Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nevarnost juda

nevarnost juda

Mene zanima, kako nevaren šport je judo – mislim možne poškodbe zaradi udarcev (vem, da to ni boks, ne karate, ampak nekaj drugega). Hvala za resne odgovore.

Pri judu ni udarcev, ampak so meti. Delajo samo na blazinah. Najprej se seveda naučijo padati, zato je možnost poškodb minimalna.

Judo ni nevaren šport!
Mojadva otroka sta oba trenirala, hčerka 6 let (zeleni pas), sin 3 leta(oranžni pas), pa je imela hčerka v 6 letih eno samo poškodbo( sin nobene) in še to NE zaradi udarcev, teh pri judu NI, ampak zaradi nepravilno postavljenih blazin, je stopila med blazine pri teku in si zvila prst na nogi. Judo ni pretepanje, to je zbijanje ravnotežja nasprotnika, v tem se razlikuje od karateja. Tu se nasprotnika primeta za ovratnik in vsa fora je v tem, kdo bo prvi nasprotnika spravil na hrbet. Tu so razne tehnike padanja, prijemi, meti, prerivanje, ni pa udarcev. Udarci so pri đujđicu, ki pa ga otroci, do mislim da 14 let, ne smejo trenirati.
Res pa judo zelo pomaga pri razvoju otroka, moj sin je imel, preden je začel trenirati, neusklajeno gibanje telesa, sama tega niti nisem opazila, dokler me na to ni v prvem razredu opozorila učiteljica. Vpisali smo ga na judo in napredoval je v motoriki za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Naučil se je preval naprej in nazaj brez težav, skakanja s kolebnico, tehnika padanja mu v vsakdanjem življenju zelo pride prav, celo kolo se je naučil narediti, pa je malo bolj nabit fantek in lahko bi rekla neroden…
Tako da kar korajžno… tu so tudi tekme, ki pa niso obvezne..če otrok noče na tekmo ga ne silit…naj trenira za svojo dušo…

lp

Meni je pri judu najbolj grozen to, da se čisto deformirajo ušesa, zaradi drgnjenja z kimonom in konstantnih padcev na blazino.

Če bi malček hotel trenirati judo, bi ga poskusila usmeriti v kak drug borilni šport.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

:))))))))))) to pa prvič slišim. Pa sem nekoč hodila z judoistom in se bila kar nekaj v njihovi družbi, pa deformacij sploh nisem opazila.

No, moj sin si je pa dvakrat izpahnil ramo pri judu, enkrat nalomil ključnico. Nasprotnik ga je narobe prijel in vrgel na blazino. Če je vse v redu in so prijemi po pravilih, se skoraj ne more nič zgoditi. Ampak velikokrat temu ni tako, posebej ko se vsi še učijo.

Judo je načeloma kar zdrav in varen šport. Ne povzroča nobenih poškodb telesa zaradi vadbe same. Udarcev pa pri judu ni, samo samo prijemi.

Seveda pa je res, da pri vsakem športu lahko pride tudi do kakih poškodb zaradi drugih dejavnikov. Ampak tako je pa povsod, tudi če se ne športaš.

:)))
Sem na hitro šla pogledat sliko od Lucije, pa se mi zdi, da ima čisto normalna ušesa.

Rinchula, ne vem sicer kakšen namen si imela s tem zapisom o ušesih – ampak sori, večje traparije ne bi mogla napisat. Moj sin že 5 let trenira judo in moram reči, da ima ušesa čist ok. In enako njegovi vrstniki in trenerji….
kar se pa vprašanja tiče – mi poškodb še nismo imeli, kakor pa se pogovarjam v klubu, do poškodb seveda lahko pride, kot pri vsakem športu. Judo pomeni mehka pot, torej, brez udarcev, še najbolj je podobna rokoborbi. Do poškodbe lahko pride npr. pri napačnem padcu na blazino. Da pa bi ta šport prinašal kakšne redne, običajne poškodbe (npr. obraba kolen kot pri kakšnem drugem športu), pa ne.
Judo ti da veliko spretnosti, prožnosti, gibčnosti. Naš fant je gibčen kot kakšen maček :-))

moj sin je hodil 9 let na judo, pa si ni NIKOLI nič poškodoval.

Sem na hitro šla pogledat sliko od Lucije, pa se mi zdi, da ima čisto normalna ušesa.[/quote]

Poglej ušesa trenerja Fabjana!!

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Sem na hitro šla pogledat sliko od Lucije, pa se mi zdi, da ima čisto normalna ušesa.[/quote]

Poglej ušesa trenerja Fabjana!![/quote]

Ja, igranje košarke pa potemni lase, definitivno dobiš rjave. Poglej ekipo Olimpije.

;-))

Najlepša hvala za odgovore.
Tudi tiste o ušesih :))

Poglej ušesa trenerja Fabjana!![/quote]

Ja, igranje košarke pa potemni lase, definitivno dobiš rjave. Poglej ekipo Olimpije.

;-))[/quote]

Punce ne ga biksat……. samo v naši stolpnico je 5 fantov treniralo judo, dva ga še. Da ne govorim koliko jih je bilo v našem naselju. Treniral jih je Fabjan kot naši sreberni in bronasti punci. Torej sem imela veliko ušes na voljo, nooo…..prisežem, majke mi!”!!

;-))[/quote]

Punce ne ga biksat……. samo v naši stolpnico je 5 fantov treniralo judo, dva ga še. Da ne govorim koliko jih je bilo v našem naselju. Treniral jih je Fabjan kot naši sreberni in bronasti punci. Torej sem imela veliko ušes na voljo, nooo…..prisežem, majke mi!”!![/quote]

Napiši v google ”Cauliflower ear” pa bo vse jasno.

Najpogostejše poškodbe pri judu so:

odrgnine po različnih delih telesa,

hematomi mišic,

natrganine različnih vezi in mišic,

poškodbe hrustanca ušes

poškodbe oči (s prstom ga žogne- sicer redko)

izpahi ram, izpah komolca (zaradi vzvodnih prijemov)

strganine križnih kolenskih vezi in meniskov

zlomi, izpahi prstov, tudi natrganine in raztrganine kit prstov in volarne plošče

zvini, izpahi in zlomi gležnjev,

poškodbe kolkov in ligamentornega aparata kolka,

lažji pretresi možganov,

zlomi hioidne kosti pri davljenju in tako naprej…

Ko so mlajši je veliko trenerjev modrih, da se učijo skozi igro in niso tako neumni kot recimo košarkarski trenerji, vendar z leti ko otroci postanejo starejši, tudi judo postaja bolj trd in težak šport in potem je na posamezniku samem če bo nadaljeval ali ne. Ko so pa mlajši pa verjetno res ni veliko poškodb.

Vsekakor je pa zelo žalostno, da veliko budal trenira te borilne športe (ne nujno na profesionalnem nivoju) in potem si mislijo da so nekaj več in so v vsakodnevnem življenje zaradi tega bolj agresivni in bolj korajžni. Pravi profesionalec/športnik se ne bo nikoli iz verbalnega nivoja spustil na fizični nivo. To počnejo budale in takih ni malo.

Moj sin si je v 7-ih letih juda v OŠ enkrat zlomil palec na roki, ker sta z nasprotnikom nerodno padla. O ušesih so tudi govorili, pa nisem v našem klubu videla nikogar. Je bil pa sin zaradi juda izredno spreten pri telovadbi in nam je učiteljica rekla, da smo se dobro odločili za judo (ker sicer ni ravno spreten).

Sin je nehal, ker je prevagala glasbena šola in ni šlo več časovno, pa tudi zaradi morebitnih poškodb rok.

Enkrat sem nekoga v telovadnici vprašal, kaj mu manjka pol zoba (črn pas judo), je rekel da se je v diskoteki zapletel in ga je nekdo udaril, tako da ni ga takega, ki išče spore da ne bo naletel na še večjo budalo in da jih bo dobil. Nasilje vedno prinese še več nasilja in vedno če pride do konflikta pametnejši požre ponos in oddide.

Meni so že na cesti in vsakodnevno zaradi banalnih velikokrat stvari grozili, me žalili, zmerjali in podobno, ker so tukaj ljudje zelo agresivni ljudje, čeprav se delajo nekateri, da je Slovenska mentaliteta mirna- mogoče bila nekoč- in nikoli nisem rekel ene grde besede nazaj in sem vedno enostavno odšel.  Iti v spor z budalo nima smisla, pa še če mu kaj narediš, če si človek z vestjo, ga imaš na vesti.

Ko je predsednik ZDA izjavil, da tiste ki so storili teroristični napad, da jih ne želi več na Zemlji, to je potem isto kot imajo skrajni muslimani Oko za oko… Če bi se tako delalo bi vsi ljudje na Zemlji oslepeli- v prenesenem pomenu.

V ZDA je bil boksarski prvak v welterski kategoriji ljubček in ko ga je mož dobil na ženi v postelji ko je prišel domov, ga je v afektu ustrelil, tako da mu znanje ni nič koristilo in tisti razgrajači in prepotenteži bi lahko vedeli da niso vsemogočni, ker zadnje čase je to nasilje postalo res nezaslišano.  Zadnjič sta se dva v prometu sprla, da so ga morali v bolnico peljat, par dni nazaj neko klanje in spet v bolnico, tako da ljudje bi se lahko malo umirili.

Sploh pa ko so bili neki predlogi o legalizaciji orožja. Več orožja več smrti in v ZDA so vsak strelski pohod stavkali proti orožju ampak imajo premočan orožarski lobij. Imajo pa največ umorov z orožjem v razvitem svetu, ker če takrat ko je človek jezen nima orožja, tudi ne more streljati ampak kaj zakolne in se kasneje ohladi.

ger prescriptions online for proscar

Zithromax Shelf Life

https://buyneurontine.com/ – Neurontine

je miroljuben:

Davčna št.: 79740537

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close