NESTLE- KAJ PA KOSMIČI?
Ne vem, kdo je naiven :)) Kot da se drugim (tudi našim proizvajalcem) to ne dogaja. Že omenjeni kloramfenikol, pa hruške s pesticidi….
A misliš, da so z Evrope vozili mlekov cisternah na Kitajsko, da so ga tam predelovali? Obrat so postavili tam, ker je cenena surovina in delovna sila. Saj tudi naša industrija dela tako. Recimo Perutnina Ptuj ima v državah bivše Jugoslavije obrate za predelavo mesa, pa tja ne vozi piščancev iz Slovenije, temveč uporablja tamkajšnje surovine. Itd…
Sicer pa je tvoja pravica, da jih bojkotiraš.
Aja, pa tukaj lahko ažurno spremljaš, kaj se odkrije v Sloveniji in EU:
Zadne objave:
– črvivi in moljavi jabolčni krhlji v Mercatorju,
– meso s Salmonelo v Hoferju,
– drobci stekla v kavi iz Lidla,
– neskladne skubidu vrvice,
– presežen konzervans v marmeladi iz Bosne,
– neskladna igrača “Vlak z živalmi” v E.Leclercu,
– presežena migracija formaldehida iz bele melaminske kuhalnice (EURO SHOP),
– prisotnost GLUTENA v Alnatura ajdovi moki;
– BEBE čaj, čaj za otroke LUMPI in čaj SPARKY (Droga Kolinska d.d.) s pesticidi in onesnaževali….
in se popolnoma strinjam z “bojkotiram nestle”.
podpirati nestle pri nas, ker so čist ok oz. neoporečni oz. kvalitetni, ali karkoli že mislite, da so… je enako, kot reči, da kako fajn je un prijazen uglajen star gospod, ki sicer hodi na sex turizem v azijo in tam za sprevržene seksualne igrice najema 9letne deklice in se nad njimi izživlja!
joj, ampak tako fajn izgleda pa tako prijazen je do nas, a ne?!?
đisus… ni čudn, da je svet tak, če se večina vedno stran obrne, kadar ne gre direkt zanjo…
jao
jao
jao
Če se ti zdi tvoja primerjava z 9 letnimi deklicami umestna , lahko samo rečem : JAO, JAO
Če in ko bo dokazano (ali pa imaš podatek , da je morda že ?) , da so to delali namerno , kot so naši kmeti namerno zlivali pesticid v mleko ali pa je namerno tisti kmet šprical hruške z nedovoljenim pesticidom , bo tvoje ogorčenje popolnoma na mestu .
No jaz imam pa odgovor za vse kmetice brez zemlje. Pred leti je bila res afera z kloramfenikolom, ampak ga niso kmetje zlivali v melko, temveč so v laboratorijih z njim pomivali epruvete in zato se je znašel v vzorcih. To je bilo potem tudi dokazano, amapk nikoli niso prav javno tega razglašali, tako kor so pred tem blatili kmete. Žal tako je v naši državi- tudi kmetom se niso opravičili, ker so jim zadali slabo ime in se še danes to občuti.
Očitno velja da izjeme potrjujejo pravilo. Mogoče se je res našel po tej aferi nekdo ki je to res poskusil, ampak takrat, ko je bila ta afera dnevno prisotna, niso bili krivi kmetje, ki so jih nečedno obtoževali, ampak kot sem že povedala se je to našlo v epruvetah.
Strinjam se, da je potrebno vsakega, ki se mu kaj takega dokaže, ustrezno kaznovati, ampak žal mi je ljudi ki so bili po krivem obtoženi, ki jim je bila povzročena gospodarska škoda in da o morali ne govorim. Ne vem, če so bili ti ljudje, ki so čistili te epruvete oz. njihovi predstojni res kaznovani.
Pa nisem sama vključena v to oziroma nimam nobene veze s tem, ampak slučajno sem malo spremljala te zadeve.
Forum je zaprt za komentiranje.