Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice New York – prenočišče

New York – prenočišče

ali ima kdo informacijo, ali v hostlih lahko prenočimo tudi neštudentje. A ima kdo kakšno dobro izkušnjo? Prenočevali bomo: 2 odrasla in dva 16-letnika.

To ne vem za hostle, smo bili pa poleti v NY in smo spali v solidnem hotelu. Imenoval se je SAVOY (mislim, da je ležal na 56 ulici) in leži zelo blizu Brodwaya, pa cena je solidna cca 60 dolarjev/noč. Cena je za sobo, ki je namenjena 4.

Svarowski hvala.

V NYC lahko v hostlih prenočujejo tudi neštudentje – preverjeno. Nimajo niti starostnih omejitev – vsaj v tistem hostlu, v katerem sem bila jaz, jih ni bilo.

Pavla, v katerem hostlu pa si bila? Ali si rezervirala preko neta? Zdaj sem probala rezervirat Savoy za 27. april, pa mi javlja, da je vse zasedeno. Še kako priporočilo? Hvala.

Ja jaz sem tut že zjutar probala rezervirat savoy pa je vse zasedeno v avgustu in spetembru :S

Iz Savoya so mi odgovorili, da imajo še prosto. Sam – cena na sobo za 4 je 175 USD …

Bila sem v Hostelling internaional New York. Sam hostel ni nekaj posebnega, vendar neke velike izbire nisem imela, ker si ga nisem vnaprej rezervirala. Ko sem prišla v NYC z vlakom (ne od doma, ampak sem že prej nekaj mesecev delala v Ohiu) v sredini septembra, sem na Grand central Station na informacijah prosila za seznam low budget prenočišč in potem klicala vse po spisku. :))
Ta hostel je pač bil prvi, ki je imel prosta mesta, zato sem ga tudi izbrala, ker se mi kaj več niti ni dalo iskat. Lokacija itak ni najbolj pomembna – kjerkoli na Manhattnu bo ok, ker so povezave s podzemno neverjetno dobre. Če vas skrbi glede varnosti okoliša, pač izberite nekaj pod 100th street kjer je “baje” bolj varno, ampak meni je bilo tudi tam ok (omenjeni hostel se nahaja na Amsterdam Avenue – Upper West Side, blizu W. 103 street). Po petih mesecih življenja v USA je pač pojem “varen okoliš” relativen! :))
Ne pozabite na ogled Harlema in tam kakšne cerkve – ni nič nevarno, kot znajo nekateri trditi, je pa zelo zanimiva izkušnja!
Če te še kaj zanima, pa vprašaj!

V Hostlu lahko prenočijo tudi neštudentje.

Mi smo bili v NY lani oktobra. Pregledali smo kar nekaj destinacij prenočišč (za 60 USD ni bilo nič) in se na koncu odločili za motel v Brooklynu

http://www.booking.com/hotel/us/red-carpet-inn.html?sid=339ff6082e31d34fc890000cf7d4ece6

soba za 4 osebe, čisto, urejeno, zajtrk kava + krof, lokacija (nam je bila) super, metro proga L, izhod 10 m od vhoda v motel, metro vozi celo noč, proga L je direktna povezava letališče JFK – Manhattan, od motela do Manhattna je cca 20 minut vožnje. Cena se je zdela nam zelo sprejemljiva. Res je, da nismo bili v strogem centru, vendar nas ni motilo. V motel smo se vračali zelo pozno (po 23. uri), počutili smo se varno, postaja metroja in izhod osvetljena, prisotna je oseba, ki skrbi za varnost na postaji. Lahko samo priporočam.

Opozorilo: lokacija motela na njihovem zemljevidu je napačno narisana. Slediti moraš navodilom, ki ti jih pošljejo na mail ob rezervaciji.

Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close