Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nepro. stanovanja

nepro. stanovanja

Vsi, ki ste že prejeli neprofitno stanovanje v najem MOL, prosim, če mi poveste kakšno je stanje stanovanja (oprema, starost….) in v kolikem času po prejemu odločbe ste dejansko dobili stanovanje.

Naše naselje je staro 8 let, pred vselitvijo novih najemnikov (če se kdo izseli) večinoma na novo prepleskajo in odstranijo vse pomanjkljivosti.

Tako da… ščurkov in podgan očitno le ne bo, kar pogum 🙂

men neki ni jasno na objavi.kaj je s tistimi,ki so na vrsti npr.pod št. 300.a dobijo stanovanje al odpadejo do druzga razpisa,spet čakanje nekaj let?

Mene pa zanima, kje se prijaviš za neprofitno stanovanje v Lj? Če s fantom nisva poročena, nimava otrok, on je brezposeln, sva sploh upravičena do njega?
Hvala.

Torej:
– za tiste po x-tem mestu, ki je meja, ni vse izgubljeno, v času ponovnega preverjanja liste najdejo nekaj falotov, nekaj se jih premisli. Tako da se gotovo za nekaj mest zniža prag. Ostali pa imajo običajno prednost na naslednjih razpisih.
– razpisi za neprofitna stanovanja so vsake toliko (ko imajo na voljo večjo količino stanovanj, ni pravila o datumu) objavijo na spletnih straneh JSS MOL in v dnevnem časopisju. In še namig. Če ti in fant nimata prijavljenega skupnega gospodinjstva, nimata stalnega bivališča v LJ (po mmožnosti več let), nimata otrok in podobno, nimata šans za uspeh. Ko pa bosta imela vsaj nekaj teh stvari (stalno bivališče je pogoj), in če ne bo zime z denarjem, priporočam, da se javita na razpis na listo, kjer je potrebna soudeležba (je manj navala in s te uspeh bolj verjeten)

Aja, sem pozabil še rok… ma ne dogaja se prav hitro, če se prav spomnim, kakšnega pol leta vse skupaj (preverjanje,…)

Modri dirkač, hvala. Me pa še nekaj zanima. Sicer sem že nekaj brala v zakonu ampak tole s soudeležbo pa ne vem kaj je. A niso vsa neprofitna tudi za plačati? No, ker sva sedaj najemnika, me zanima tista varjanta, za katero sem tudi že slišala, da pač plačaš najemnino, ampak je kar precej nižja od tržne. Mogoče več kako se reče temu? Razpisi so? Sva pa namreč v eni taki smešni godlji: jaz nimam stalnega bivališča v Lj, fant ima stalno bivališče, nima pa državljanstva. Mogoče veš, če sploh približno lahko prideva kam zraven?

Hvala!

Na vsakem razpisu obstajata dve listi stanovanj, z in brez soudeležbe. Brez sudeležbe je ponavadi več prosilcev, na družinskega člana pa dobiš tudi manj m2 (po normativu). Pri soudeležbi pa položiš 10 % vrednsoti stanovanja, dobiš pa tudi lahko več m2 po družinskem članu. Soudeležbo ob morebitni odselitvi dobiš nazaj.
Najemnina na m2 stanovanja pa je v obeh primerih enaka (če je stanovanje enako staro in podobno – stanovanja se točkujejo glede na standard in od tega je tudi odvisna najemnina).
Kot primer si lahko ogledaš kriterije tega razpisa, katerega rezultati so obljavljeni danes:
Prosim, poišči glede stalnega prebivališča in državljanstva.

Hm, napačen link

Hm, napačen link sem objavil, tale bo verjetno pravi

Modri dirkač, hvala za pomoč. Na žalost tudi tu padeva skozi zaradi prej napisanih razlogov 🙁

hja, zdaj vsaj vesta, v kateri smeri morata delati.
Najprej kravca, pol pa štalca… 🙂

Modri dirkač, lahko vprašam, kje ste dobili stanoavnje?

Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close