nesamozavestni moški
Kar se tiče primera o polaganju ploščic, ti sploh nima smisla razlagat, ker itak nič ne dojameš…
Spider ti je pa čist lepo vse povedala in ti si tista ena izmed novodobnih “emancipiranih” žensk, ki se je poročila le da bo tekmovala z moškim, kdo da koliko in gorje mu, če bo manj dal oz. ne bo hotel delati gospodinjskih del. Takšen moški je “copata”.
p.s. kar se pa tiče tvojega zakona…če sta oba zadovoljna in full uživata v sreči, je pol O.K. In ne razumem zakaj se pol vtikaš v druge zakone, ki normalno funkcionirajo. Torej nekaj le ni v redu s tvojim zakonom.
Marja, ne vem zakaj se takoj počutiš napadeno, če se kdo čudi tvojim stališčem. S tako žaljivim besednjakom in s takšno ihtavostjo se je s teboj res težko pogovarjat.
Samo po sebi umevno je, da če je v gospodinjstvu več dela zmožnih članov, da si bodo delo razdelili na nek pameten način – nihče ni temu oporekal. Če pa to ne znese, ga pa pač oddali komu – to je moje stališče. V bistvu mi je vseeno, kako imata vidva doma to porihtano, in o tem sploh nisem govorila, motil me je tvoj način ocenjevanja žensk glede na to, če doma same gospodinjijo ali ne. Žal mi je, če se nisva razumeli.
oprosti toda večini moških, ki jih jaz poznam, pomoč v gospodinjstvu ne pade pod samoumevno …
sicer pa povprašaj na forumu mamic … če te že zanima kakšni odgovori bodo prevlčadovali …
in polaganje ploščic je investicija, ne pa gospodinjsko opravilo to bi pa nekdo, ki je pravi moški že vedel …
in zanimivo, da vsi gledate na emancipiranost kot na bitko med spololma, vsaj jaz je ne … ste pa zadeli v bistvo raznorazni moški se počutijo “ogroženi” … nekateri pa so uspeli poštekat v čem je poanta in, da lahko finančno dobro preskrbljena ženska dobro funkcionira v partnerstvu in kot mati …
Prav zanimivo in smešno je, kako nekateri na forumu vse premešajo in pripisujejo izjave dotičnim, ki jih sploh niso izrekli…
V enem postu na hitro preberejo, nekaj o polaganju keramičnih ploščic in ekonomiji, v drugem neki o gospodinjskih opravilih, v tretjem nekaj o emancipiranosti žensk in delitvi dela… in to vse kar skupi ne paše združijo in pripišejo izjavo enemu, ki se je pred njim ali malo prej oglasil :)))
S takimi kot so Mary, zanimiva, kren…. je dejansko težko oz. nemogoče komunicirati.
Prav redke osebe so tukaj, ki razumejo kaj berejo in vedo kaj pišejo (samostojna, speedy, spider…pa še kdo, ki se je že prej oglasil)
Nisem se dobro izrazil.
Jaz nisem mislil na taksen nacin (materialno) zahtevne. Dolocene vrste zahtevnost (ta, ki si jo opisala, da se clovek ne smili samemu sebi) mi je pri zenski vsec, saj kaze na to, da spostuje samo sebe.
Mislil sem na dolocen tip zenske, ki moske izbirajo na podlagi njihovih visokih predstav o njih; ampak, doma in v dusi (emocionalno) je vsak le clovek.
Ljudje se dvignejo nad mnozice, dosezejo vrhove, zmagujejo v bitkah in izpolnijo svoje sanje; ampak doma si lahko zelijo zavetja, pocitka, razumevanja, okolja, kjer lahko izrazijo tudi svoje strahove in negotovosti.
Tomaz
Pod skromnostjo se lahko skriva marsikaj. Tudi otopelost ali najpreprostejsi socialni marketing (npr. nekdo je neumen in zato meni, da morajo biti vsi, ki so pametno glede tega “skromni”).
Skromnost ni nujno dobra lastnost.
p.s.
…aja, pa skromne zahteve lahko pripeljejo do skromnih rezultatov.
Tomaz
Sam reku: “denar ne kupi ljubezni” obicajno rad dodam: “in tudi revscina je ne”.
Pri tem reku gre namrec vecinoma za to, da lenobe v njem najdejo zdravilo za svoje komplekse.
Npr. ce je nekdo nesposoben v sluzbi ne bo pretirano uspesen ergo ne bo imel pretirano veliko denarja. Rek “denar ne kupi ljubezni” lahko taksna oseba izkoristi zato, da posledice svoje nesposobnosti pripise “generalnemu krivcu” (sposobnejsim od sebe) in ta konstrukt potem nadgradi se s tezo, da je manj denarja “pa v bistvu moralno superiorno”. Te predsodke potrebuje zato, da boljse od sebe lahko hitro pospravi v skatlice in tako opravici dvoje: 1) svojo nesposobnost in 2) svojo zeljo, da potem zahteva, da se te boljse od njega omejuje, da se jih obdavcuje vec od njega, itn.
Sorry, ker sem se malo oddaljil od teme, samo zelel sem pojasniti, zakaj je ta rek “denar ne kupi xyz” v bistvu navaden socialni marketing, analogen impotentnezu, ki razlaga, da je “seks overrated”. 😉
Tomaz
Jaz moram reci, da sem bil v zivljenju najbolj srecen ravno v razmerju, ki je krsilo vsa tvoja pravila.
Bila je v tridesetih, jaz v poznih dvajsetih. Delala je magisterij in mi bila intelektualno enaka (v tem sem neizmerno uzival; ker se prvic ob navadnih pogovorih nisem pocutil, kot da nekoga ucim).
Bila je superiorna vecini zensk, ki sem jih do tedaj spoznal, inteligentna, spolno zelo zivahna in nic kaj zadrzana, privlacna, samostojna, karieristka in odlicna ljubimka (rahno skrivnostna, vcasih nesramno boleca, vcasih krhka in obcutljiva, ampak zanesljiva…)
Morda sem imel sreco, morda pa ti nimas prav. 😉
Tomaz
‘še jaz’: tudi meni ‘pomoč v gospodinjstvu’ nikakor ne pade pod samoumevno. Po mojem mnenju sploh ne gre za pomoč. Pomagam ti jaz lahko pri zavezovanju kravate, ali pa ti lahko meni pomagaš pri moji seminarski nalogi, recimo. Pri nalogah, ki pa so stvar obeh, tako kot je to vodenje skupnega gospodinjstva, pa ne gre za pomoč, ampak za delitev dela, ki je stvar obeh oziroma vseh. To pa mi pade pod samoumevno – na način, kot že zgoraj enkrat napisala.
Seveda razumem, kaj si želel povedati: da nekaterim moškim še na pamet ne pade, da bi sodelovali pri tem opravilu. Menim, da je takih moških lahko samo toliko, kolikor je žensk, ki se jim zdi, da to najbolje same počno – pa čeprav ob tem jokajo in stokajo. No, morda pa govorim preveč na pamet, ker v življenju s takimi moškimi nisem imela kaj dosti opravka.
Ne, samo tiste s katerimi se da komunicirati, ki dajo na konkretno vprašanje konkreten odgovor… mislim, da sva si na začetku s samostojno stala na napačnih bregovih in ker znava komunicirat sva prišla skupaj…
Mene sploh ne moti, če ima kdo drugačno mnenje. Debata glih s takšnim lahko steče, če zna vsak zagovarjat svoje stališče in ga pokrepiti z argumenti. In potem tudi konkretno odgovoriti na konkretno vprašanje. S somišljenikom pa se na žalost ne da debatirati, lahko si samo prikimavata :)))
Kar nekaj pa jih je, ki nekaj govorijo v tri dni, spreminjajo svoje stališče, ti nekaj pripisujejo, kar sploh nisi rekel, namesto argumentov za svoja stališča zmerjajo sogovornika…skratka tepci od tepcev so :)))
Forum je zaprt za komentiranje.