Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Neprofitno stanovanje, bistvene spremembe?

Neprofitno stanovanje, bistvene spremembe?

Pozdravljeni!
Danes sem na spletu prebrala, da sva bila s fantom na razpisu za najem neprofitnih najemnih stanovanj uspešna, vendar pa se je med tem časom zgodila sprememba, za katero ne vem, ali je “bistvena” in “vpliva na upravičenost”.
Jeseni ob oddaji vlog sem namreč bila noseča, nato sem imela spontani splav, zdaj spomladi, ko je bila na obisku komisija, sem bila spet noseča, vendar pa se je tudi ta nosečnost končala s spontanim splavom. Otrok še nimam.
Zaradi potrdila o nosečnosti sem dobila 30 točk, stanovanje pa bi dobila tudi, če teh točk ne bi bilo.
Razmišljam, da bi o tej spremembi obvestila Stanovanjski sklad, zanima pa me tudi vaše mnenje. Teoretično je možno, da bom do podpisa najemne pogodbe spet noseča, seveda pa je glede na vse dosedanje zaplete mogoče tudi, da otrok sploh ne bova imela.
Kaj mislite – vpliva sprememba na upravičenost ali samo na velikost dodeljenega stanovanja?
Hvala za mnenja.

Ja, jaz bi javila…morda veš, ali sta dobila tudi točke že kot mlada družina?Ker tam jih je pa nekaj več. Jaz mislim, če sta uspela, da vaju ne morejo skenslat. Lahko nisi več upravičen, če medtem kupiš nepremičnino, v takem primeru pa mislim da ne. A pol če eni družini umre edini otrok, tudi niso več upravičeni?! Jaz mislim, da ne bo težav. Lahko pa kar tako povprašaš.

Srečno in čimprej zdravega dojenčka!!!

Peggy

Hvala za odgovor. Točk za mlado družino nisva dobila, saj jih dobiš samo za že rojene otroke. Ker bi stanovanje dobila tudi brez 30 točk za otroka, sva se odločila, da preprosto počakava. Glede na to, koliko časa traja, da te dejansko vselijo, upava, da bova do vselitve spet noseča, nato pa v novem stanovanju tudi rodila.

Hvala za lepe želje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close