Nevarni digitalci
Če še kdo ne ve : Ko enkrat zbrišemo posnete fotografije s kartice brišemo le poti do njih ,do njih spet pridemo z pomočjo nekaterih progamov kot so Photo recovery, data recovery …. itd. Včasih prav pride , včasih pa tud ne… Tud format ne pomaga … Pomaga edino le, da preko starih fotk poslikamo nove. Takrat starih ni več možno najti. Torej ko si sposojate fotoaparate, kartice in svoje kartice posojate ali prodajate …. pazite da kdaj ste nazadnje pofotkali svojo golo ženkico ali punco …. 🙂 Jaz sem si nalašč sposodil kartice od svojih frendov in glej ga zlomka čisto na vsaki so ble gole atrakcije… njihovim ženam se še sanja ne v kakšnih pozah so na mojem računalniku … Živela tehnika…
ps. kartice se splača sposodit po dopustu .. vsi slikajo svoje muce na plaži al pa pod tušem ……..pravi čas
Pojd na download.com pa odtipkaj file recovery pod iskalniki. Ponuja se več programov za obnovo datotek samo večina jih dela do tistega trenutka ko je treba obnovit datoteko … torej jo najde, prikaže potem pa fehta za nekaj kurčevih dolarjev…. (torej če piše free to try še ne pomen de je zastonj) . Našel pa sem enga ki dela hitro in brez problemov restavrira vse.
Mislim da je se imenuje PCI file recovery… ne vem točno poglej še preden snameš mnenja tistih ki so to uporabili pred tabo
Recimo tale programček je brezplačen pa 100% naredi svoje delo Eraizer se imenuje.
Opis programčka je tukaj
Sam download pa tukaj.
Seveda moraš biti izredno pazljiv z njim, ko enkrat opravi svoje delo, na žalost praktično ni šanse, da bi lahko s katerim drugim programom dobil nazaj svoje podatke.
A zakaj se podpisujem z Grdoba ??
Naj ostane majčkena skrivnost – prav..
lp
Klemenxx, linki zal ne delajo, lahko prosim preveris?
Prosil bi te tudi, ce bi mi povedal za kaksen free pogram, ki dobi nazaj slike pri vseh digitalcih, ne samo nekaterih. Nasel sem PC Inspector Smart Recovery in Zero Assumption Digital Image Recovery pa mi nobeden “ne dela”. Pri obeh imam probleme z mojim Canonom PS S50. Prvega je poizkusil tudi kolega s svojim Olympusom in mu deluje, meni pa ne najde digitalca, ker se mi ne pojavi kot eden od diskov (kot je to pri Olympusu).
Hvala za pomoc!
Kako ne dela:
na tej strani imaš desno napisano Eraser – download.
Ja tisti drugi link pa resno ne dela, na žalost je tako, da je to samo začasen link, ki se vedno na novo generira – sem malce zaj….u.
Glede recovery – bom pa pogledal in sporočil nazaj kaj in kako.
lp
Običajn ta programček pomaga, pa še brezpljačen je :
Naslov spletne strani
Podpora – katere fotkiče pozna:
Canon 300D Digital Rebel – compatible.
Canon Powershot A60 – no support at all (as of 10 Oct 2004 this is believed to be in error: data should be recoverable; if you have an A60 we kindly ask you to retest and email us the results).
Canon Powershot A70 – compatible.
Canon Powershot S400 / IXUS400 – card reader required.
Canon D60 – compatible.
Casio QV-R3 – may require card reader, otherwise recoverable.
Fujifilm S5000 – compatible, but may require a card reader.
Hewlett-Packard HP315 – compatible.
Hewlett-Packard HP612 – compatible.
Hewlett-Packard HP850 – compatible (put camera into USB-drive mode to access the card properly).
Kodak DC210 (serial connection) – card reader required.
Minolta DImage F200 – compatible.
Minolta DImage Z1 – compatible.
Mustek MDC 3000 USB – card reader required.
Nikon Coolpix (probably all models) – compatible.
Olympus C-3000Z – card reader required.
Olympus C-3030 – compatible, may require a card reader.
Olympus C-450 – compatible.
Olympus C-750UZ – compatible.
Pentax Optio 550 – compatible.
Samsung Digimax 201 – compatible.
Sony DSC-F828 – compatible.
Sony DSC-P7 – compatible.
Sony DSC-V1 – compatible.
Sony DSC-W1 – compatible, may require a card reader.
Toshiba PDR 2300 – compatible.
Trust 960 Powercam CCD – compatible.
Download programa:
Pa lp