Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ni menstruacije:((

ni menstruacije:((

lepo vse pozdravljam. imam eno težavo in bi rada vprašala, če je imela katera izmed vas podobne težave kot jaz.
menstruacijo sem dobila prvič pri 12 ih letih vendar je nikoli nisem imela redne. na začetku sem imela približno na mesec pa pol, vendar je vsaj prišla. ko sem šla v srednjo šolo je prišlo do tega da menstruacije nisem dobila celo leto, zato sem šla k ginekologinji, katera me je pregledala. dejala mi je tako, da bo zadevo pustila tako kot je do mojega 18. leta in če do takrat ne dobim menstruacije, da naj pridem nazaj k njej. in glej ga zlomka po tistem, sem potem dobila menstruacijo kmalu. na začetku sem je dobivala približno na vsake dva meseca. včasih tudi vmes nisem jo mela 3 mesece. nisem pa šla nič več k ginekologu. ssedaj pa mineva že 10 mesec ko spet ni še prišla in me je začelo že mal skrbeti. in pravzaprav najbolj me skrbi to, ker ne vem zakaj je to vzrok da je ne dobim. takrat v srednji šoli, ko sem prvič bila pri ginekologinji, mi je dejala da je verjetno vzrok zaradi prehudega pritiska v šoli ( imela precej težav z angleščino). sedaj pri 25ih letih pa me nič ne tako hudo tare, da bi lahko rekla, da je kakšen psihičen pritisk kriv.

Mislite da je možno, da imam kakšne ciste na jajčnikih? kakšni simptomi sploh so za to?

Morem povedati, da drugače nimam nobenih težav, nimam nobenih bolečin v trebuhu. le občasno mam mal trše dojke in čutim malček zbadanja v njih ( pa se že potihem veselim, aha prišla bo, pa je ni-ker ponavadi so me tri dni preden sem dobila menstruacijo mal bolele dojke).

Prosim, če je imela katera podobne težave, če mi lahko zaupa, ker me je mal strah iti tudi k zravniku, da me ne bodo potem podili od vrat do vrat.

hvala

Mareja,

na tvojem mestu se ne bi hecala s temi rečmi. Prosi svojo G za napotnico na gin.kliniki in pojdi na pregled k strokovnjakom.

Brina

Ja, in to čimprej!

Sama sem imela podoben primer, le da pri meni moja prejšnja g. ni nikoli govorila o psihičnih vzrokih, ampak me je šopala z enimi tabletami (se ne spomnim več, katerimi), ki so uravnavale moje “hormone”. Ker pa so slabo vplivale na moja jetra sem s tem prenehala.

Dogajalo se mi je enako kot tebi. Menjala sem kar nekaj ginekologov, ki se jim moje “strokovno” mnenje o tem, da so se mi zmešali hormoni, ni zdelo vredno preveriti.

Do lani (stara sem bila 28 let), ko sva s partnerjem že čisto obupala, da bova kdaj zibala. Pa sem poiskala novo g. in ji v dolgi debati razložila, kako in kaj je z mojo menstruacijo že celo življenje (na koncu se je nekako “stabilizirala” od 28 – 47 dni) in kakšne so moje ugotovitve. Bila je prva, ki me je poslušala od začetka do konca in me nato dala tudi na krvne preiskave zaradi hormonov.
Ugotovili so, da imam povišan testosteron in da zaradi tega ni in ni šlo, ker je pač to preprečevalo vso zadevo in je vse skupaj dopuščalo le majhen procent možnosti zanositve brez zdravljenja. Poslala me je naprej v KC na endokrinološke preiskave, kjer so samo potrdili že te prve laboratorijske izvide in mi predlagali dvoletno zdravljenje z enimi zelo težkimi tabletami po katerih sploh ne bi smela zanositi ne v tem času jemanja in še po tem vsaj eno leto ne! (Jupi stara bi potem bila 32 če že ne 33 let) 🙁
Med odločanjem kaj naredit, pa sva očitno uspela “ujeti” tisti majhni procent, kajti zanosila sem in niti vedela mesec in pol nisem nič o tem. Čisto po naključju sem šla delati test in glejga zlomka, dve črtici.

Četudi ti še sedaj ni do otrok, ne čakaj predolgo z pregledi in preiskavami. Kasneje je lahko veliko prepozno za ukrepanje.

lp
Erina

Takoj h ginekologu!!

Si mogoče shujšala ali pa si se malo več zredila? To tudi povzroči hormonsko neravnovesje.

Poglej si na ginekologija forumu PCO (policystic ovary sindrome) (ali pa na googlu malo pobrskaj o tem). Neredne menstruacije znajo biti znak tega.
V vsakem primeru pa se spravi h ginekologu!!

Meni je pol leta nazaj izostala menstruacija, ker sem bila sigurna, da nisem noseča sem šla k ginekologu in je ugotovil, da je vzrok 4cm velika cista na levem jajčniku. Pojdi k ginekoglue.

Zivijo,

ciste se niso nujno vzrok za neredno menstruacijo. Jaz sem tudi imela cisto pa to ni nič vplivalo na menstruacije, kvečjemu obratno bile so bolj pogoste kot prej.

mm

poznam punco, ki je imela podobno težavo in je mogoče prepozno šla h ginekologu. nočem te strašiti, ampak mogoče ne bo mogla imeti otrok, saj ima en jajcnik obdan s cistami, drug pa je skoraj zakrnel, torej neuporaben. zato se raje podvizaj!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close