Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika neso polnjeno s slivami

neso polnjeno s slivami

Mene pa zanim ali je katera od vas polnila svinjsko ribico s slivami (so to suhe ali sveže) in če ste to počele prosim za pomoč, kako to stvari urihtat. Baje je zelo dobro.

Zdi se mi, da je v novi stevilki revije Dober tek ena pecenka, polnjena s suhimi slivami, ampak ne vem, ali je januarska ali februarska (sem jo samo naskrivaj malo polistala v stacuni).

Dobro je pa gotovo res, samo jaz tega se nisem pripravljala.

Suhe slive se da tudi ovit v tanke rezinice slanine ali pancete, zavitke pa potem na hitro speces pod grilom ali v pecici – kombinacija je nenavadna, ampak zelo okusna in tudi ‘zejna’. Lahko tudi vzames ven koscico in jo nadomestis z mandeljnom, je se boljse.

lp, proxima

Svinjsko ribico posoliš in poporaš ter jo na hitro na visoki temperaturi opečeš v ponvi z vseh strani.

Vzameš ven, z ene strani zareže do polovice ali pa še dlje, noter daš prej namočene suhe slive (namesto sliv so dobre tudi suhe hruške), vse skupaj zaviješ v listnato testo, ga povrhu pomažeš z rumenjakom in zapečeš v pečici (kakšnih 30 – 45 minut pri 180C).

Priloga: na maslu dušena zelenjava, po želji pa tudi krompir, riž, gobe…

Dober tek.

Listnatega testa pri mesu še nisem uporabljala. Režeš nato toplo?
Hladno se verjetno lomi, a ne?

Jaz sem jo naredila tako, da sem kar s ročajem kuhalnice naredila luknjo v ribico, jo napolnila s suhimi slivami brez koščic, malo popekla na plošči, nato pa v pečico ….. njami.

Danes na tv.orf.at/frischgekocht

Lahko prevedem. Slive se namakajo čez noč v vinu Schilcher rose, ali v drugem, podobnem.

Ne,ne lomi se,četudi je mrzlo.Jaz to delam večkrat in je zlo dobro.

Poenostavljena varianta je, da s tankim nožem prebodeš ribico in v zarezo natlačiš slive; a pazi, da jih ne bo preveč – ena na širino zareze je čisto dovolj. Nato spečeš kot običajno pečenko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close