Ni mi všeč sedanjost, še komu?
Zelo čuden je ta sedanji čas, zadnjih nekaj let. Ni mi več všeč. Pa nikoli nisem bil nek nostalgik. Imam nekaj čez 40 let. Torej rojen v 70tih. Čutim, da je v človeštvu nastala neka prenasičenost vsega, razvajenost in apatičnost. Pa nisem depresiven. Zelo rad imam moje hobije in družino.
Vsako desetletje je imelo nek svoj značaj, še leta po 2010 so mi bila všeč v “sedanjosti”. Sedaj pa žal ne več, je še kdo podobnega mnenja?
Predvsem ko prebiram vsa socialna omrežja in nasploh internet, se resno vprašam, da smo zabluzili kot človeštvo.
Prav imaš. Res je. V državo so se naselili goljufi in lopovi in sedaj nas na vsakem koraku hočejo prepričati, da se brigamo samo zase, da nam oni lahko dan in noč kradejo, brez da bi se kdo vmes vtaknil.
Potem se pa dogaja goljufije, prevare, trgovina z ljudmi, orožjem, mamili…. vsak ta drug žrtev mafije, vsak ta drugi državne mafije,… ampak važno je, da se ti brigaš samo zase in da se te to, kako te vsi kradejo ne briga.
Lopovska mafija si je ustvarila sistem suženjstva, preko katerega nam vsiljujejo svoje lopovske standarde preko represivnih organov sodstva, policije, vojske. Kradejo, ponižujejo ljudi na vsakem koraku, človek, bi jim pa moral biti za to izživljanje hvaležen!? Lahko kradejo, seksualno ali psihično nadlegujejo, trpinčijo in mi bi jim morali za ta psihopatski sadizem biti hvaležni.
Odklopil si bom internet in odšel nazaj na drevo živet. Ok, vem, da zna internet marsikomu pozročat silne bolečine. Vsi klasični mediji, ki smo jih poznali so enostranski. Človek je bil pasiven v centru teh medijev. Recimo knjiga ali časopis, ki ga držite 30cm pred očmi potuje svetloba do vaših oči eno milijardinko sekunde. Bolj ko je nek predmet oddaljen od vas dlje časa svetloba potuje do vas. Pogled v vesolje je pogled v preteklost. Ponoči gledate zvezde, ki so oddale svojo svetlobo pred več leti. Vidite preteklost zvezdnega neba. Kje je sedanjost? Sedanjost je vedno samo znotraj vas, vse izven vas je preteklost. Znotraj vas je točka večne sedanjosti. Čas je relativen. Materialno telo se stara, vi se ne starate. Vi niste materialno telo, kdo ste vi?
Forum je zaprt za komentiranje.