Neverjetna razlika v obnašanju voznikov.
ma lej, saj o tem govorim…a mora bit avto nov? takšno mišljenje imate samo vi, ki imate xsaro 🙂 raje novo xsaro, kot nekaj let star AVTO…govorim o 15.000 – 20.000 eur, za kolikor že dobiš dober – varen avto…in tudi pravim, da ne gre za to, kdo pazi in kdo ne, kdo vozi hitro in kdo počasi, kdo se umika in kdo piči frajerja…gre za to, da se nesreče dogajajo iz takšnih in drugačnih razlogov…lahko da boš že jutri ti pobirala dudo izpod sedeža ali pa jaz, lahko da boš ravno v napačnem trenutku pogledala nazaj k otroku, mogoče se boš morala na hitro izognit srni…ali pa jaz…ampak pri meni bo šlo samo za pleh, kaj pa pri tebi?
v glavnem, imaš 20.000 eur dovolj za varnost (tudi manj je dovolj, ampak verjetno v kakšnem starem modelu pa res ne morete furat okoli, kako bi pa to izgledalo a ne), tako da ne mi na dušo polagat, kako zmorete samo za eno ubogo xsaro in si ne morete privoščit varnosti na poti!
ampak ti si pa res pacient, varnost… verjetno si eden tistih, ki kasira veliko več kot povprečno plačo in se ne zaveda kakšna je situacija pri večini slovencev… takih, ki si lahko privoščijo avto za 20.000 evrov postajo prekleto malo… in ja, edino upamo lahko, da nas usoda na cestah ne bo doletela in da bomo varni tudi v naših precej cenejših avtomobilih – mi in naši otroci…
pa še to – malo se pozanimaj o nesrečah v zadnjem času – tudi razni veliki terenci pri manjših hitrostih ne zagotavljajo tega, da boš ostal cel… žal… ampak ti si pač varen, ker si dal 70.000… jaooo, pa kje imate možgane??!!!
Takim avtom se umikamo predvsem zato, ker je (vsaj pri nas) večina njihovih lastnikov totalnih idiotov in vozijo, kot da sedijo v plugu in kidajo sneg… Nima veze koliko hitro voziš in preko omejitev, oni se ti pripodijo še hitreje, blendajo, limajo na rit itd. Se jim že na daleč umaknem, pa večina drugih voznikov tudi. Ko pa sediš v jajcih in se ti mudi, se ti ne umakne nihče.
No, počasi začenjam videvati tudi take, ki se v svojih pregrešno dragih avtih vozijo precej počasi, manj kot večina drugih. Takim se pa ni treba na silo umikati in do njih velja prijaznost kot do vseh drugih.
… tole o starih in novih avtih je verjetno tvoj problem. Jaz ga nimam. Ksarica se je kupila, ko smo pričakovali tretjega … aja, zdej bo pa že preveč otrok predmet razprave.Midva sva na primer zidala in se nama ni izšlo, avto sva želela nov, ker res nikoli ne veš, kaj so delali s starim in sva želela par let voziti brez skrbi. Priznati pa moram, da bi šla tja do 25 000, več pa res ne. So pa ljudje, ki NIMAJO, in do takih res niste najbolj prijazni, prepotentneži.
Point mojih postov je pa v tem ja, če dobiš čisto okej avto za 20 000, kaj je potem treba kupovati tiste za 70 000? Do zdaj je samo eden po resnici povedal.
In še moj vidik o obnašanju frajerjev v dragih terencih: pred časom sem zavijala levo s Celovške na Dunajsko (al je tam še Slovenska), skratka proti Bavarcu (ljubljančani že vedo, kje je to). Tisti za na levo so bolj bogi, ker je takoj še en semafor, kar pomeni, da jih bolj malo pride skozi semafor. Skratka … zavijem pridno levo s pasu za NA LEVO in skoraj malo še obtičim z zadnjim delom na nasprotnem pasu ceste proti centru in obenem upam, da se bo semafor hitro odprl in promet sprostil. Da je bila na tem pasu že zelena, niti ne omenjam … pa se mi kar naenkrat na desni strani kar stemni: trije veliki črni terenci so prileteli od pojma nimam kje, zagotovo pa v rdečo in predvsem ne s pravega pasu in zaustavili promet. Ja, so pa skupaj z mano dočakali zeleno, med telefoniranjem, seveda. Kje so policaji in ja, zdaj mi je vse bolj jasno, zakaj nekatere riti zares potrebujejo varnejši avto, kot drugi. Žal mi je samo za tiste, ki zaradi njih nastradajo. Pa mislim, da sem ravno pred časom, ko so umrli trije iz iste družine zasledila, da je tip vozil terenca. Prav imate, za svojo varnost je poskrbel!
ma lej, saj o tem govorim…a mora bit avto nov? takšno mišljenje imate samo vi, ki imate xsaro 🙂 raje novo xsaro, kot nekaj let star AVTO…govorim o 15.000 – 20.000 eur, za kolikor že dobiš dober – varen avto…in tudi pravim, da ne gre za to, kdo pazi in kdo ne, kdo vozi hitro in kdo počasi, kdo se umika in kdo piči frajerja…gre za to, da se nesreče dogajajo iz takšnih in drugačnih razlogov…lahko da boš že jutri ti pobirala dudo izpod sedeža ali pa jaz, lahko da boš ravno v napačnem trenutku pogledala nazaj k otroku, mogoče se boš morala na hitro izognit srni…ali pa jaz…ampak pri meni bo šlo samo za pleh, kaj pa pri tebi?
v glavnem, imaš 20.000 eur dovolj za varnost (tudi manj je dovolj, ampak verjetno v kakšnem starem modelu pa res ne morete furat okoli, kako bi pa to izgledalo a ne), tako da ne mi na dušo polagat, kako zmorete samo za eno ubogo xsaro in si ne morete privoščit varnosti na poti![/quote]
Glej, varnost, se strinjam, da je varnost na prvem mestu. Tudi zame. Res je tudi, da za 20.000 dobiš varen s starejši avto, po drugi strani pa novo ksarico. A ni štos samo v vložku za nakup avta. Kako naj si nekdo, z manjšo plačo, privošči drag starejši avto? Kupi ga mogoče res lahko, a kako ga bo vzdrževal? Rezervnio deli so neprimerno dražji kot ksaricini, ki je nova in jih verjetno še nekaj let ne bo rabilo oz. bo imela še garancijo? Kako naj ta avto tanka? Od kje denar za bencin? Če poznaš te avte, veš da so požreeeeeešni. No, mogoče ne poznaš ksarice, ki je fajn skromna.
Zato ne prodajaj bučk, vsak si dragega avta pač ne more privoščiti.
Sama sem za to, da kupim najvarnejši avto, ki ga moj proračun zmore.
takih kot si ti se moramo najbolj bati……sediš v terencu vrednem 70000 eur….misliš , da si sam(a) na cesti in da je vse tvoje…..in kaj imaš za pobirat dudo med vožnjo in gledat nazaj k otroku….ustavi se, poberi dudo, poglej otroka in se odpelji naprej….verjetno tudi telefoniraš med vožnjo, iščeš papirje,,…..ampak, saj res: TI si varna, ker imaš tak avto, kaj pa drugi, ki so vsi srečni, če si kupijo golfa2 za 800 eur, da lahko peljejo svojo družino na izlet??!!!
v glavnem, imaš 20.000 eur dovolj za varnost (tudi manj je dovolj, ampak verjetno v kakšnem starem modelu pa res ne morete furat okoli, kako bi pa to izgledalo a ne), tako da ne mi na dušo polagat, kako zmorete samo za eno ubogo xsaro in si ne morete privoščit varnosti na poti![/quote]
@varnost
hahahahahahahahahahahahahaha tisti ki kupijo velik drag terenec je to zaradi varnosti???hahahaha izjava leta lejga!! cigani 2 ulici stran od mene ga imajo ziher zato da je njihovih 10 otrok varnih ko se kam peljejo. ti pa res nimaš v glavi vse pošlihtano! takšen avto kupijo podobni puhoglavci kot si ti, da se španirajo in pederišijo naokoli z svojim men-noben-nič-ne-more in jst-sm-car obnašanjem. vozijo po cesti kot da je njihova in pravila za njih ne obstajajo. od prehitevanja v škarje do blendanja na avtocesti in pakriranja na prostoru za invalide – koga opažam da to počne v 98%?? šmeksi tipe in utegnjene pičke ki mislijo da boga za jajca držijo v velikih dragih avtomobilih (nad 50.000€). sigurno to počnejo zaradi varnosti a ne??? aja pa večina vozil je na leasing, oseba ki ga vozi pa daje 2/3 plače za obrok, kaj šele zavarovanje, doma pa je papriko in star kruh. samo da je bmw in je že “varnost” tukaj!
takih kot si ti se moramo najbolj bati……sediš v terencu vrednem 70000 eur….misliš , da si sam(a) na cesti in da je vse tvoje…..in kaj imaš za pobirat dudo med vožnjo in gledat nazaj k otroku….ustavi se, poberi dudo, poglej otroka in se odpelji naprej….verjetno tudi telefoniraš med vožnjo, iščeš papirje,,…..ampak, saj res: TI si varna, ker imaš tak avto, kaj pa drugi, ki so vsi srečni, če si kupijo golfa2 za 800 eur, da lahko peljejo svojo družino na izlet??!!!
v glavnem, imaš 20.000 eur dovolj za varnost (tudi manj je dovolj, ampak verjetno v kakšnem starem modelu pa res ne morete furat okoli, kako bi pa to izgledalo a ne), tako da ne mi na dušo polagat, kako zmorete samo za eno ubogo xsaro in si ne morete privoščit varnosti na poti![/quote][/quote]
sem prej narobe citirala “varnost”…popravljam
smo spet na začetku…s tem se obračam na tiste z izjavami “saj za ta denar dobiš pa ja že nov avto!” ali “z mojo xsaro se ravno tako pripeljem” ali kot tu nekje na začetku “kako vam ni škoda dat toliko za avto”
torej to so izjave tistih, ki IMAJO 20.000 eur in si ga lahko privoščijo, ampak jim jih je škoda dat za par let star bmw (če smo ravno pri tej primerjavi), saj lahko za ta denar kupijo čisto novo “vozilo”…
ampak zanimivo kako bmwejevce res vsi opazijo, tako na cesti, kot pri semaforju, pa na pločniku, pa na parkiriščih :))) ko vozijo počasi, ko vozijo hitro, ko se vključujejo, kako vozijo vredu, kako ne vozijo vredu…kot da drugi ne obstajajo :)))
A to zato, ker dražji avtomobil bolj paziš? Ali zato, ker se v tem za 70k € avtomobilu sploh ne zavedaš, da voziš hitro, medtem ko moraš šibkejšega in cenejšega do te željene hitrosti že gnati?
Jaz se zelo prilagajam avtomobilu, ki ga vozim. Na testu, ko smo imeli Galaxyja sem se vozil zelo družinsko, počasno pospeševanje in umirjena vožnja, medtem ko pri windu pa hitrejše pospeševanje in kasnejše zaviranje, najverjetneje zaradi malce iskrive turbince in trdega, športnega vzmetenje, ki te kar prisili, v takšno vožnjo.