Neupravičen izpis iz Zavoda za zaposlovanje
Pozdravljeni,
Imam vprašanje glede izpisa iz Zavoda za zaposlovanje. Na nadaljevalni študij sem se vpisala pri 27 (tako da nimam statusa študenta), v času vpisa pa sem bila prijavljena na Zavodu. Januarja 2012 me je svetovalka na Zavodu izpisala iz evidence, ker naj bi imela možnost dela prek študentskega servisa (nisem prepričana če je sploh vedela za to, da nimam statusa študenta).
Zanima me ali je imela kakšno podlago za tak izpis iz evidence brezposelnih ali je to posledica njene nevednosti? Po kratkem pogovoru s pravnikom smo dobili vtis, da je bil izbris neupravičen.
Problem v zvezi s tem se je pojavil letos, ko je mama dobila visoko dohodnino, saj me ni mogla uveljavljati kot vzdrževanega člana (ker sem brez statusa študenta in brez statusa brezposelnega). Zanima me ali obstaja kakšna možnost oz. pravna podaga, da se jo oprosti plačila dohodnine, saj sem bila po informacijah, ki jih imam do zdaj, neupravičeno izbrisana iz Zavodove evidence brezposelnih (predvidevam, da zaradi napake oz. nevednosti svetovalke)?
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Iz Zavoda se mora obvezno odjaviti tudi oseba, ki pridobi status dijaka, študenta ali udeleženca izobraževanja odraslih mlajšega od 26 let.
Za brezposelno osebo šteje tudi oseba, ki se izobražuje ob delu, na podlagi katerega je bila vključena v zavarovanje za primer brezposelnosti, če se prijavi na zavodu zaradi uveljavitve pravice iz zavarovanja in z namenom aktivno iskati drugo zaposlitev ob nadaljevanju izobraževanja. Za brezposelno osebo se takšna oseba šteje ves čas prejemanja denarnega nadomestila in po prenehanju prejemanja denarnega nadomestila, dokler izpolnjuje vse obveznosti brezposelnih oseb. Za brezposelno osebo se šteje tudi oseba, ki se je v izobraževanje vključila med ali po prenehanju prejemanja denarnega nadomestila za primer brezposelnosti, dokler aktivno išče zaposlitev in izpolnjuje ostale obveznosti brezposelnih oseb.
Kolikor ste torej izpolnjevali svoje obveznosti, ki jih imate kot brezposelna oseba, ne vidimo razloga zakaj bi vas izbrisali.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.