neprofitno stanovanje
g. lord, mislim da ste mal mim udaru glede mojih vprašanj , nisem spraševala kdo jih gradi in verjetno tisti ki jih gradijo dobijo plačilo in tudi verjetno to niso kar eni ljudje. mal razmisli preden blebetaš . govorim o pravici in komu naj v resnici pripadajo stanovanja , lahko je biti priseljen pa kup otrok pa strici in tete pa kao reveži ,ki dobijo taka stanovanja. pripeljejo pa se z ta bolj avtomobili. a je to revščina ali izkoriščanje. to znajo samo čefurji kakor jim praviš. men so samo ljudje ki izkoriščajo .mi slovenci smo preveč pošteni. zato mal več spoštovanja do slovenije in slovencev ki to sploh dopuščajo.
Iz čiste radovednosti sem prebirala komentarje na temo neproritnih stanovanj in čas je da si nekateri med vami vzamete čas in premislite o svojih izjavah. Dejstvo je , da neprofitna stanovanja na a listi dobijo neslovenci, ki so ( to ne smete pozabiti ): državljani RS ( in jim tako po zakonu pripadajo enake pravice kot jih imajo čistokrvni Slovenci), davkoplačevalci, ki imajo to smolo, da so večinoma delavski razred na minimalnih dohodkih – med te sodijo tudi Slovenci. To pa vsi vemo kaj pomeni: kreditno nesposobnost! Zavedati se je treba dejstva, da so to prva ali druga generacija v Sloveniji, kar pomeni – da nimajo možnosti dedovanja po starših. Vprašanje je tudi koliko si je prva generacija opomogla. Zavedajte se da so to otroci ljudi, ki so prišli v Slovenijo sami in začeli iz čiste nule ( npr. moja mama je mesec dni živela v gozdu preden je dobila prvo zaposlitev in nadaljni mesec preden je lahko plačala najemnino za sobico….). Kar precej je premožnih neslovencev – vendar je revežev, ki nimajo možnosti, da bi jim npr. sorodniki ( ker jih nimajo v Slovenij) priskočili na pomoč……. Kar precej je takšnih tudi Slovencev – Torej ni pomembno katere ncionalnosti si, da bi bil krvav pod kožo.Kar seveda pomeni, da imamo vsi podobne težave : mlade družine rabimo svoj prostor pod soncem a ne?
lahko bi še pisala ampak verjamem v vašo sposobnost dojemanja in bo tole čisto dovolj.
in da zaključim – sem neslovenka, državljanka RS, davkoplačevalka, nikoli nisem zaprosila za kakršnokoli soc. pomoč, ker rajši delam za svoj denar in ja, res je! sem upravičenka za neprofitno stanovanje. Vendar dragi moji nisem dobila nobene dodatne točke zato ker sem “čefurka”. Uvrstila sem se zato, ker IZPOLNJUJEM VSE POGOJE za pridobitev neprof. stanovanja za katero sem tako kot mnogi mogla kar več let vlagati prošnje.
Priporočam vsem tistim, ki tako zelo radi poveličujete svojo nacionalnost nad drugimi samo zato, ker živite v # svoji # državi, da se dobro pogledate v ogledalo in se vprašate : Le kakšen človek sem, sem res to kar želim, da bi drugi mislili o meni?
In ja, pometite najprej pred svojim pragom, poglejte resnici v obraz, skratka dajte si možnost postati boljši človek.
Hvala!
za neslovenko: ja tkole bi rekla , jaz osebno nimam proti nobenemu nič vsi smo samo ljudje . ampak ko pogledaš listo za stanovanja ti je lahko vse jasno. Bolj malo je slovencev . Vsi tisti ki imajo oz. so dobili državljanstvo izkoriščajo . pripeljejo se z najboljšimi ali boljšimi avtomobili, potem pa zaprošajo za socialo in ostale stvari. Najbolj da se vsi pišemo recimo na ić ali pa se priključimo strojanovim . A je to prav; mislim da je to vse zgrešeno. Me prav zanima če bi slovenci imeli v bivši jugi take možnosti. Verjetno ne. Sama nimam proti bivši jugi nič, tudi sama imam prijatelje ki so po narodnosti iz juge. Tukaj se gre za pravičnost in poštenost Kje pa je..Brez zamere spoštujem neslovence ne vse ampak nekaj jih pa je ki so dobri ljudje….cao
takole draga moja : o stvareh lahko govoriš samo kadar poznaš vsa dejstva in okoliščine in to tudi tako, da paziš da ne diskreditiraš na koncu samega sebe. preberi svoj prvi stavek, nato nadaljuj – ja res je, nacionalistka si. Na tvojem mestu bi bila rajši tiho.
Hvala bogu da živim v državi kjer je število nepoučenih nestrpnežov izredno majhno in se jih večina trudi iz dneva v dan postati boljši človek.
Čisto v poduk: državo okrog prenašajo barabe – to so pa lahko barabe vseh ver, ras in nacionalnosti. Ko boš pa na vlogi za soc. pomoč prebrala : prednost imajo vsi razen slovenci, potem bo tvoje mnenje nekaj pomenilo. Do takra si pa – v zmoti.
Pokloni.
Pa še tole draga moja ( res bi bilo bolje, da se najprej podučiš o določenih stvareh):
Pravico do socialne podpore imajo državljani RS. Tisti, ki to niso ne morejo zaprositi za nikakršno podporo. Izjema so azilantje, pa še teh se naša država hitro znebi. Tudi če jaz npr. pripeljem svojega sorodnika iz Črne Gore sem jaz tista, ki sem ga dolžna vzdrževat in če nisem tega sposobna, on pa ne dobi zaposlitve nima pravice do stalnega bivanja, kaj šele do državljanstva.
Naj tebe mi čefurji nič ne skrbimo, rajši pospravi svoje podstrešje ba bo ok.
joj, pa še ena lepa novica: neglede na zadnje dogodke bodo stanovanja v Celovških dvorih to poletje vseljiva. Vsi upravičenci do neprofitnih stanovanj bomo kmalu podpisovali pogodbe, saj so točkovanja stanovanj proti koncu. V juniju bodo pogodbe pripravljene za podpisovanje. Plačali bomo najemnine, priključke in se lotili meritev, da bomo končno lahko nakupili vse potrebno za svoj domek. naša stanovanja bodo prilagojena našim potrebam, tako da bo ok. Meni je najbolj pomembno to, da končno zaživim z svojo družinico v “lastnem” domu pa tudi če bo majhen. V končni fazi – karkoli dobim bom zelo vesela. Tam nekje od 45 kvadratnih do 55 nam pripada in nam bo čisto dovolj. upam, da bodo za naslednji razpis pokupili čim več stanovanj, saj nekateri čakajo na stanovanje več kot 10 let.
Vso srečo želim vsem, ki se potegujejo za stanovanje!!!
upanje umre zadnje. Iz 13 razpisa so že dodeli 19 stanovanj, žal ne v celovških, kakorkoli info. da bodo stanovanja v Celovških do avgusta useljena sem dobila iz zanesljivega vira, ki mu verjamem.
Nekje okoli 11 junija bodo zadeve bolj jasne. komaj čakam. Stanovanje sem si v Celovških malo v živo ogledala – sicer nisem strokovnjak – meni se zdijo čisto ok. Čeprav so tista v Zeleni jami boljša. Ampak “podarjenemu konju” se ne gleda v zobe.
Za z.jamo: bravo punca si se le pripravljena učit, mogoče bo še kaj iz tebe.
tole bo zadnje kar bom napisala:
nezkoten je tisti ki sodi druge zaradi nacionalnosti, vere, rase. Sama se na ta nivo ne bom nikdar spuščala, ker vem kaj to povzroči v drugem človeku. kar se pa Jelinčiča tiče njegov občutek za nacionalno zavest izredno cenim – je sicer netakten, impulziven ima pa kar nekaj južnih kolegov – pa še ponosen je na to, da je njegov sine prevedel koran. Ker je pa politik…… pač počne kar politiki počnejo najbolje.
Sicer je pa tema neprofitno stanovanje in ne nacionalnost. Lahko greste na rkc forum pluvat po vsem česar se bojite – vse samo da vam ne bo treba popljuvati lastne majhnosti.
Pozdravljeni,
mene pa tole spravlja res v slabo voljo.
Zakaj iščete samo luknje v zakonu in čakate, kaj bo padlo z neba? Pa vse vam nekaj priprada, pa do vsega ste upravičeni, pa največji reveži ste….
Tole se bo spremenilo, zakone je potrebno spremeniti tako, da se ne bo splačalo biti doma in čakati transfere, ampak, da se bo splačalo delati.
Ne, ni pravično, da se velika družina stiska na malih m2.
Vendar se kdaj vprašate, kaj bi lahko pri sebi spremenil, da bi lahko šel v boljšo službo?
Koliko se trudim, da iščem službo n kaj vlagam v to?
Pa nehajte že jokat in pojdite delat! Edino to vse dolgoročno reši.
Ne čakat na transfere in po tem udrihat po tem, koliko več bi morali dobiti, kaj vse vam pripada in kaj vse še morate dobiti.
Če še niste dojeli, dobimo tisto, kar zaslužimo in nič več.
lp,k
Pozdravljena Karma,
veš od kje so tvoji transferi in tvoje pravice!?
Za to jaz plačujem, ti je jasno, jaz, ki delam. Ali misliš, da je zastonj? Da mogoče sam g. Pahor žep odpre in tebi plača razliko do najemnine?
Mislim, svašta!
Pa dajte se zbudit ljudje, časi socializma so mimo- želeli ali ne-, ne morete živeti z vsemi pravicami, ki so jih imeli nekoč.
Očitno to nekateri še niso dojeli.
Ja, znajti se je trba v tem pokvarjenem svetu in delati. Ne pa skoz jamrati, kako nekdo nič ne more.
lp,k
edino prav je, da tisti, ki dela, je invaliden oziroma delovno nesposoben dobi tisto kar mu – ne samo po zakonu, ki ga piše država ampak tudi po vesoljnem zakonu dobi od sočloveka pomoč.Kajti, če nebi bilo človeškega pohlepa nebi bilo revščine, če nebi bilo te grde nevoščljivosti , ki je posledica sprevrženega načina čustvovanja in razmišljanja prav tako nebi bilo toliko krivic na svetu…
Človekova osnovna pravica poleg tega, da je sit je tudi pravica do doma.
Saj smo ljudje za enega vraga!!! Vsem nam je skupna ena stvar TRPLJENJE ( tudi kraljica Elizabeta nosi kakšno bolečino več v srcu, ne samo revež )
Pa kaj pol, če gre iz našega žepa – rajši dam tistemu ki nima kot pa tistemu ki mi že tako preveč jemlje – poleg denarja tudi osnovno človeško dostojanstvo , jemlje lastna država, delodajalec, božansko zdravstvo, …
Zaradi tistih ki goljufajo državo in tistih, ki so preleni da bi delali a prejemajo podporo in zaradi slepih nevoščljivcev bodo tisti, ki delajo pa žal nimajo še večji reveži.
Človešto se mora začeti prebujati…… čas je, da postanemo vredni naziva ” kirona božjega stvarstva” Saj postajamo slabši od živali.
Lep pozdrav,
oh kako je lepo kadar se napoved uresniči. Avgust je tu in Celovški so pripravljeni za prevzem. Šla sem pogledat, pa so mi prijazni delavci z veseljem pokazali nekaj stanovanj. Krasno, mirno – sploh si ne morem predstavljat, da moj spanec nebo motil šunder z ceste.
Resnično lepa soseska bo to seveda, ko zaživi vse skupaj. No, vsaj upam, da bo mladina vzgojena – čeprav me je kar malo strah. No, stran z negativizmom! Sigurno bomo imeli lepo in mirno življenje In seveda čez 2 leti nič vlage 😉
Novi razpis pa bo predvidoma objavljen enkrat od začetka oktobra do konca leta. Mogoče boste imeli kaj sreče z menjavami. Letos jih je kar nekaj ( čakali so tudi več kot štiri leta ) tistih, ki so želeli menjavo, dobilo stanovanja v zeleni jami – saj je sklad potreboval na desetine garsonjer za samske upravičence.
Forum je zaprt za komentiranje.