Neželjen otrok – moška debata
Tudi če ona postavi zid okoli otroka, ga ne postavi v enem dnevu 😉 Zida ga cegu po cegu in on mirno gleda oz ji celo podaja malto…. Ko je zid narejen, ko on ne vidi več preko potem bi pa….. kaj nepriznal otroka, da se ji maščuje? :/
Mislim kaj je to? Koja glupa logika! Prej on ni ničesar opazil, ker je slep za vse kar naj bi videl v njej in otroku potem pa javkat, da ga ne pusti zraven….
Zraven bi lahko bil od spočetja naprej (in še prej) ampak ko j…e babo, on raje posluša zvok V6 mašine, pije pir, šlata kelnerce, peca najstnice…..itd ker on je dec, njemu še ni PCB uničil frnikul…..
Ja prov pol ju pa pusti, ker itak nista del tvojega življenja vsaj ne takšen kot bi si ga otrok in njegova mama zaslužila, ne pa da sedaj rovari s tem, da ne bo priznal, ko itak ve da je njegov…… bolano, nezrelo, glupo do konca, otroka izrabljat za izsiljevanje![/quote]
Nisi zaštekal poante. Govori se o tem, da nekatere ženske zlorabijo otroka (namensko zanosijo), da obdržijo moškega ob sebi, da mu naložijo odgovornost in potrkajo na čut očetovstva – kar ni nič drugega kot manipulacija s čustvenim izsiljevanjem. Da se otrok rodi, morata biti OBA za to, nikakor samo ena stran, še slabše, če ženska to naredi zaradi odvisnosti od moškega, ker ji otrok potem služi zgolj kot orodje za dosego svojih ciljev – za stalno vezati moškega ob sebi.
Ne, ni treba, da sta oba za to, nikjer to ne piše. Močno tudi dovmim, da bi skoz šla tožba, kjer bi moški utemeljeval, da je ženska zanosila s prevaro ( ni vzela tabletk recimo ).
Moški tukaj tako ali drugače potegne kratko, zato moraš pazit, kam ga vtikaš, ni druge.
Narava je stvari uredila na določen način, ki očitno ni v skladu z današnjim “naprednim” razmišljanjem o enakopravnosti (da ne govorim o enakosti…) spolov.
Z vsem dolžnim spoštovanjem do takšnih trendov, v končni fazi je ženska tista, ki bruha nekaj mesecev, ki se ukvarja s slabostmi, otečenimi nogami ogromnim trebuhom, ogromnimi dojkami itn devet mesecev. Ki gre skozi tak ali drugačen porod. Pa tudi pri dojenju ima privilegiran položaj. In če citiram še pogosto izražene besede na tem forumu, ki si zaradi materinstva iznakaže svojo manekensko figuro, ki ne bo nikoli več taka kot prej …
Vsega tega nobena naša doktrina o enakopravnosti spolov in noben zakon in ukrep na področju družinske politike, ki bi stremel k izenačevanju vloge mame in očeta ali, marketinško povedano, k večjem vključevanju očetov v otrokovo življenje ne more spremeniti tega, kar je narava predvidela. In verjamem, da kdorkoli ima otroke in kolikor toliko normalno družino tudi kasneje jasno vidi da je mama pač mama in oče pač oče. In da njuna vloga ni zamenljiva.
Če ne želite imet otrok, obstajajo kondomi in tudi kakšen drug kirurški ukrep, ki omogoča, da 100 % ne boste zaplodili nobenega otroka. Računat na kontracepcijo, za katero je odgovorna ženska, je zgolj znak lenobe.
Če pa želite imet otroka in vaša partnerka ni za, imate več opcij, med katerimi je tudi ta, da si pred zaploditvijo najdete eno, s ktero se razumete in ki ne bo naredila kitajskega zida okrog otroka.
Če razumem prav, to opravičuje njeno morebitno zavajanje glede kontracepcije in morebitno poznejšo uporabo otroka kot orožja proti očetu, izsiljevanja na njegov račun ipd? Poleg tega sem prepričan, da večina žensk zanosi popolnoma prostovoljno in celo morda mnogo bolj na lastno željo kot na partnerjevo ter tudi da obstaja precej več čustvenega izsiljevanja glede zanositve z ženske strani kot obratno.
Če razumem prav, to opravičuje njeno morebitno zavajanje glede kontracepcije in morebitno poznejšo uporabo otroka kot orožja proti očetu, izsiljevanja na njegov račun ipd? Poleg tega sem prepričan, da večina žensk zanosi popolnoma prostovoljno in celo morda mnogo bolj na lastno željo kot na partnerjevo ter tudi da obstaja precej več čustvenega izsiljevanja glede zanositve z ženske strani kot obratno.[/quote]Ženske imajo pač eno orožje, ki ga moški ne premoremo, vsaj praviloma ni tako izpiljen, to je jezik 😉
Z njim počnejo “svašta” in pravi pregovor, da par volov v dolino ne potegne toliko kot ženski jezik v breg….
In manipuliranje je tudi en od funkcij tega orožja…. 😉
Tako pač je.
Izgovarjanje na njeno “ne zaščito” je prelaganje lastne odgovornosti, sploh pa bi naj moški, ki se spušča v SO z žensko, vsaj približno vedel kaj se z njenim telesom dogaja, kako potekajo faze ciklusa, kdaj je večja verjetnost da se zanosi….. itd.itd.
Če je pa “baba” zgolj nepotreben privesek nočnemu zabavišču pol se pa kaj kmalu lahko zgodi ujetega tiča tožba….. 😉 in takrat “dec” plačuje grehe lastne nevednosti in zavedenosti/zaslepljenosti, da je njegov “pipi” na svetu le zato, da njemu omogoča užitek. Sploh se pa že male punčke igrajo, da bodo nekoč postale mame ;), to je njihova želja iz otroštva, ki jo nekoč želijo z nekom uresničit in moški je lahko počaščen, če je ravno on ta, ki je izbran, ne pa da se čuti prevaranega oz da ga ona izsiljuje… Izhajam iz teze, da je ženska pred porodom noseča tistih nekaj mesecev in da vsaj takrat, (če ni že prej) razmišlja kako bo ko bo in praviloma si za svojega otroka želi najboljše, kar pomeni, da želi tudi njegovega očeta poleg. Na kak način, to je stvar dogovora, ki bi ga morala imet bodoča starša še predno sta začela delat otroka/e. Se pa prepogosto zgodi, da je par postavljen pred dejstvo, ju dete preseneti in potem oba mislita, da na to karto lahko drug drugega izsiljujeta, drug drugemu pogojujeta “ljubezen” in potem se zadeva zaštrika.
Otroka pa nosi ženska, kot je že Pandora ugotovila :), kar pomeni, da je taglavni as v njenih rokah….. 😉 Fantki pa mislijo, da bodo z močjo mišic ukrotili novopečeno mamico ali pa da se bodo, kot je zastavljeno v uvodnem postu, z njo šli čustveno izsiljevanje.
Dečki žal, to je njihov teren, kjer smo mi prešibki….. sploh pa partnerstvo ni tekma/borba kdo bo koga 😉 zato je tema precej narobe zastavljena.
kaj, ko bi prebrala vsaj naslov teme do zadnje črke … bi šlo, predno se vštuliš??[/quote]Daj nehaj težit, hala bogu, da se je uštulila….. Ena redkih, ki vedno kaj pametnega napiše v nasprotju s tabo, ki se štuliš samo zato da vse naokol rastrosaš bikove dre.ke….. 😉 :/
Če razumem prav, to opravičuje njeno morebitno zavajanje glede kontracepcije in morebitno poznejšo uporabo otroka kot orožja proti očetu, izsiljevanja na njegov račun ipd? Poleg tega sem prepričan, da večina žensk zanosi popolnoma prostovoljno in celo morda mnogo bolj na lastno željo kot na partnerjevo ter tudi da obstaja precej več čustvenega izsiljevanja glede zanositve z ženske strani kot obratno.[/quote]Ženske imajo pač eno orožje, ki ga moški ne premoremo, vsaj praviloma ni tako izpiljen, to je jezik 😉
Z njim počnejo “svašta” in pravi pregovor, da par volov v dolino ne potegne toliko kot ženski jezik v breg….
In manipuliranje je tudi en od funkcij tega orožja…. 😉
Tako pač je.
Izgovarjanje na njeno “ne zaščito” je prelaganje lastne odgovornosti, sploh pa bi naj moški, ki se spušča v SO z žensko, vsaj približno vedel kaj se z njenim telesom dogaja, kako potekajo faze ciklusa, kdaj je večja verjetnost da se zanosi….. itd.itd.
Če je pa “baba” zgolj nepotreben privesek nočnemu zabavišču pol se pa kaj kmalu lahko zgodi ujetega tiča tožba….. 😉 in takrat “dec” plačuje grehe lastne nevednosti in zavedenosti/zaslepljenosti, da je njegov “pipi” na svetu le zato, da njemu omogoča užitek. Sploh se pa že male punčke igrajo, da bodo nekoč postale mame ;), to je njihova želja iz otroštva, ki jo nekoč želijo z nekom uresničit in moški je lahko počaščen, če je ravno on ta, ki je izbran, ne pa da se čuti prevaranega oz da ga ona izsiljuje… Izhajam iz teze, da je ženska pred porodom noseča tistih nekaj mesecev in da vsaj takrat, (če ni že prej) razmišlja kako bo ko bo in praviloma si za svojega otroka želi najboljše, kar pomeni, da želi tudi njegovega očeta poleg. Na kak način, to je stvar dogovora, ki bi ga morala imet bodoča starša še predno sta začela delat otroka/e. Se pa prepogosto zgodi, da je par postavljen pred dejstvo, ju dete preseneti in potem oba mislita, da na to karto lahko drug drugega izsiljujeta, drug drugemu pogojujeta “ljubezen” in potem se zadeva zaštrika.
Otroka pa nosi ženska, kot je že Pandora ugotovila :), kar pomeni, da je taglavni as v njenih rokah….. 😉 Fantki pa mislijo, da bodo z močjo mišic ukrotili novopečeno mamico ali pa da se bodo, kot je zastavljeno v uvodnem postu, z njo šli čustveno izsiljevanje.
Dečki žal, to je njihov teren, kjer smo mi prešibki….. sploh pa partnerstvo ni tekma/borba kdo bo koga 😉 zato je tema precej narobe zastavljena.[/quote]
Tu je govora o popolnoma drugačnih primerih presenečenj, katera so pretežno “presenečenja” , zato mi res ni jasno kaj imaš od tega, da poskušaš debato spravljati na sosednji tir. No, razen če se želiš v očeh forumašic dvignit nad ostalo moško populacijo v skromno upajoč na … no, ti najbolje veš na kaj.
Presenečenje je zgolj če je tip naiven ali pa len. Len ker ne nosi kondoma. Naiven pa ALI ker verjame na besedo dečvi, ki je ne pozna, o tako pomembnI zadevi (za kar mu spet ne bi bilo treba, bi lahko uporabljal kondom) ALI ker se odloči, da ima ofroka z dečvo, ki je očitno (spet) ne pozna, če sklepamo po kasnejših dogodkih …
S kom se odloči imet otroka je pa menda njegova odločitev, v to ga ni nihče pri(posilil…
Če pa je ženska tako prebrisana, da izsili nosečnost, in tako nemoralna, da uporabi otroka kot orožje – spet, kdo je tisti idiot, ki se je z njo sparčkal???
Pa mimogrede, prav gotovo bi lahko milijon žensk razlagalo o drugih presenečenjih. In spet, kdo je kriv, če so si za partnerja izbrale nezrelega in nezanesljivega otročaja? Menda same …
ko vam žena, partnerica, ljubica, … kar ena … ukrade “seme” in zanosi.
s časom ugotovite, da mati dela “berlinski” zid okoli otroka in vam odreka očetovske “dolžnosti & pravice” .. da vas izloča.
Tista, ki ti ukrade seme in zanosi te potem niti ne pogleda več, ne pa da bi ti še gate prala oz postala žena, partnerica, ljubica….karkoli. Tista recimo želi izključno otroka, pika. Vse ostale pa gredo v neko razmerje z nasprotnim spolom, ki/in mu permanentno kradejo seme oz ga redno molzejo….. 🙂
Tu pa ima dec več možnosti kako se bo šel ta biznis in ali ji bo omogočil postavit zid oz ali bo opazil, da pripravlja opeko in vse ostalo ali je pa toliko tup, da bo vse znake ob poti spregledal in ostal zunaj obzidja… v katerega ni sposoben niti luknje prevrtat, da bi imel kam seme spuščat……. 😀
ps
ne bi se dvigal nad vas s tem, da bi vas tunkal, če pa sam splezam…. a, me boste nazaj vlekli?
Zaradi fovšije ali kolegialnosti, ker bi se preveč približal nevarnostim? :))))
kaj, ko bi prebrala vsaj naslov teme do zadnje črke … bi šlo, predno se vštuliš??[/quote]
Sem prebrala in se nisem strinjala. Zato sem svoj post zaključila z “sem svobodna duša, ki ne mara omejitev” – torej omejitve tvojega naslova in sem se nanjo požvižgala.
Mimogrede, nisem prva pinkica, ki je postala v to tvojo temo…
Presenečenje je zgolj če je tip naiven ali pa len. Len ker ne nosi kondoma. Naiven pa ALI ker verjame na besedo dečvi, ki je ne pozna, o tako pomembnI zadevi (za kar mu spet ne bi bilo treba, bi lahko uporabljal kondom) ALI ker se odloči, da ima ofroka z dečvo, ki je očitno (spet) ne pozna, če sklepamo po kasnejših dogodkih …
S kom se odloči imet otroka je pa menda njegova odločitev, v to ga ni nihče pri(posilil…
Če pa je ženska tako prebrisana, da izsili nosečnost, in tako nemoralna, da uporabi otroka kot orožje – spet, kdo je tisti idiot, ki se je z njo sparčkal???
Pa mimogrede, prav gotovo bi lahko milijon žensk razlagalo o drugih presenečenjih. In spet, kdo je kriv, če so si za partnerja izbrale nezrelega in nezanesljivega otročaja? Menda same …[/quote]
No, s tem se strinjam. Glede prvega odstavka pa bi samo pripomnil, da se podobne stvari dogajajo tudi v primerih, ko naj bi partnerja že dobro poznali, torej v daljših zvezah.
Tu se pa potem postavi vprašanje, kako dobro svojega partnerja poznaš, če ti laže glede kontracepcije, ti pa verjameš, da ti govori resnico. Po moje ne prav dobro.
Ne bo nujno držalo ne v prvem, in ne v drugem primeru. V prvem ga morda res ne bo pogledala, se bo pa verjetno njen pogled ustavljal na njegovi denarnici.
Glede drugega primera pa morda le toliko: vseh so nas polna usta sodelovanja obeh staršev pri vzgoji otroka – v teoriji. V praksi pa zadeve velikokrat ne funkcionirajo in to enostavno zato, ker ne en in ne drugi partner v osnovi niti ne želita, da bi funkcionirale, tako tisti ne, ki se umika, kot tudi tisti, ki se je menda sam prisiljen ubijat od dela in skrbi. Verjetno je to bolj posledica večstoletne vzgoje in prepričanja, da so deca pretežno stvar matere, kot nekih hormonov in nagonov. “Borba” med partnerjema za pravico do vzgoje in skrbi za otroka znotraj zveze? Ne, hvala!
kaj, ko bi prebrala vsaj naslov teme do zadnje črke … bi šlo, predno se vštuliš??[/quote]
Sem prebrala in se nisem strinjala. Zato sem svoj post zaključila z “sem svobodna duša, ki ne mara omejitev” – torej omejitve tvojega naslova in sem se nanjo požvižgala.
Mimogrede, nisem prva pinkica, ki je postala v to tvojo temo…[/quote]Si pa prva, ki mu je z vso težo pisanja (ki ni majhna 😉 stopila na žulj….. 😉
Pa edina od teh, ki se še ni kakorkoli spričkal s tabo…… 😉 :))
Ne bo nujno držalo ne v prvem, in ne v drugem primeru. V prvem ga morda res ne bo pogledala, se bo pa verjetno njen pogled ustavljal na njegovi denarnici.
Glede drugega primera pa morda le toliko: vseh so nas polna usta sodelovanja obeh staršev pri vzgoji otroka – v teoriji. V praksi pa zadeve velikokrat ne funkcionirajo in to enostavno zato, ker ne en in ne drugi partner v osnovi niti ne želita, da bi funkcionirale, tako tisti ne, ki se umika, kot tudi tisti, ki se je menda sam prisiljen ubijat od dela in skrbi. Verjetno je to bolj posledica večstoletne vzgoje in prepričanja, da so deca pretežno stvar matere, kot nekih hormonov in nagonov. “Borba” med partnerjema za pravico do vzgoje in skrbi za otroka znotraj zveze? Ne, hvala![/quote]Res jih je malo takih, ki bi si želele le otroka brez očetove denarnice. Slučajno vem za eno tako. Nekaj je tudi takih, ki se pač ne cufajo z njim za denar, ker ni vredno truda glede na končni izkupiček.
Glede vzgoje se pogosto mame zanašajo na to “čustveno izsiljevanje” in naredijo vse in še več, si same delajo delo z otrokom, češ da bo ja videl kako/koliko ima dela in se bo še sam malo pomujal. V resnici je pa ravno obratno, on se še manj trudi. Posledično se ona čuti izkoriščeno, ker je stvar počela bolj zato, da bi dobila neko veljavo, pozornost, ki jo pogreša, kot pa da bi bilo dejansko potrebno toliko dela z otrokom. In takrat, iz užaljenosti postavi prve opeke….. 😉
Borba se začne, ko se drugemu meče pod nos kaj vse ni naredil, namesto, da bi se priznalo, videlo kaj je naredil dobrega se pa pogosto dogaja, da se zaradi vsesplošnga mnenja kako je treba otroku vse ugodit, da ne bi slučajno moral mali kaj “potrpet”, da se napada očeta, ko zahteva nek red, meje, ki so pa za čustveno mamico pregrobe. A če od otroka nič ne zahtevaš nimaš kaj pametnega za pričakovat od njega.
ženske si nagonsko želijo zanositi – to je dejstvo! Nekateri moški tudi nagonsko dobijo intuicijo, da morajo oplodit! (vsi moški imajo nagonsko to – vendar pri večini razum prevlada)…
Pol pa poglejmo statistiko – ljudi je preko 7 milliard na svetu! V Sloveniji jih je sicer “samo” 2 mio – je pa tudi dejstvo, da je od tega kaka tretjina uporabnih ljudi! Današnja mladina, je v veliki večini popolnoma neuporabna – žal je res tako, če pogledam ali poslušam mlade od recimo 15-25 let, mi postane kar slabo…
Osebno sem se kr precej znašel v življenju – jaz ne rabim popolnoma nobenega pomladka, ki naj bi skrbel za penzije itd…. jaz imam denarja veliko več kot dovolj za do konca svojega življenja, tudi če bo kakšen medicinski cudež poskrebel, da bi slučajno živel 150 let 🙂 (star sem pa 41 trenutno).
Tisti mulci, ki so se sedaj rodili, bodo ravno prav “mladi” da bodo lahko poskrbeli zame, na moja stara leta – v smislu medicinskih sestr, zdravnikov itd.
Kar se mene tiče, bi bil svet lepši, če se ne bi noben pamž več rodil – bil bi lep mir, manj gužve na cesti v prihodnosti itd.
Na kozlanje mi pa gre, ko vidim, kako proletariat brez razmisljanja razploduje in štepa otroke, za katere moramo potem tisti, ki pač nekaj imamo poskrbeti (z davki). Od teh frocov pa itak ni popolnoma nobene koristi, razen, da so nam v napoto in da nam vsake toliko kakšen vlomi v avto, stanovanje.
vem da je moja teza radikalna, sam je pač takšna kakršna je!
Forum je zaprt za komentiranje.