kakšna ideja??
Ester
Torej naj bi bile moje težave povezane s tiskalnikom?
Potrebujem CD za namestitev tiskalnika?
Za težavo pokončno-ležeče mi pokaže že na ekranu nepravilnosti, tako da jih sploh ne poskusim tiskat (oz. si poslat na drug računalnik, da mi jih natisnejo). Imam namreč samo tiskalnik za račune (mali). Je mogoče to problem?
Hvala!
Ester
Ja lahko imaš zaradi tega težave (ali pa tudi ne 🙂
Nekatere stvari je pač enostavno takole na daljavo ugotavljati.
Na tvojem mestu bi poklical nekoga ki skrbi za vaš rač. sistem in ga poprosil
če lahko odstrani tiskalniške gonilnike in jih na novo namesti. Namreč te zadeve enostavno vplivajo tudi na npr. Word in Excel.
Kakšen tiskalnik pa imaš ??
Pa katere windows-e ??
lp
Eno ali več strani prevrneš sredi dokumenta takole (imam angleški office 2002, ti pa po pameti uporabi navodila na svojem wordu):
“Insert/break/section break – next page”: s tem ustvariš prelom strani in tudi nov odsek/”section”.
Greš na to novo stran in jo poljubno oblikuješ (page setup/landscape) pri čemer paziš, da je v pogovornem oknu izbrano “Apply to: THIS SECTION” in ne “Apply to: to whole document”. Tako bo torej oblikovan samo tekoči odsek. Ko hočeš nazaj na pokončen list, vneseš nov prelom streni z novim odsekom in postaviš papir nazaj v “Portrait”.
Opomba: v wordu 2002 sta pri ležečih straneh ležeča tudi “header” in “footer”, kar je vsaj zame zelo moteče.
Forum je zaprt za komentiranje.