Najdi forum

New York

Pozdravljeni!

V mesecu oktobru gremo 3 osebe v New York za 1 teden. Zanimajo me vaše izkušnje. Veliko sem že prebrala na tem forumu. Dobrodošel bi bil kakšen konkreten nasvet glede spanja, je možno kje dobiti sobo v youth hostlu za 3 osebe, nasveti glede prevozov po mestu, prevoza z letališča JFK…. Okvirno že vemo kaj si bomo v samem mestu ogledali. Mogoče pa bi nam uspelo organizirat izlet do Niagarskih slapov. Ima kdo v zvezi s tem kakšen nasvet, koliko ur je do Niagare z avtom, je možno iti z vlakom…..?

Hvala za vaše odgovore in nasvete.

Lep dan…

LP!

Do Niagare imaš z avtom 8-10 ur vožnje.
Splača se pogledati na Expedia.ca kjer prodajajo low budget avio karte .
Js sem letel iz Buffala do NYC za 90 USD(povratna vozovnica plus takse).
Tam pa nimaš daleč do slapov.Nujno si poglejte mesto Niagra falls, ki zgleda kot eno veliko zabavišče(vsaj center).
New York si je najboljše ogledati peš ker je zastonj in največ vidiš(vsaj Mahattan).Za prespat se splača pogledat v slovensko cerkev svetega Cirila v East villiage.Hostlov maš pa ogromno pa vsi imajo prbl.enake cene.Odločiti se moraš samo katera lokacija ti bolj odgovarja.Z JFK vozijo Avtobusi ki te odložijo na Grand central ST.,ki je v centru mesta in od tam nimaš daleč nikamor.
Za milijon drugih stvari pa se zmenite kar tam ker je res prevec vsega da bi lahko sem notr napisali…..

lep dopust.

ernie, zaenkrat hvala za pojasnila. Vidim, da bo kar dolga pot, če se bomo odločili, da gremo do Niagare z avtom. Bom še premislila zadevo.

Lep dan…..

za 1 teden ostanite v NewYorku in si ga celega oglejte.
se en teden je premalo. jaz na niagaro nebi niti pomislil.

lp

Zivijo!

Tudi sama sem prezivela (samo) 1 teden v NY – super izkusnja, se ponovit!!! :))

Glede JFK ob prihodu se pripravi na doooooolgo cakanje, ker precekirajo vsakega posebej in odvzamejo prstne odtise.
Nabavi si tedensko vozovnico za metro, ne spomnim se vec cene, ni pa pretirano draga; drugace pa ja – ce hoces spoznati mesto, ga moras prehodit, tako da se kar pripravi na “maraton”.
Drugace pa tam najdes vse, cisto vse kar si bos zamislila, jaz sem imela lonely planet in sem se orientirala po njem – svetujem!
Pejt v kaksen lokalcic z zivo jazz musko, pejt si pogledat kasen mjuzikl, karte dobis po polovicni ceni na neki info rdeci tocki na Times Squairu (ne mores zgresit, na sredini “cirkusa”).
Najbolj mi je bilo pa vsec, ker je tam po lokalih in restavracijah prepovedano kaditi! Super! Negativna plat pa je ta, da imajo povsod air condition (tudi ce je zunaj mraz), jaz sem kar povsod vlacila jakno, ker je blo fuuuuuul mraz.
Niagarski slapovi – bos sla drugic, ne bo casa!! 🙂

LP

Živijo in hvala za odgovore.

Zanima me samo še to, kako je z varnostjo na ulicah v večernih urah. Nekateri me strašijo, da ni fajn biti zvečer po 8. uri okrog ali pa na metroju. Vem, da so nekateri predeli bolj nevarni, kaj pa sam Manhattan.

Kaj mi lahko svetujete razen ob 8. uri biti v hotelu.

Hvala….

Sam Manhatan ni nič bolj nevaren od ostalih mest po Evropi oz. v Sloveniji. Če se gibaš po obljudenih predelih.

kolega je zivel v samem Bronxu 6 mesecev in jaz sem bil pri njemu en tedn , pa sva se zmeraj okrog 3h zjutraj vracala domov in nikoli ni bilo nic.Enkrat sva bila zvecer celo v Harlemu in sploh ni vec tako nevarno kot je bilo.

Mogoče rabiš Lonely planet?
Posodim zastonj za eno leto!
Za več info pokliči!
LP
Š3tof

Hej,

ja lokacijo glede hostla je mogoče pametno izbrati tudi glede na cene, ki v neki četrti veljajo za hrano in podobno…midva sva bila v Brooklynu in sva ZELO dobro in poceni jedla, sam pa hostel ni bil kaj prida, tako da ne priporočam:)

Zvečer sicer nisva množično okrog hodla, sva pa en večer zapravla za nočni sprehod po Times Square-u, da te malo nabliska:)

Metro karta za 1 teden (neomejene vožnje z metrojem ) stane 25 dolarjev nekje, tak da absolutno super, glede na to da se mogoče kdaj malo zgubiš pa zalutaš:)

Priporočam nakup kart za Empire state building preko neta (če tja seveda greste), ker so nekaj malega ceneje pa tam ni potrebno čakat (majo prav svojo stran). Če greste na Liberty Island, potem idite bolj dopoldan, sploh če hočete na sam kip, ker popoldan več ne spuščajo gor ( limited number of visitors).

Midva sva šla tud z metrojem iz letališča, čeprav se nama je en tip posmehoval, češ da pa naj kr greva..ampak sva hitro prišla, brez težav.
Ljudje so v NY ful prijazni, mene je prav šokiralo kolk ljudi bi ti rado pomagalo, ko vidijo, da se obračaš in ne veš kam.

Če imaš kakšna vprašanja kar, se ne spomnim zdaj vsega, drugač pa….da ne boste alkohola na cesti pili, ker vas lahko kr hitro kaznujejo (skorajšnje izkušnje:)))

lp,

NIna

Zdravo,

tudi sama se odpravljam v ny pa bi bila zelo vesela ce bi mi lahko kdo poslal, kaksne kontaktne podatke o slovenski cerkvi cirila v east village.

Hvala in lep dan
Urska

Pozdravček vsem.

Mi smo se srečno vrnili, bilo je super. New York je varen, subway varna… Spali smo v motelu v Brooklynu, lahko le priporočam, sprejemljiva cena (100 USD za sobo za 3 (lahko bi bili 4). Le korak proč od postaje podzemne, smer L, ki gre tudi naprej do JFK letališča.

Toliko na hitro….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close