Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek nevem kako dalje

nevem kako dalje

Lep pozdrav!
Sem 22 let stara punca, moj fant je star 31 skupaj že dobro leto živima v Nemčiji in imava 3mesece starega sina. No da vam , razložim moj problem, skupaj sva že skoraj 3leta in sem strašno negotova in ljubosumna. Že ko sva se spoznala mi je večkrat govoril o svoji bivši punci s katero je pred leti imel 4letno vezo in že takrat sem dobila občutek da je nikoli ni prebolel, enkrat mi je rekel, da je ona idina v katero je bil zaljubljen in da se v mene ni zaljubil, ker je za to že prestar..in potem je odšel delat v nemčijo, jaz sem čez 4mesece odšla za njim, ker sem vedela da je osamljen in razočaran, od začetka je bil zelo ljubezniv, posvečal mi je veliko časa in tako sva si ustvarila domek. Enkrat sem na njegovem računalniku našla spletno stran na kateri se je prijavil prejšnji dan, to je bila stran kjer se ljudje iščejo izklučno za srečanja za seks, seveda sem ga takoj na to nagovorila ampak je vse zanikal..in od takrat sem strašno ljubosumna in zaupanja ni več. Tudi najina spolnost ni več to kar bi si želela, če mu izrazim željo po spolnosti me vedno zavrne, samo ko on hoče pride do spolnosti med nama. Vedno znova pride do prepirov ker se jaz počutim zapostavljeno in dvomim v njegovo zvestobo.
Prosila bi vas za vaše mnenje in izkušnje

Da si ljubosumna in da je pri tebi izgubil zaupanje je razumljivo. Jasno pa je tudi, da takole dolgo ne bosta mogla več živet. Morala se bosta pogovoriti o teh stvareh. Naj bo pogovor še tako boleč treba ga bo opraviti. Če ne zmoreta sma pojdi na mediacijo, kjer vaju bo med pogovorom usmerjal izkušen terapevt.

ko se pogovarjava mi rece da je problem samo pri meni in da on nima o čem razpravljat. na meditacijo ali terapijo pa nebi šal

Logično, da se tako počutiš, če v njem vidiš nekoga, ki se ti smili in se čutiš biti dolžna z njim, ker meniš, da rabi tvojo podporo. Pa ne glede na to, da s tem sebe zapostavljaš in pozabljaš na svoje življenje.

Kaj si do svojih 22 let naredila na sebi, s sabo? Si od njega tudi finančno odvisna?

saj ne da bi se mi samo smilil, res ga ljubim, vendar se počutim obupano in razočarano ker samo dajem in nič ne dobim nazaj.

V zadnjih 3letih skoraj nič, pred najino zvezo sem dosti dala nase in si marsikaj privoščla…sedaj pa imam 3mesečnega sinčka in sem v porodniški, od njega nisem finančno odvisna

Neko korist sigurno imaš, če si z njim. Je pa lahko tudi to korist, da si z njim, ker se čutiš dolžna.

Neko korist sigurno imaš, če si z njim. Je pa lahko tudi to korist, da si z njim, ker se čutiš dolžna.[/quote]

o koristi tukaj nemoremo govoriti, moja čustva do njega so močna in skupaj imava otroka..saj veliko krat razmišlam da bi odšla nazaj v slovenijo.

Neko korist sigurno imaš, če si z njim. Je pa lahko tudi to korist, da si z njim, ker se čutiš dolžna.[/quote]

o koristi tukaj nemoremo govoriti, moja čustva do njega so močna in skupaj imava otroka..saj veliko krat razmišlam da bi odšla nazaj v slovenijo.[/quote]
Saj ne govorim o materialnih koristih, ampak o čustvenih. Razlog zakaj ga imaš rada. To me zanima.

o koristi tukaj nemoremo govoriti, moja čustva do njega so močna in skupaj imava otroka..saj veliko krat razmišlam da bi odšla nazaj v slovenijo.[/quote]
Saj ne govorim o materialnih koristih, ampak o čustvenih. Razlog zakaj ga imaš rada. To me zanima.[/quote]

ker ni bil vedno takšen kot je bil, bil je moški ki mi je dajal občutek varnosti, vedno me je nasmejal in bil je tudi ljubeznil…in čustva ostanejo tudi če se človek spremeni

Pišeš, da je že na začetku govoril o svoji bivši in nikoli ni bil zaljubljen vate in te verjetno nikoli ni cenil.
V čem se je potem spremenil, da ni bilo več občutka varnosti ?

Saj ne govorim o materialnih koristih, ampak o čustvenih. Razlog zakaj ga imaš rada. To me zanima.[/quote]

ker ni bil vedno takšen kot je bil, bil je moški ki mi je dajal občutek varnosti, vedno me je nasmejal in bil je tudi ljubeznil…in čustva ostanejo tudi če se človek spremeni[/quote]
Čustva ne ostanejo. Ostal ti je spomin nanje. Čustva pa se lahko zelo spreminjajo tekom odnosa. In vajin se je očitno spremenil.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Občutek imam, da tvoja zanositev ni bil dogovor obeh, ampak izključno tvoj plan, da ti ne zbeži!?
In seveda, če si ga želela z otrokom “privezati nase”, si naredila sebi medvedjo uslugo, da se je še bolj oddaljil, če si manipulira z njim in otroka zlorabila kot sredstvo za dosego ciljev, da bi ostal ob tebi.

Če ti je rekel, da te nima rad, nimaš nobene pravice, da delaš moškega v ujetnika lastne nesigurnosti in ga še dlje zadržuješ ob sebi, kjer si on NE želi biti. Ne vem, kateri moški misliš, da bi si želel takšno žensko, jo spoštoval in imel rad? Edino pošteno bi bilo tukaj, da bi si poiskala pomoč, preden se spuščaš v zveze, če seveda prej dojameš, da to ni prav, kar počneš, in te vodi v slepe ulice v odnosu z moškimi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Občutek imam, da tvoja zanositev ni bil dogovor obeh, ampak izključno tvoj plan, da ti ne zbeži!?
In seveda, če si ga želela z otrokom “privezati nase”, si naredila sebi medvedjo uslugo, da se je še bolj oddaljil, če si manipulira z njim in otroka zlorabila kot sredstvo za dosego ciljev, da bi ostal ob tebi.

Če ti je rekel, da te nima rad, nimaš nobene pravice, da delaš moškega v ujetnika lastne nesigurnosti in ga še dlje zadržuješ ob sebi, kjer si on NE želi biti. Ne vem, kateri moški misliš, da bi si želel takšno žensko, jo spoštoval in imel rad? Edino pošteno bi bilo tukaj, da bi si poiskala pomoč, preden se spuščaš v zveze, če seveda prej dojameš, da to ni prav, kar počneš, in te vodi v slepe ulice v odnosu z moškimi.[/quote]

ne otrok ni bila moja ideja, on je bil ta ki se je odlocil za otroka, ko sem ga postavila pred dejstvo da bom odsla

nikoli ni rekel da me nima rad ampak da se ni zaljubil

Če ti je rekel, da te nima rad, nimaš nobene pravice, da delaš moškega v ujetnika lastne nesigurnosti in ga še dlje zadržuješ ob sebi, kjer si on NE želi biti. Ne vem, kateri moški misliš, da bi si želel takšno žensko, jo spoštoval in imel rad? Edino pošteno bi bilo tukaj, da bi si poiskala pomoč, preden se spuščaš v zveze, če seveda prej dojameš, da to ni prav, kar počneš, in te vodi v slepe ulice v odnosu z moškimi.[/quote]

ne otrok ni bila moja ideja, on je bil ta ki se je odlocil za otroka, ko sem ga postavila pred dejstvo da bom odsla[/quote]

Ja, saj on je potem isto “odvisniški”, če ne še bolj, da predlaga otroka kot rešitev vajinih problemov v zvezi, ki je začela škripati, ampak ni bil on samo ta, ampak oba sta se potem odločila za otroka, da pokrpata slabo vezo, neupoštevajoč odgovornosti do otroka, ki je postal sredstvo vajine “sprave”, kot nekakšne vrste “lepilo” za vajin odnos, ki je začel hudo šepati. Oba sta očitno prinesla neke izjemno slabe vzorce iz družin in jih vnesla v svojo novo družino, ampak kako in koliko sta oba pripravljena, da tudi kaj spremenita…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Imamo različne vrste ljubezni in razloge zakaj nekdo gre v nek odnos.
In kot kaže, je še tisto malo ljubezni z njegove strani, nekam izpuhtelo.

In kot kaže, je še tisto malo ljubezni z njegove strani, nekam izpuhtelo.[/quote]…ostal je pa otrok, ki si ga je želel, da jo drži ob njem, ker on ima RAD pospravljeno, oprano, skuhano, pomito?…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

In kot kaže, je še tisto malo ljubezni z njegove strani, nekam izpuhtelo.[/quote]…ostal je pa otrok, ki si ga je želel, da jo drži ob njem, ker on ima RAD pospravljeno, oprano, skuhano, pomito?…..[/quote]
Mislim, da se je naveličal nje in otroka in vsega….Če njo vedno zavrne, potešitev pa išče pri drugih, potem je definitivno ne mara.

O otroku sta pričela razmišljati pred več kot letom. Takrat pač še ni bilo toliko razprtij med njima. In zakaj je tako težko pomisliti, da ljudje upajo, da jih bo pričakovanje otroka, nosečnost, novi, popolnoma novi, neznani občutki… da jih bo vse to zbližalo, povezalo in utrdilo njihovo ljubezen. V ljubezni ni preračunljivosti.

In kot kaže, je še tisto malo ljubezni z njegove strani, nekam izpuhtelo.[/quote]…ostal je pa otrok, ki si ga je želel, da jo drži ob njem, ker on ima RAD pospravljeno, oprano, skuhano, pomito?…..[/quote]

to je se popolnoma strinjam in strah da bi ostal císto sam

…ostal je pa otrok, ki si ga je želel, da jo drži ob njem, ker on ima RAD pospravljeno, oprano, skuhano, pomito?…..[/quote]

to je se popolnoma strinjam in strah da bi ostal císto sam[/quote]Potem naj se potrudi in nekaj naredi v tej smeri, da res ne bo ostal sam.
Samo naj ne bo to grožnja s tvoje strani, češ da MORA to in to storit, če ne….
Saj se da tudi na kak bolj prijeten način to doseč, če človek hoče.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

…ostal je pa otrok, ki si ga je želel, da jo drži ob njem, ker on ima RAD pospravljeno, oprano, skuhano, pomito?…..[/quote]
Mislim, da se je naveličal nje in otroka in vsega….Če njo vedno zavrne, potešitev pa išče pri drugih, potem je definitivno ne mara.[/quote]

vedno je govoril da otrok noce in potem je ravno on imej strašno zeljo po otroku, moram pa reci da je zelo dober oče. res pa nemorem razumeti zakaj se je naveličal mene, nocem delovati samovsecna ampak sem dokaj simpaticna, odprta, vedno pripravljena na nove izive. imela sem veliko obozevalcev ki sem jih vedno zavrnila, vsak moski je rekel da imam kot ženska nekaj kar zelo privlaci

On sigurno ve. Ga nisi vprašala?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close