ni dokumentacije-samo priče
Pozdravljeni,
Pred leti sem podpisala naročilnico za neobvezujoči brezplačni enomesečni poskus za dostavo časopisa. Ker nisem bila z dostavo zadovoljna , sem po treh dneh poklicala zastopnika časopisa in preklicala naročilnico. Časopis ni več prihajal, zastopnik mi je zagotovil, da je s tem zadeva zaključena, naročilo preklicano. Seveda sem to naročilnico čez nekaj časa vrgla v smeti. (sedaj nimam dokaza, da je na naročilnici pisalo brezplačni enomesečni neobvezujoči poskus).
Čez kakšno leto dobim od odvetnika, ki zastopa časopisno podjetje opomin pred tožbo in zraven položnico. V treh dneh sem poslala njemu in časopisni družbi priporočeno obrazložitev,da jim ničesar ne dolgujem in prosila za odgovor, ter , da zadevo preverijo. Ni bilo odgovora od nobenega. Sedaj spet po enem letu pa dobim iz sodišča sklep o izvršbi z rokom pritožbe osem dni.
Mene pa zanima kako je v zadevi ko, ni na razpolago dokumentacija s katero bi lahko dokazal nekrivdo ( oz. si dokumentacijo uničil, ker se ti je zdela brezpredmetna), obstajajo pa priče, ki bi lahko dokazale oz. potrdile nekrivdo ( namreč “brezplačni”časopis trije izvodi, ki sem jih prejela so bili dostavljeni v poštni predalčnik, ki ga imamo nameščenega pri sosedu, ki je ves dan doma in lahko potrdi, da je časopis res bil dostavljen samo 3x).
Ali je potrebno poslati na sodišče izjavo priče ( priča napiše izjavo in se podpiše) ali samo navesti priče in jih sodišče pokliče na zaslišanje.
Od upnika nisem prejela nobene položnice, niti opomina ali obvestila, da sem karkoli dolžna.
Spoštovani,
upamo, da ste v zakonskem roku (8 dni) vložili ugovor zoper prejeti sklep o izvršbi in v njem predlagali vsaj dokaz s svojim zaslišanjem, če ne tudi z zaslišanjem prič. Priče lahko izjavo napišejo, pisne izjave teh prič skupaj s kopijo njihove osebne izkaznice lahko pošljete sodišču in predlagate, naj jih upošteva pri odločitvi o glavni stvari – ali pa naj jih sodišče zasliši, v kolikor meni, da za to obstaja potreba. Svoje trditve morate vsekakor dokazati.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.