nesreča na Bledu
Pa je spet umrl 19 – letnik zaradi neumnosti svojega kolega, ki gre prehitevati, kjer vsak normelen ne bi niti pomislil. Pa se malo zamislite, vi, mladi vozniki, ki po večini, razen nekaj izjem seveda, mislite, da ste z opravljenim vozniškim izpitom pridobili vsaj znanje Šumija. Nesreča je jasen dokaz, da temu ni tako. Ubil je svojega prijatelja, ne sebe. Kako bo s tem živel naprej vse življenje, si niti pomisliti ne upam. Pa se vsaj ostali malo zamislite, ko se dokazujete za volanom. Še zmeraj namreč velja rek, da se tudi počasi daleč (in zanesljivo) pride.
Srečno in varno vožnjo vsem!
jaz pa vem, da živiva v istih državah! 🙂
samo ti verjetno živiš v drugem svetu :)))
Verjetno ti ne opaziš vseh teh kršitev zakonskih predpisov. Dovolj je, že če 5 minut štojiš in opazuješ vozila pri kakšem prehodu za pešce, ali na križišču in malce opazuješ, da o sami vožnji z avtomobilom ne govorim. Na sodišču tudi veš kakšni so sodni zaostanki in kakšna je izterljivost kazni. Za abolicijo si tudi verjetno slišal. Verjetno si kdaj v črni kroniki tudi bral da ima ta in ta samo v enem letu preko 100 evidentiranih prometnih prekrškov, pa ima še vedno izpit pri sebi….nekateri večkratni kršitelji in povzročitelji nesreč s smrtnim izidom, so še zmeraj na cesti…
ni potrebno jemati vse dobesedno kot sem napisal, bila je to splošna trditev, ki pa neizpodbitno drži!
Pa je spet umrl 19 – letnik zaradi neumnosti svojega kolega, ki gre prehitevati, kjer vsak normelen ne bi niti pomislil. Pa se malo zamislite, vi, mladi vozniki, ki po večini, razen nekaj izjem seveda, mislite, da ste z opravljenim vozniškim izpitom pridobili vsaj znanje Šumija. Nesreča je jasen dokaz, da temu ni tako. Ubil je svojega prijatelja, ne sebe. Kako bo s tem živel naprej vse življenje, si niti pomisliti ne upam. Pa se vsaj ostali malo zamislite, ko se dokazujete za volanom. Še zmeraj namreč velja rek, da se tudi počasi daleč (in zanesljivo) pride.
Točno tako se podpišem pod to !
Te divjaki podivjani ogrožajo vse okoli sebe !!
Z 1.0 je pa potencial za nesrečo še toliko večji, ker avto ni sposoben rešiti voznikovih napak. Slabše zavore, slabša lega na cesti, pa konec koncev tudi slabše pospeševanje pri kritičnem prehitevanju, ki se ga bo marsikdo polotil, tudi z 1.0 .
Noben avto ti ne pomaga, če v glavi nimas stvari urejenih…
trenutno sem v tujini, kjer zedeve rešujejo, kar se kazni tiče zelo elegantno in sicer tako:
ko se odpraviš na registracijo vozila oz. kasneje na redni teh. pregled uradnik pregleda v računalniku celoten spisek odprtih dolgov glede kazni, prekrškov – če le ti niso poravnani, registracija vozila ni možna – to bi bil tudi eden od načinov v slo., da se vse prekrškarje “ujame” in izterja poravnavo kazni.
Kar se pa tiče nesreče na Bledu, sožalje staršem in bližnjim umrlega.
Ostalim pa želim malce več pameti za volanom in srečno vožnjo vsem.
LP,
Moli
Oprostite, ampak se z Vami ne strinjam. Zakoni ne bodo rešili skoraj NIČ.
Za tragedije, ki se dogajajo po naših cestah in kjer nastopajo mladi, smo odgovorni mi STARŠI. Otrok posnema starše. že ko je majheh. In tako skozi vse svoje odraščanje.Mi jim moramo svetovati ,jih naučiti kaj je dobro in česa se morajo izogibati, kako se je potrebno obnašati v družbi in na cesti za volanom.
Drugi razlog vidim v Avto šolah.Naučijo jih sicer osnov, ne pa psihologije vožnje, obnašanja v prometu.Mogoče so ispitne komisije preveč “stroge”.
In ko mlad voznik dobi vozniško se mu gladko fučka za vse , kar se je prej naučil.
Bom povedal svoj primer. Hčer je polagala izpitno vožnjo in je prvič padla. Razlog: V križišču je pred znakom STOP čakala premalo čaša. To je bila uradna razlaga komisije. SAMO to nič drugaga. Pa ne da bi zagovarjal, ampak po takšnih primerih pa ni čudno , da si dajo duška, ko opravijo svojo izpitno kalvarijo. Včasih je občutek, da so komisije bogovi in se lahko izživljajo.
Mogoče sem bil malo dolgovezen, ampak dajmo svojim otrokom svetovati, jih opozarjati na posledice, pa tudi na odgovornosti, ki jih imajo.
Pozdrav