Nevljudni varnostnik v trgovini Hervis
Lej morda se je tebi zdela njegova reakcija oziroma nereakcija podla oziroma nerazumljiva. Vendar on ima točno definirane naloge in med njimi verjemi ni branje etiket, cen ter usmerjanje strank na željene police in tega se mora varnostnik držati hoče noče trapasto ali ne trapasto. Varnostnik do tebe ni bil nesramen, vendar je zavrnil tvojo prošnjo oziroma zahtevo. Varnostnik ni del te trgovine oziroma ni njihov zaposleni. In ja dejte ločiti kdo je kdo. Same v svoji službi ne bi niti z mezinčkom mignile iz svojih okvirjev oziroma s pogodbo določenih nalog a od drugih pa pričakujete, da bodo za vas storili vse in še več.
Zakaj ne prosiš ćistilke, da ti postreže kruh ki se mota ravno tam med pultom. Zakaj poštarju ne rečeš, da ti odpelje otroka v vrtec k gre ravno mimo itd itd.
V tej zgodbi si žal izpadla nerazgledano oz total butasto in sori varnostnik ima prav pa tudi če ima po tvojem narejeno samo 2 leti osnovne šole in tri leta verouka.
ko pa so varnostnoki tisti iz roba sicialne družbe po večini brezdelneži z komaj onovno šolo . ne moreš pričakovati drugega.
kot pri policajih včasih ko so se šolali in usposabljali usposabljali v tacnu je bil policaj človek pri sto kilah in vsaj meter osemdeset z nekaj soli v glavi, danes pa so policaji tisti ki naredijo šest mesečni tečaj, ker poklica za katerega se je izšolal nezna opravljat, poleg tega je pa še zakompleksan zaradi svojih meter in dva piškota. skratka končna bilanca, če nisi dober za policaja potem si varnostnik.
se spominjam, ko mi je babica nekoč rekla uči se drugače boš policaj…
ko pa so varnostnoki tisti iz roba sicialne družbe po večini brezdelneži z komaj onovno šolo . ne moreš pričakovati drugega.
kot pri policajih včasih ko so se šolali in usposabljali usposabljali v tacnu je bil policaj človek pri sto kilah in vsaj meter osemdeset z nekaj soli v glavi, danes pa so policaji tisti ki naredijo šest mesečni tečaj, ker poklica za katerega se je izšolal nezna opravljat, poleg tega je pa še zakompleksan zaradi svojih meter in dva piškota. skratka končna bilanca, če nisi dober za policaja potem si varnostnik.
se spominjam, ko mi je babica nekoč rekla uči se drugače boš policaj…
[/quote]
Brezdelneži pa niso, saj hodijo v službo. če so varnostniki zanič, kaj so šele brezposelni, ki so očitno pretumpasti tudi za varnostnike?
Se popolnoma strinjam s teboj. Varnostniki in varnostnice so itak večinoma vsi malce udarjeni v glavo. Mislijo, da so boga za jajca potegnili, da so lahko postali varnostniki. To je zanje vrhunski poklic, mislijo, da so nekaj več, da lahko delajo red, da, da, da….. v resnici so primitivci. Ne vsi, da ne bo pomote. Se najdejo med njimi tudi čisto normalni in čisto prijazni. Žal so v manjšini.
Če bi se to zgodilo meni, bi se tudi obrnila in šla. Brez nakupa seveda. Če nihče več pri njih ne bo nakupoval pa tudi varnostnika ne bodo več potrebovali 🙂
Drugače pa mene ogromnokrat kdo prosi, če mu preberem ceno in še vedno sem jo. Pa tudi nisem tam za to, da bom drugim prebirala cene 🙂
Pač, ljudje smo različni…..v tem primeru…..žal…
Jaz se čisto ne strinjam s tabo.
Kajti lahko bi rekel : Gospa, prosim, vprašajte prodajalca, kajti jaz imam tu druge naloge.
Je to tako težko?
Sicer grem pa stavit, da je tak zoprnež tudi doma.
Z eno besedo : ni za med ljudi.
[/quote]
Pa kaj če ni. Še enkrat, idite vi prijaznejši za prijazne človeške varnostnike.
Tisti, ki ste brezposelni, probajte si biti varnostniki, potem pa komentirajte. Pa kdo bo prijazen na tem gnilem šihtu za minimalca. lahko je on prijazen kolk če, prijaznost mu ne bo nič dvignila plače. Sej je vsak na začetku prijazen in zagnan. delo varnostnika je čisto antistimulativno za normalnega človeka, vsak gre stran, čim lahko.
Prazen izgovor.Lahko dela kaj drugega.Nihče mu ni držal pištole za vrat in mu rekel, da mora za varnostnika.Pa naj odpre svoj SP .
[/quote]
Ta, ki je odprla temo, se ima očitno za nekaj več in ne varnostnik.
Varnostnik ni tam zato, da bo slabovidnim bral cene in deklaracije. To ni v opisu njegovih del. nalog.
Da pa je varnostnik zaradi tega, ker ni hotel pogledati cene, vzvišen in nesramen, pa je le razlaga zafrustrirane ženske. Zaradi svojih težav, je reagirala pretirano in za svoje težave in pretiran odziv, zdaj krivi varnostnika.
Varnostnikovo delo ni branje deklaracij slabovidnim osebam, ampak se mora fokusirati na ljudi in dogajanje okrog sebe in takšno spraševanje je le motilni faktor. Ko bi on bral deklaracije, bi lahko med tem časom nekdo v miru kradel.
Lahko bi ti prijazno odgovoril, da ne more, ker se na tak nacin izvajajo kraje po trgovinah. En zamoti varnostnika, drugi pa ven nosijo. To je pa tudi vse. Nimas ga kaj obstojat razen tega, da ne pozna bontona. Tudi ti bi po bontonu lahko vedela, da ne mores kar nadlegovat zaposlene osebe. Ce grem v ekstrem: mimo tebe bi tekli gasilci, ker bi v sosednjem butiku gorelo – ti bi pa povlekla enega od njih za pas in mu tezila s ceno? Bi res? No, sem si mislil, da ne.
To velja tudi v obratni smeri. Bonton je tudi to, da ne motis ljudi pri delu.
[/quote]
Ah kaj, varnostniki se itak samo sprehajajo gor in dol po trgovini. Sem gledala enega narkomana, kako si je vsem na očeh sir zatlačil za hlače. Če sem ga videla jaz, ki nisem plačana za to, da lovim tatove, ga je videl tudi varnostnik.
Ampak, ker je šlo za narkomana, si ni upal niti pisniti. Tako on opravlja svojo službo :-PPP
Ta varnostnik je zunanji izvajalec, ki je danes tukaj, jutri nekje drugje. 12 ur je na nogah in opazuje ljudi, sumljivo obnašanje, z enim očesom vedno na najdražji robi. V trgovini ga nihče ne smatra za človeka ali del kolektiva, zgolj nujno zlo in tako se do njega tudi obnašajo. Prepričan sem, da je šlo za nesporazum in ne za slab bonton ali za nizko stopnjo izobrazbe (ampak prav v vsaki tovrstni debati pridete do tega, da smo vsi po vrsti opice z IQjem razkuhanega krompirja, pa da si na vas zdravimo komplekse, ker nismo dovolj sposobni za delo v policiji). V Hervisu je vsak dan na stotine, če ne tisoče obiskovalcev. Nihče nima rad, da mu varnostnik diha za ovratnik, zato vas (in vse ostale) opazuje z razdalje. Vi ga vidite kot postopača, ki si niti tistega minimalca ne zasluži, nihče pa ne pomisli, da svoje delo opravlja na tak način, da ne moti vaše dragocene nakupovalne izkušnje. In ko nekdo k njemu pride z bundo, ga moti pri delu. Čez 2 minuti pristopi nekdo z rokavicami. Ko ga peti sprašuje, kje bi našel prodajalca in mu zakriva pogled, piska senzor na vhodu in zaradi vas ne ve, kdo ga je sprožil. Ker ste mu s svojimi vprašanji odvrnili pozornost, tat je že stekel iz trgovine, zagovarjal pa se bo varnostnik, ker mu je nekdo pobegnil. Naročnika bo prav malo brigalo, da ga imajo stranke za info točko.
Pa tista, ki je videla narkomana s sirom za hlačami, je verjetno tudi 12 ur skoncentrirano opazovala še vse ostale obiskovalce trgovine.
Nismo slabi, nismo idioti, nismo naduti, ne veselimo se izvajanja ukrepov. Nekateri imamo celo višjo izobrazbo.
Si predstavljate, da delate na prireditvi na prostem, šanki in pijani obiskovalci povsod okrog vas in samo čakate in spremljate, kje bo najprej počilo…. pa se pred vami nariše nabasan osebek, ki vas s prešernim nasmeškom, ves pocast in smrdljiv od razlite pijače, začne trepljati po rami. Z eno roko opleta s prižganim čikom, vas poliva s svojim bambusom in se na vsak način hoče objemati, se z vami slikati in pogovarjati, potem pripelje še tri prav tako nabasane kolege, ki so vas veseli kot moker pes. Bolj kot jih umikate, bolj rinejo v vas. Sčasoma ugotovite, da zaleže le umik, ker na tak način pač ne morete opravljati svojega dela.
Nismo nesramni. Onemogočate nam delo, potem nas pa pridete blatit na forume.
Forum je zaprt za komentiranje.