Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nespoštovanje prodajne pogodbe

Nespoštovanje prodajne pogodbe

Pozdravljeni!

Uradno kupil tehnični izdelek (za katerega po zakonu pripada 1 leto garancije) v trgovini. V prodajni pogodbi mi je takratni pokojni šef obljubil servis, če bo šlo z napravo kaj narobe. Čez dobre pol leta se je res pokvarila, šef je drugi in pravi, da nimajo podatkov, da je naprava uvožena (kar očitno gre za izogibanje carine, saj je šlo za napravo iz Kitajske) in pravijo, da sploh ni fakturirana v podjetju.

Jaz imam pogodbo s pečatom in podpisom in original račun. Imam pravico zahtevati vračilo kupnine?

Pa še to: izdelek sem reklamiral 24.4. (pisni dokaz imam), a zaradi praznikov in nepreglednosti poslovanja bivšega šefa, še vedno nočejo sprejeti izdelka v “servis”. Se torej šteje, da teče 45 dnevni rok (v katerem morajo izdelek popraviti) od 24.4. ?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav, Miha

Spoštovani!

Pri uveljavljanju garancije je potrebno upoštevati vrstni red zahtevkov. Namreč, če blago, za katero je izdaja garancije obvezna (kar za tehnične stvari je), ne deluje brezhibno ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak (torej od 24.4.), mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom. Če proizvajalec v roku 45 dni ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.
Kolikor na servisu še vedno ne bodo želeli sodelovati, predlagamo da o tem takoj obvestite tržni inšpektorat.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close