Ni na novo aneksa
Pozdravljeni!
Zanima me kakšne vse so lahko posledice ker mi delodajalec že cca.3 leta ni dal na novo aneksa podpisat? Napredovala v tem času sem pa tudi plača je višja. Nihče ne upa nič reč. Iz zanesljivih virov vem da je šefu tako svetovala zaposlena v podjetju – mislim da kadrovska služba. Češ da to ni potrebno. Ali je to res? Kaj lahko storim? Ali je nujno da kaj storim zdaj ali sekasneje tudi kaj da urediti? Sej veste za službe nas je vse strah. Ker so spremenili politiko dela sem tudi poslovodja večih trgovin trenutno treh. Na račun tega mi plače še niso zvišali….rekli so da prve tri mesece bo ostalo isto. Zdaj je to obdobje preteklo in nič se ni zgodilo.Nismo pa nič podpisali. Z strani delodajalca je bil odnos vedno korekten in do teh zadev z aneksom za moje pojme tudi pošten. Tile ne podpisani ankesi so pa nekoliko zamajli moje zaupanje.
Hvala in LP
aneks k pogodbi je vsekakor nujen, ker je pogodba o zaposlitvi veljaven akt, ko je podpisan z obeh strani. v primeru spremembe tudi ugodnejše za delavca mora biti aneks dodan k pogodbi.je res da je pogodba o zaposlitvi akt med delavcem in delodajalcem a v primeru nepodpisanega aneksa vam lahko napredovanje in višja plača ne pomeni nič več , če se direktor recimo tako odloči, veljavna bo stara plače in pogodba, ki je podpisana. In kot delavec ne boste mogla kaj dosti proti temu brez pogodbe.
Forum je zaprt za komentiranje.