Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nevednica – posodje

Nevednica – posodje

Posodo imam popolnoma sesuto. Sva samo dva in kuharijo sestavljajo pretežno enostavne reči: juhe, solate, pašte, rižote, redkokdaj še kaj iz pečice – skratka, nobena posebna kulinarika. Ne potrebujeva fensi šmensi posode, povrhu sva opazila, da ljudje pogosto kupijo takšno drago posodje, ko prvo navdušenje mine, pa občepi v kuhinjskih omaricah.

Do zdaj sva uporabljala predvsem kose stare EMO emajlirane posode, nekaj navadnega rostfraja, kakšno teflonko in litoželezno ponev.

Ali je za take potrebe morda najbolj smiselno vzeti kar emajlirano posodo? Ali kaj drugega? In kje v Ljubljani (po možnosti v centru, ni pa nujno) imajo “reprezentativno” izbiro – po možnosti ne ogromne, ampak dobro, da se ti potem ni treba odločati med tisoč stvarmi?

Vem, da je vprašanje precej butasto, ampak v trgovino se ne bi rada odpravila brez osnovne predstave …

Emajlirana posoda je še vedno najbolj zdrava. Prokrom (rostfraj) odpade! Lito železo je tudi dobra solucija!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

teflonu je ok, sam pazi, da ga ne raniš/poškoduješ s strimi predmeti (konice nožev, vilice,…) KER JE POTEM KOZICA NEUPORABNA, SAJ JE KOT TAKA NEVARNA ZA ČLOVEKA

nekatere teflonkse zadeve (nekatere kozice, pekači) NE SMEJO ITI V POMIVALNI STROJ

TKO DA PR TEFLONU BOD MAL PREVIDNA

Ja, to za teflon vem – in zaradi takih reči tudi sprašujem, malo sem nezaupljiva do raznovrstnih novih posod …

Ne vem, morda se bom vendarle odločila za emajl – navsezadnje so te posode dolga leta služile tašči in nato še meni … Enako zadovoljna sem z litoželezno ponvijo – občutek imam, da so jedi, pripravljene v njej, okusnejše kot pa iz teflonske – ali pa si morda domišljam?

Če pa ima kdo še kak predlog, bom vesela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close