Najdi forum

kupujem netbook oz. lahek prenosnik. za domačo uporabo: spletno bančništvo, bloganje, urejevanje družinskih fotografij in izdelava fotoknjige. prednost mi je, da je prenosnik manj kot 2 kg in ima dolgotrajajočo baterijo (torej 6-celično).

1) iz prejšnjih linkov sem ugotovila, da naj ima prednaložene win-7 (office 2007 imam pa že doma). kaj pa je naprej: premium, starter,…. a je vseeno?

2) kaj pa procesor?
išem takega, ki ima 2 GB, čeprav imajo v glavnem vsi 1 GB. kakšna je razlika za to, za kar bom jaz rabila?
kaj pa MHz? Imajo 1,33 1,66 1,83 … ? MHz mi pa čisto nič niso jasni…..

3) zaslon išem 11-12″ kar je spet težko za dobit in tudi ne vem koliko pixlov. a je vseen, če kupim kar 10″ zaslom?
10 ” so v glavnem 1024 x 600 – je to uredu za popravljanje slik s picaso ali podobnim programom?
kaj pa če je 10″ in večja resolucija – bo to bolje ali niti ni važno?

npr tale DELL Inspiron Mini 10 : http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3286_ASDI1012N85410_Prenosnik_DELL_Inspiron_Mini_10__N85410
v primerjavi s tem dosti dražjim HP Mini 5102 – v čem je razlika razen 100 € in da ima DELL višjo resolucijo? http://www.laptop-shop.si/prenosniki-hp-66/mini-183/hp-mini-5102-vq672ea-2479.html

hvala, če bo kdo vedel odgovore in če imate še kakšen nasvet glede netbukov.

Dell je še vedno kvaliteta….. Zato vam ga priporočam, čeprav tudi HP ne zaostaja za njim, sploh baterija s kar 12 ur obratovanja. Odločitev je na vaši strani.

Sedaj pa po vrsti na odgovore:

1) Za vaše potrebe in na zmogljivost notebooka predlagam da imate naložene Windows 7 Home Edition…., gledam na izkoristek in obremenitev pomnilnika.

2) 1,66 GHz pri procesorju pomeni, zmogljivost samega procesorja….
Pri obeh je 1GB pomnilnika, obstaja pa vedno možnost dokupa in je pa sigurno boljše, da je skupno 2GB ali več, če je taka možnost nadgradnje..
Kaj to pomeni, npr. laični odgovor je tak, če vi z lahkoto hodite v hribe oz. pridete na določen cilj se pravi, da imate dosti kondicije, (v našem primeru 2GB pomnilnika) ali pa prisopihate na isti vrh (v našem primeru 1GB pomnilnika)… hahaha… dobra primerjava.

3) Zasloni pa so 10,1″…. Za popravljanje slik oz. obdelavo grafoke pa ti računalniki niso dovolj zmogljivi, ja za spreminjanje resolucije same slike ja, za obdelavo npr. zamegljenih delov slike ali podobno pa ne….
Tako, da vam priporočam, ko vzamete ta notebook, prej premislite za kaj ga potrebujete.

Jaz sem nazadnje kupil tegale

Lahko da ga imajo še v kakšni trgovini, ker so jih na koncu znižali na 350 EUR; če malo pokličeš po Sloveniji…

Se pa zavedaš, da DVDja nimajo tako lahki prenosniki? Kupiš ga lahko naknadno, zunanjega, stane 55EUR.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close