Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Nesrečni dogodek

Nesrečni dogodek

Spoštovani!

Prosim za pomoč, v ponedeljek 01.02.2016, sem imel manjšo nezgodo na parkirišču in sicer, s prijateljico sva šla na kavo v lokal blizu mojega doma, ko sem zapuščal lokal sem vzvratno ne da bi “čutil” zadel parkiran avto. Kot sem že rekel ne da bi kaj čutil sem lepo odpeljal proti domu, to se je zgodilo ob 19.53 h. Ko sem prispel do doma ki je oddaljen 5 min. od tam, so bili pri starših ki živimo skupaj sorodniki. Praznovali so rojstvo vnuka, ki se jim je rodil, pred dvema dnevoma. Skupaj smo nazdravili in se malo poveselili. Zgodba pa se je zapletla, ko so ob 23.00 h prišli na dom policisti. Vprašali so me, kje sem bil ob ob 19.53 h, povedl sem, da sem bil s prijateljico v lokalu, sledi vprašanje če sem tam zadel kakšen avto, rekel se da ne vsaj čutil nisem nič. Policisti so pogledali moj avto ter videli, da je na zadnjem odbijaču skoraj nevidna praska, policist je rekel, da so me videli gosteje lokala, da sem malo zadel v drug parkiran avto. Napisali so mi kazen za pobeg 500 Eur ter povzročitelj prometne nesreče 120 Eur (če plačam v 16 dneh polovica). Bil sem zgrožen ker sem jim rekel, da nism dejansko čutil, da bi koga zadel. Dali pa so mi tudi pihati ob 23.30 h. Povedal sem jim, da ko sem prišel domov smo s sorodniki praznovali in da sem pil alkoholne pijače, ampak so vztrajali da moram pihati. Napihal se 0,58 miligrama alk.v izdihanem zraku. Napisali so zapisnik ter pod OPOMBE naredili zaznamek, da sem pil alkoholne pijače po prometni nesreči. Nasledni dan sem se takoj odpravil v lokal ter natakarico vprašal, če kaj ve da naj bi prejšni dan jaz nekoga zadel. Povedala mi je da je bil to njen avto, ko sva šla pogledat škodo je bilo na njenem avto škode za cca 30 EUR praktično nič. Zmenila sva se da ji bom to poravnal. Rekla je tudi, da ona dejansko ni hotela poklicati policije ampak so jo gostje lokala prepričali. Rekla mi je tudi, če lahko kako pomaga in ona pokliče na policijo, da bi odstopila od prijave. Rekel sej ji, da so policisti že oddali prijavo naprej in verjetno ni možno.
Moje vprašanje pa je ali ti lahko policisti dajo pihati na domu glede nato, da sem pil doma in da je od nesreče preteklo cca 3,5 h. Ter kaj lahko pričakujem od sodišča glede dogodka (alkohol 0,58).?

Najlepša hvala za odgovor,
lp, DAL.M

Pozdravljeni, policisti imajo te pristojnosti in so pravilno peljali postopek. Predlagam, da napišete ugovor na globo za “pobeg” iz kraja nesreče in pojasnite kao je bilo. Enak napravite, ko boste na zaslišanju. Zraven navedite priče s katerimi ste popivali po dogodku. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljen,
Hvala za Vaš odgovor. Žal sem polovični znesek že plačal, ker mi je policist rekel, da sem priznal da sem tam in to je smatrano za pobeg. Prosim še za informacijo kaj lahko pričakujem od sodnika, ali mi lahko naložijo kazenske točke (18 T).?

hvala za odgovor
Lp
DAL.M

Pozdravljeni, pričakujete lahko izrek 18 k.t. in posledično prenehanje veljavnosti v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Malo finančno in malo sanitarno.

pozdravljen,

imam še eno vprašanje; ali je možno, da policijska postaja ne posreduje naloga (preizkus alkoholiziranosti) naprej na sodišče, da o tem odločijo že sami.
hvala za odgovor!
Lp
DAL.M

Pozdravljeni, je možno, da policija ne posreduje naloga na sodišče in o tem odloča sama. Odvisno od prekrška, ki je bil storjen. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close