Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ni novih avtov

Ni novih avtov

Odgovor na objavo uporabnika
Neumno je, 27.08.2021 ob 07:09

kupovati nov avto, ker cene hitro padejo, bolj se splača kupiti dobro ohranjen in oskrbovan rabljen avto.

Trg rabljenih se je tudi precej izjalovil. Dva poglavitna razloga:

1. Ljudje, ki želijo kupiti avto, zaradi nedobavljivosti novih avtov preusmerijo svoj denarnico proti malo malo rabljenim, tja do tri,štiri leta starosti.

2. Zaradi krize, negotovosti, se ljudje manj odločajo za menjavo avta. Si rečejo, da bodo počakali še kakšno leto ali dve.

Skupaj ta dva razloga pomenita, da je pritisk na trg rabljenih večji, a hkrati je ponudba manjša. In logičen rezultat je, da so rabljeni vse dražji. Kar sem gledal, lahko leto star celo preseže ceno novega !!! Ker ga pač dobiš takoj, za novega pa ni garancije, kdaj bo dobavljen.

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 10:09

Anonimno 7418, 27.08.2021 ob 10:03

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 09:55

Anonimno 7418, 27.08.2021 ob 09:49

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 09:45

Anonimno 7418, 27.08.2021 ob 09:36

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 09:31

Jure226, 27.08.2021 ob 09:23

V Sloveniji se caka na avte ker je trg mikroskopski,ker se prodaja malo avtomobilov in zato ni zaloge.
V Slo je tudi malo avtov na prebivalce (komaj 20 mesto).
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita

Kako se potem šele v Luxembourgu čaka? Na tako majhnem trgu se sploh ne splača odpirat avtomobilskih salonov.

Luksemburg je razvita in PREDVSEM bogata drzava in se za avte ne caka. Verjamem pa ,da Cliotov prodajo zelo,zelo malo.. Tam  se porabi za avte v 1 mesecu kot v Slo v 1 letu! Povprecna placa v Luksemburgu je 15 krat visja od Slovenske!

Luxembourg proda par avtomobilov na leto, ti pa flancaš, da se majhne količine ne izplačajo, da je majhen, mikroskopski trg nepomemben in mora čakat. Tudi v Sloveniji imamo cel kup tajkunov in milijonarjev, ki živijo v razkošju.

:))))))))))))))))) Luksemburg je na 9 mestu po stevilu avtomobilov na prebivalce,Slovenija pa komaj na 20!!
BDP per capita Luksemburg 122.387
BDP per capita Slovenija 39.582

Bo slo? :))

Per capita … Tole pa ni petnajstkrat več, kot si prejle blebetal.

Slovenija ima preko milijon registriranih osebnih avtomobilov. Koliko jih ima Luxembourg? Aja, poglej si spletno stran Renault Luxembourg. Tam tudi prodajajo twinge in clie. Za koga le? A se čaka na njih, ker je Luxembourg majhen trg in se ne splača, hahahaha?

Pojma nimaš o ekonomiji. Če bi take klamfal na ekonomskem faksu pred profesorji, bi ti priporočali kakšen lažji študij. Pa že ekonomski ni neka huda znanost.

:))))))))))))))))))))))))))))))

Luksemburg 9 mesto avtomobilov na stevilo prebivalcev.
Slovenija 20 mesto.

Bo sedaj slo ali ti narisem? :)))))))))

Prej si sral o mikroskopskih trgih, zdaj pa o številu avtomobilov na prebivalca. Mešaš kategorije. Katero tezo trga zdaj zagovarjaš, hahahaha?

:))))

Glej…ocitno je PREVEC zate!

Slovenija,2 MIO prebivalcev,letna prodaja avtomobilov okoli 70.000
Luksemburg,600.000 prebivalcev,letna prodaja okoli 55.000 (vecina visjega razreda): https://bit.ly/2WrFrUf

Bo sedaj slo ali ti narisem? 🙂

Zato smo mi ujeli zadnji vlak in kupili avto iz zaloge – še znižan je bil krepko.  Sigurno ne mislim kupovat rabljenih jajc, kot da so zlata. Razlika med rabljenim in novim je bila premajhna. Kar prihaja novega ven, pa še zdaleč ni vredno navite cene.

Nima veze trg. Novih avtov res ni.

Pojdi ali pokliči v kakšen salon, če ne verjameš.  Znamka vozila ni pomembna, povsod dobiš lahko samo tisto, kar imajo na zalogi, sicer ne prideš do avta.  Recimo VW Golf – na zalogi so V CELI SLOVENIJI samo 4 avtomobili,  čakalna doba je 8-10 mesecev, pa ti prodajalci takoj povejo, da ni rečeno, da dočakaš….  Imajo pa več tistih električnih ID jajc, ker so draga, ljudje ne kupujejo…  Pri drugih znamkah avtomobilov je zadeva enaka.  Ni polprevodnikov, avtomobili se ne izdelujejo.  Peugeot, Honda, Volvo, Renault, Seat, BMW…povsod ista situacija.

https://vozilanazalogi.volkswagen.si/result-list?svn=true&mg=057

Anonimno 8437, 27.08.2021 ob 10:16

:))))

Glej…ocitno je PREVEC zate!

Slovenija,2 MIO prebivalcev,letna prodaja avtomobilov okoli 70.000
Luksemburg,600.000 prebivalcev,letna prodaja okoli 55.000 (vecina visjega razreda): https://bit.ly/2WrFrUf

Bo sedaj slo ali ti narisem? 🙂

Kaj boš narisal? Da je Luxembourg manjši trg od slovenskega? Saj to vsi vemo. Vemo tudi, da ni vse v velikosti trga, kar tudi ti počasi zdaj dojemaš. Kaj še ni jasno?

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 10:25

Kaj boš narisal? Da je Luxembourg manjši trg od slovenskega? Saj to vsi vemo. Vemo tudi, da ni vse v velikosti trga, kar tudi ti počasi zdaj dojemaš. Kaj še ni jasno?

OCITNO JE RES prevec zate.

Raje kot komentirat novice o avtih,pojdi za stedilnik,sesalnik,pralni stroj.V postelji si itak za nic. Cel dan tukaj visis s razlogom.. :)))))

Ja ja, ko ga razsuješ z znanjem in argumenti, se pa nevednež užaljeno zateče v gospodinjske aparate in poskuse spolne diskreditacije. Mar bi šel kaj delat, če kaj sploh zna, ne pa da cele dneve na forumu visi.

taktijeto, 27.08.2021 ob 10:18

Zato smo mi ujeli zadnji vlak in kupili avto iz zaloge – še znižan je bil krepko.  Sigurno ne mislim kupovat rabljenih jajc, kot da so zlata. Razlika med rabljenim in novim je bila premajhna. Kar prihaja novega ven, pa še zdaleč ni vredno navite cene.

Mi tudi, pred mesecem dni.  Je pa zanimivo, da nas trgovci povsod bombardirajo z reklamami za nove avtomobile, ko pa prideš v salon te gledajo kot Marsovca, ko rečeš, da bi kupil avto…..

Avtomobilov praktično ni.

Sigurno vpliva majhnost trga in predvsem nizka vrednost trga.
Ker se je omenjalo Luksemburg. Tam je malo manjsi trg (proda se pribljižno ene 15K avtov manj letno),je pa veliko bolj vreden. Skoraj 2 krat več.
https://www.statista.com/statistics/425095/eu-car-sales-average-prices-in-by-country/

Maja612, 27.08.2021 ob 10:51

Sigurno vpliva majhnost trga in predvsem nizka vrednost trga.
Ker se je omenjalo Luksemburg. Tam je malo manjsi trg (proda se pribljižno ene 15K avtov manj letno),je pa veliko bolj vreden. Skoraj 2 krat več.
https://www.statista.com/statistics/425095/eu-car-sales-average-prices-in-by-country/

j

Kakšna je pa vrednost londonskega trga v primerjavi z luxembourškim? Ali moskovskim? Kje je hitrejša dobava?

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 10:56

j

Kakšna je pa vrednost londonskega trga v primerjavi z luxembourškim? Ali moskovskim? Kje je hitrejša dobava?

Verjetno je. Živim v Franciji in tukaj ni nobenega problema kupit avto in ga dobit takoj ko so urejeni papirji.
Je pa tudi to,da hiše prej pošiljajo avtomobile na zahod kot k vam v vzhodno Evropo. To ne velja samo za avtomobilsko industrijo.So še vedno v veljavi tabele.

Jaz sem prejšnji mesec avto zamenjala tiktak, vzela 3 leta starega iz Nemčije, svojega prodala sama v pol ure.

Kam pa potem vozijo vsi ti vlaki polni avtomobilov?

Maja108, 27.08.2021 ob 10:59

Verjetno je. Živim v Franciji in tukaj ni nobenega problema kupit avto in ga dobit takoj ko so urejeni papirji.
Je pa tudi to,da hiše prej pošiljajo avtomobile na zahod kot k vam v vzhodno Evropo. To ne velja samo za avtomobilsko industrijo.So še vedno v veljavi tabele.

A bejž. Zakaj bi pa raje oskrbovali en Montpellier kot Varšavo? Se jim trg v francoski vukojebini bolj splača?

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 11:30

A bejž. Zakaj bi pa raje oskrbovali en Montpellier kot Varšavo? Se jim trg v francoski vukojebini bolj splača?

Ker tako je. Od vedno.
Delam v multinacionalki in mi (kot vsi) pošiljamo na podlagi tabel.
Zahodna,vzhodna Evropa,kupna moč,povprečne plače,itd.
Tudi kvaliteta izdelkov ki jo k vam v vzhodno Evropo pošiljamo,je nižja.
So proizvodne linije samo za to.

Ni novih avtov, 27.08.2021 ob 05:43

Skrbi me, kaj se dogaja v ozadju korone.

Novih avtov ni.

Čakalne dobe tudi 8 mesecev in več, proizvodnja nekaterih avtomobilov se je ustavila.

Že vplačanim avtomobilom podaljšujejo rok dobave. In to krepko. Celo kupnine vračajo. Me skrbi, kaj bo to prineslo.

Verjetno res vrtoglave podrražitve hrane med drugim.

Ob vseh peripetijah ob iskanju novega avta, nas je resno zaskrbelo.

Tudi prvi izbor smo spremenili. Se mi zdi, da je bolje imeti par k € na računu več, kot v plehu.

Imbargo Evopa/Kitajska ( USA, posledica dogajanja v Afganistanu) – ni surovin, ni sestavnih delov s Kitajske, tudi v avtomobilski industriji ne. Se bo treba navadit na novo kruto realnost. Smo v gospodarski krizi, veliko ljudi se tega še ne zaveda.

Delam v avtomobilski industriji in toliko, kot izvažamo letos, nismo še nikoli. Za precej različnih znamk. Ja, se pojavljajo problemi z dobavo materiala, ampak imamo srečo z naborom, tako da hude krize (še) ni. Dobavne verige in skladišča so zaradi Covid zaprtij prazne, Kitajska je med Covidom pokupila na zalogo osnovnih surovin za leta in leta in zato se čaka. Kitajska vodi svet in verjamem, da je bil virus izpuščen namenoma. Toliko, kot je Kitajska zaslužila med korono, ni nihče. Pa še bodo, ker se vsi tepemo za material, ki ga imajo oni zakupljenega.

Jaz sem svoj avto čakal 7 mesecev (Volvo).

Maja108, 27.08.2021 ob 11:36

Ker tako je. Od vedno.
Delam v multinacionalki in mi (kot vsi) pošiljamo na podlagi tabel.
Zahodna,vzhodna Evropa,kupna moč,povprečne plače,itd.
Tudi kvaliteta izdelkov ki jo k vam v vzhodno Evropo pošiljamo,je nižja.
So proizvodne linije samo za to.

A res? Še ena vrhunska ekonomistka.  Zakaj pa sploh gledate v tiste tabele, če vam francoska vas več pomeni kot glavno mesto vzhodne države? Če ste tako nacionalno sentimentalni, da vam več pomeni milijon zaslužka na francoskem podeželju kot milijarda v vzhodnoevropski metropoli?

In prosila bi te, da mi odgovoriš v francoščini.

rwga, 27.08.2021 ob 11:47

Delam v avtomobilski industriji in toliko, kot izvažamo letos, nismo še nikoli. Za precej različnih znamk. Ja, se pojavljajo problemi z dobavo materiala, ampak imamo srečo z naborom, tako da hude krize (še) ni. Dobavne verige in skladišča so zaradi Covid zaprtij prazne, Kitajska je med Covidom pokupila na zalogo osnovnih surovin za leta in leta in zato se čaka. Kitajska vodi svet in verjamem, da je bil virus izpuščen namenoma. Toliko, kot je Kitajska zaslužila med korono, ni nihče. Pa še bodo, ker se vsi tepemo za material, ki ga imajo oni zakupljenega.

Jaz sem svoj avto čakal 7 mesecev (Volvo).

Katera podjetja pa imajo take rezerve proizvodnih kapacitet, da lahko v nekaj mesecih dobavijo Kitajski surovin za nekaj let vnaprej? Katera ladjarji so našli naenkrat toliko ladij, da so te surovine naenkrat prepeljali do kitajskih pristanišč? In koliko skritih pristanišč ter skladišč ima Kitajska, da lahko vse te zaloge pogoltnejo? Res me zanima ta logistični podvig.

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 11:58

Katera podjetja pa imajo take rezerve proizvodnih kapacitet, da lahko v nekaj mesecih dobavijo Kitajski surovin za nekaj let vnaprej? Katera ladjarji so našli naenkrat toliko ladij, da so te surovine naenkrat prepeljali do kitajskih pristanišč? In koliko skritih pristanišč ter skladišč ima Kitajska, da lahko vse te zaloge pogoltnejo? Res me zanima ta logistični podvig.

Ti dejansko misliš, da se naprimer baker kupi za tri leta vnaprej fizično? Daj ne oglašaj se, če nimaš pojma. Kupi se opcije oz. se plača zadevo za dobavo. In če nekdo zakupi polno kapaciteto za nevemkoliko časa naprej, kot je naredila Kitajska, potem pač ti nimaš šans priti zraven in si prisiljen kupit od Kitajske. Comprende zdaj?

rwga, 27.08.2021 ob 12:20

Ti dejansko misliš, da se naprimer baker kupi za tri leta vnaprej fizično? Daj ne oglašaj se, če nimaš pojma. Kupi se opcije oz. se plača zadevo za dobavo. In če nekdo zakupi polno kapaciteto za nevemkoliko časa naprej, kot je naredila Kitajska, potem pač ti nimaš šans priti zraven in si prisiljen kupit od Kitajske. Comprende zdaj?

Kaj so pa ostali špekulanti delali, ko je Kitajska na veliko kupovala opcije? Kar stali ob strani in gledali? Če bi naenkrat udarila taka neverjetna likvidnost na trg, bi cene zrasle in privabile še ostale špekulante. Daj malo pojasni, kako so izvedli to operacijo, da se nič o tem ne ve.

Desperadodajka, 27.08.2021 ob 12:31

Kaj so pa ostali špekulanti delali, ko je Kitajska na veliko kupovala opcije? Kar stali ob strani in gledali? Če bi naenkrat udarila taka neverjetna likvidnost na trg, bi cene zrasle in privabile še ostale špekulante. Daj malo pojasni, kako so izvedli to operacijo, da se nič o tem ne ve.

Če ti ne veš, še ni rečeno, da se ne ve.

Objava čaka odobritev

Jebe mi se za avte, nekateri enostavno ne razumejo za kaj gre. Covid je plandemija, za  postopno uveljavo novega svetovnega reda.

V paniki so odpovedovali vse, ker smo imeli stroge lockdowne in nihče ni vedel, kaj bo.

resnica312, 27.08.2021 ob 10:24

Nima veze trg. Novih avtov res ni.

Pojdi ali pokliči v kakšen salon, če ne verjameš.  Znamka vozila ni pomembna, povsod dobiš lahko samo tisto, kar imajo na zalogi, sicer ne prideš do avta.  Recimo VW Golf – na zalogi so V CELI SLOVENIJI samo 4 avtomobili,  čakalna doba je 8-10 mesecev, pa ti prodajalci takoj povejo, da ni rečeno, da dočakaš….  Imajo pa več tistih električnih ID jajc, ker so draga, ljudje ne kupujejo…  Pri drugih znamkah avtomobilov je zadeva enaka.  Ni polprevodnikov, avtomobili se ne izdelujejo.  Peugeot, Honda, Volvo, Renault, Seat, BMW…povsod ista situacija.

https://vozilanazalogi.volkswagen.si/result-list?svn=true&mg=057

A avto iz zaloge pa ni nov avto? 🙂 Torej novi avti so, samo ne moreš ga dobit po naročilu. Kaj manjka avtu iz zaloge? Ima vsaj normalno ceno, ne vse, kar bo čez eno leto zunaj.

Z izjemo električnih seveda, ki jih cenijo, kot da so zlati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close