Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek nesamozavestni moški

nesamozavestni moški

Bogata ženska bo imela drugačne duhovne vrednote. In tistih duhovnih, ki jih ima denimo revni, pač ni mogla pridobiti, ker je živeli v drugačnem svetu, bolj materialističnemu.

Kakor bo on dal svoje duhovne vrednote njej, bo tudi ona dala svoje duhovne vrednote njej.

Glede izkoriščanja je pa samo predpostavka. Vse je odvisno kako si uredita razmerje.
Menim pa, da je veliko bolj verjetno da bo izkoriščana s strani bogatega partnerja.

In odgovor na zadnje vprašanje.
Je res. Hočem le reči, da se vse preveč gleda na denar in ne na ljubezen. Denar ni še nikoli prinesel sreče. Dva imata lahko lagodno življenje in hodita po Grčiji, medtem ko drugi še za kruh nimajo, ampak ali je to res tisto kar ju bo delalo srečne. Ali pa le nepotrebno zapravljanje življenja v dvoje?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Jaz nisem šenobenega slišal, da bi rekel, da ga denar dela nesrečnega. Torej po moje to, da denar osrečuje, kar drži. če pa že ne osrečuje, pa ti vsaj zagotovi neko brezskrbnost.

Človek je srečen takrat, ko živi tako, kot njemu paše, ne pa tako, kot mu drugi rečejo, da bi moral živeti. In če je nekdo srečen, ker ima kabrioleta in jahto, je ta sreča seveda zelo legitimna.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Jaz ne delam razlike med ljudmi, razlike med ljudmi so dejstvo.

Denar dejansko dela ljudi nesrečne. Denar daje ljudem lažno varnost in vero, da so srečni. In v svoji negotovosti mislijo, da če bodo imeli več denarja , da bodo še bolj srečni. In zato tudi ***** lovijo bogate, pa čeprav imajo že dovolj denarja.

V bistvu ima denar njih in ne ti ljudje denar.
Z denarjem treba znati živeti.
Denar je le sredstvo, da ti posredno pomaga do sreče.
Srečo pa si pridobiš tako da si zadovoljen sam s sabo. Tu pa nastopi denar. In sicer da ga vlagaš tja kjer ti bo to pomagalo duhovno rasti. Na primer v izobraževanje. Nikakor pa ne v brezvezno zapravljanje za luksuzne dobrine.

In če živi tako kot sam želi še ne pomeni da je srečen. se mora tudi razvijati naprej, ne pa stopicati na mestu.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Tudi jaz bi tebe pohvalil, ker razmišljaš podobno kot jaz.
Lep dan ti želim.

Na nek način imaš tudi ti svoj prav. V tvojem zadnjem postu sva se še najbolj nekako zbližala. Strinjam se, da je z denarjem treba znati. In tisti, ki so bogati, so bogati ravno zato, ker z denarjem znajo. Kdor obogati čez noč, denarja ni vajen in se ga tudi hitro reši, saj z njim ne zna.

Kar se sreče same tiče, pa nikakor ne bova prišla skupaj. Se mar ne bi strinjal, da je človek srečen, ko ima občutek sreče? Zakaj misliš, da vsakdo nujno potrebuje neke duhovne vrednote, da je srečen?

Si ti srečen? meni se, po postih sodeč, ne zdiš preveč srečen človek, čeprav si, kot praviš, poln duhovnih vrednot. te vrednote te ne osrečujejo ravno.

Kdor obogati čez noč je zelo verjetno, da bo postal suženj denarja in bo skrajno nesrečen, ker ne bo znal denarja uporabiti koristno sebi v prid.

Menim, da Občutek sreče še ni dovolj, da je človek res Srečen. Morda je Srečen tisti hip, ko ima ta občutek, vendar bo ta sreča kaj hitro zbledela.
Če je sposoben ta občutek vleči v nedogled je pa druga stvar.

Ne menim, da človek potrebuje Duhovne vrednote, da je srečen. To je le nekakšna osnova, da se človek ne izgubi.
Menim, da je za srečo pomembno, da se človek razvija, raziskuje, nabira nove izkušnje, se vsakič kaj novega nauči. Da ima Polno življenje.

Jaz nisem srečen.

Tudi jaz mislim, da potrebuje človek neke osnovne duhovne vrednote, da lahko preživi, vendar je denar nujno potreben. Dva se lahko imata še tako rada, pa če nimata denarja kaj hitro pride do težav. Sama sem doživela to na lastni koži, zato ne govorim tega kar v tri dni. Življenje ni bilo enostavno, pa čeprav sva se imela neizmerno rada. Pomembo pa je tudi kakšen odnos ima človek do denarja in posledično tudi do vseh materialnih dobrin. V kolikor ni pravega odnosa, ne pomagajo niti milioni niti kupi zlata, ker so te stvari minljive.
Sama sem vse to doživela in po pravici povedano si tega več ne želim prestajati. Ob sebi želim imeti situiranega moškega, pa ne zato, da bi imela še več denarja kot ga imam, ampak zato, da mi ne bi bilo potrebno ponovno doživljati preteklosti.

Zanimiva,

zato, ker že ob eye contact-u tovrstne ženske delujejo zelo “bossy”. In takim je zelo težko pristriči perutke, da se potem spustijo na realna tla……..

Mavrični, ti govoriš o denarju, kot da je to neko prekletstvo.

Preveč kompliciraš. Srečen je človek takrat, ko s epočuti srečnega in je s svojim življenjem zadovoljen. Iz kakšnega razloga pa je zadovoljen s svojim življenjem (magari samo zato, ker ima denar), pa je njegova stvar.

Pač, moškim nam kronično primankuje samozavesti.Rugelj ima prav: povprečen moški se je pomehkužil, postal slabič, ki zaužije prekomerno alkohola. In kot tak je pač primeren le za kakšno sebi primerno povprečno žensko, ki bo tiho, ko mu bo prala, likala in čistila svinjarijo za njim.

Od samozavestne ženske višjega razreda pa ne moreš pričakovati, da s ebo družila s tretjerazrednim luzerjem, normalno, da išče nekoga svoje kategorije.

Denar Ni prekletstvo.
Zna pa biti, če ga ne znaš pravilno uporabljat.

spider jaz se pa kar strinjam s tabo, jebeš ti duhovne vrednote, če nimaš kaj jesti
kaj lahko eni delavki v tekstilni industriji pomagajo duhovne vrednote??? naj ji dajo plačo dostojno človeka pa bodo tudi duhovne vrednote zacvetele

sploh pa ni problem pri tej bejbi keš, saj ni napisala, da je totalno loaded, problem je ker verjetne odstopa od povprečja, take je pa treba v Sloveniji zatirat, in to sploh ni več problem moško-ženskih odnosov, ampak tega da ne smeš nikakor in nikoli odstopat od črede, ker se te potem izogibajo, pljuvajo po tebi in te sovražijo

vse to pa izhaja iz strahu, strah pa iz nesamozavesti, pritlehnosti in ozkosti

Hja, smo pač takšna družba, da bi glave, ki malo višje rastejo, najraje posekali, da bi bili vsi enaki in narejeni po istem kopitu.

recept za zanimivo pa je dokaj preprost. najsi poišče kakšnega sebi primernega tipa, ravno tako samozavestnega, situiranega in samskega. Sej tudi takšni najbrž so, čeprav jih verjetno ni na pretek.

Spider in Venusss, pravilno razmišljata. Sem imela tipa, povprečnega, pa je bila takoj nevoščljivost…bil mi je všeč, ni me zanimalo, kaj ima in kaj ne, ampak enostavno nismo vsi v isti “čredi”, mimogrede, sovražim čredni nagon…
Ti MAVRIČNI VITEZ, pa čisto narobe razmišljaš. Saj vem, da vsak lahko razmišlja kakor želi, toda, če si navajen na nek nivo (pa to ni prevzetnost) enostavno to pomeni tvoj način življenja in vse kar paše zraven….
Takih tipov, ki so vseeno preprosti in v duši normalni,je pa žal zelo malo….

Ja jaz sem tak.

Mavrični vitez razmišlja čisto pravilno. Zanimiva, z vsem svojim denarjem si ne moreš kupiti kvalitetne partnerske veze, lepota je pa tudi minljiva. Nekoč sem prebrala, da je dandanes 95% ekonomskih zvez. Se kar strinjam. Večini je važno, kakšen avto imajo, kakšne cunje in čevlje nosijo, kam hodijo na počitnice, hkrati se pa iz čistega dolgočasja gonijo okoli. Hvala lepa za tako vezo. Raje imam nekoga, ki je duhovno bogat in z malo manj denarja. Denar lahko še vedno zaslužiš, notranje bogastvo se pa ne da kupiti.
Samo v vednost – sem ženska, ki ve kaj hoče in to tudi pokažem. Pa nisem nevem kakšna lepotica, zaslužim povprečno. Imam pa karizmo. Toda cagavi tipčki se me bojijo…..

Jaz se te ne bojim.

Kua se pa greste,porka drek.Kej raj deujte,kramper poberat,al pa u štala gnoj kidat,pa pejte kej pumagat u svinak,da bojo pozim klubase pa salame,ne pa sam rapatat tlele na kmpjuterju.Kr se pa bab tiče:Ja zala mora bit,pa fest rt more meti,pa trahtar more znat šoferat,pa bogata more bit,pa noge mora do tal imet,pa plomberane zobe in tuko naprej.Ja pa kej skuhat mora znat,vsaj polento.Baba more bit pridna,da se ne ngavi okol.ja dejte raj plet vrt doma,pa kuram jajca paberejte,ejeejej.

Mogoče smo vsi skupaj malo zašli, ker je iz tega nastala ena sama debata o denarju. Prvenstveni problem zanimive je očitno ta, da je ena samozavestna ženska, ki ve kaj hoče, takšnih pa se marsikateri moški boji. Gotovo, morda njena samozavest izhaja tudi iz dobrega materialnega stanja, tukaj s epotem ta debata naveže na denar.

In še nekaj. V vseh zvezah, ki jih poznam, kjer ženska zasluži bistveno več od svojega moškega, moški zaradi tega trpi zaradi hudega kompleksa manjvrednosti, kar se odraža v različnih oblikah, je pa navzven dobro vidno. Moški ego pač trpi. Pa še glavni moški ponavadi ne more biti v takšni zvezi.

glih to delamo kmet,
zdrava kmečka pamet je taprava- zraven pa muškat v kristalnih kozarcih, a ne ?

Point je v pravem razmerju, tako kot pri kuhi- prava merica, pravih začimb, pa nebeško zadiši !

No mal heca !

Jaz pa mislim, da se moški ne bojijo žensk,
tudi uspešnih ne in še malo niso nesamozavestni,

le pravi čevelj je treba najti !!!

Treba je devat,lažal bomo u nedelo,škarpet je pa tut treba najdet,hudiča,ja.sam dej dnar par bajt,pa da te glava na buli,pa de ni suše pol je use uredu,aja pa da ima krava čim ueč telet,kura čim ueč jajc,da je prešč čim težji,da bo ueč klobas,pa da je na kramperju čim manj hrošča.Pa da bm u jesen pradau ues kramper,saprlot.

Jest se bojim samo tistih, ki majo več kot sto kil. Drgač pa take, ki so tako zaverovane vase, kot si očitno ti, bolj težko najdejo nekoga, ki jih bo imel rad bolj, kot se imajo same… Skratka, nikjer ne piše, da drugi vidijo v tebi, to kar vidiš sama. Mal spust kriterije, pa bo… :))))

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

če si ti siva miškica, se te verjetno res noben ne boji

ej če bi si kdaj prebrala kakšno knjigo, bi vidla da tud najbolj znani psihologi pišejo o nekem prastrahu moških do žensk, to sploh ni izmišljotina današnje dobe

Moje mnenje je, da moraš poiskati razlog v sebi. Normalno je, da se zafrustrirani ljudje bojijo “uspešnih” ljudi – če se izrazim stereotipno:)
Sicer te ne poznam, polagam pa ti na srce, da razmisliš o morebitnih naslednjih razlogih: mogoče imaš preveliko samokontrolo, želiš preveč kontrolirati druge ljudi, razmišljati namesto njih, se premalo prilagajaš… ugibanja… samo ti lahko ugotoviš, kaj je res… Vsekakor pa ti želim srečno roko pri izbiri življenjskega sopotnika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close