Neprijetna izkušnja v zabaviščnem parku
S partnerjem sva na morju in sva šla v tamkajšnji manjši zabaviščni park. Za štos sva šla na avtomobilčke (za zaletavanje). Vsak v svojega. Odločitev pa sva hitro obžalovala. Kaj se je zgodilo? Med nami je bila tisti trenutek tudi mamica z otrokom (star cca. 5 let). Pomotoma in nehote sem se z vso silo zaletela vanju. Otroka je skoraj vrglo iz avtomobilčka. Mama je seveda popizdila, po vožnji pa se je v prepir vključil še oče. Če partner ne bi posredoval, bi me tip še udaril, čeprav sem se opravičila. Nato so nas pomirili in ločili šele varnostniki. Ali je z otrokom vse vredu, ne vem. Sta ga pa takoj peljala v bolnišnico. Zdaj me je pa strah, da bo ta tip planil name ali nad partnerja, če naju bo še kdaj srečal, kar je zelo verjetno, saj je ta kraj zelo majhen. Midva pa sva komaj prišla na dopust. Kaj naj storiva? Partner pravi, da naj ne skrbim, saj me bo on čuval. Jaz pa bi se najraje obrnila na policijo. Nisem mirna, ker me stalno skrbi, da ga bova srečala. Če se je otrok (bognedaj!) hudo poškodoval, verjamem, da bo pestro, če naju najde …
Hudo, 03.09.2023 ob 13:04
Avtomobilcki niso za namerno zaletavanje. Če si se zaletela z vso silo tudi ni bilo po pomoti.
Ti avtomobilcki niso za otroke ravno zato, ker se hitro zgodi, da prevec pritisnes gas in se zaletis v nekoga, ki gre mimo, tudi z vso silo lahko.
Majhni otroci nimajo kaj pocet v vteh avtkih.
je kar je, 03.09.2023 ob 13:25
Kok prfuknjen moraš biti da se z vso silo zaletiš v avtomobilček kjer sedi otrok….
In ja, ti avtomobilčki so namenjeni tudi otrokom da sedijo zraven, ampak na žalost obstajate taki, ki se zanalašč zaletavate.
To ni čisto res. Za manjše otroke obstajajo manjši avtomobilčki, v teh pa so za otroke odgovorni starši. Jaz mojim zagotovo nisem dovolila vožnje v njih, ko so bili majhni. Sem vedela, zakaj.
Strah v kosteh in pokvarjen dopust, 03.09.2023 ob 13:01
S partnerjem sva na morju in sva šla v tamkajšnji manjši zabaviščni park. Za štos sva šla na avtomobilčke (za zaletavanje). Vsak v svojega. Odločitev pa sva hitro obžalovala. Kaj se je zgodilo? Med nami je bila tisti trenutek tudi mamica z otrokom (star cca. 5 let). Pomotoma in nehote sem se z vso silo zaletela vanju. Otroka je skoraj vrglo iz avtomobilčka. Mama je seveda popizdila, po vožnji pa se je v prepir vključil še oče. Če partner ne bi posredoval, bi me tip še udaril, čeprav sem se opravičila. Nato so nas pomirili in ločili šele varnostniki. Ali je z otrokom vse vredu, ne vem. Sta ga pa takoj peljala v bolnišnico. Zdaj me je pa strah, da bo ta tip planil name ali nad partnerja, če naju bo še kdaj srečal, kar je zelo verjetno, saj je ta kraj zelo majhen. Midva pa sva komaj prišla na dopust. Kaj naj storiva? Partner pravi, da naj ne skrbim, saj me bo on čuval. Jaz pa bi se najraje obrnila na policijo. Nisem mirna, ker me stalno skrbi, da ga bova srečala. Če se je otrok (bognedaj!) hudo poškodoval, verjamem, da bo pestro, če naju najde …
v bolnici povprašala po zdravju otroka, ker bi me to NAJBOLJ SKRBELO.
Nato bi se lepo, z iskrenim opravičilom, poskušala pogovoriti s starši.
Če so normalni, se boste lepo, brez zamer, poslovili.
V nasprotnem primeru si ga naj…. Bi šla na policijo.
Dobro rešitev ti želim.
Tem avtomobilskem smo zmeraj rekli butkači. Zato, ker so namenjeni butkanju drug v drugega. To je poanta tega. Sama sem sicer šla na butkače zmeraj po nagradno vožnjo, ki jo je dobil najbolj spreten voznik. Ampak ko si vozil nagradno, so se vsi zalepili v nagrajenca. Običajno je bilo 2x zapored iz tega razloga nemogoče zmagat. Torej, starš, ki vzame otroka v butkača, je kriv, saj je otrokovo telo prekrhko za intenzivne trke. Osebno bi se zagovarjala, da sem napačno ocenila razdaljo in da je namen bil, da trku uideš, ne da se zaletiš. Je pa neumno samo po sebi, da si se šla počit s tako silo v boli, v katerem je bil otrok.
Logično, če greš v te avtomobilčke se bo nekdo zaletel vate, temu so namenjeni, in ja to se dela tudi namerno. Če pa starši svoje sončke peljejo tja in se nekdo zaleti v njih, nimajo kaj za jamrat. Prav na živce mi že grejo starši, ki mislijo, da se bo svet prilagajal njihovim sončkom. Drugič naj ga peljejo še na kakšen vlak smrti in jočejo, ker bo tamalga preveč zmetalo. Vse pač ni za majhne otroke in za njihovo varnost morajo v prvi vrsti skrbeti starši, ne ostali. Sicer pa neka huda brzina s temi avti tudi ni…
Bili letos na teh avtomobilčkih v Biogradu. Naš 14letnik si je zelo želel iti tja.
Nihče drug iz družine ni želel z njim v avtomobilček. Jaz sdm šla vozil je on. Oz. se zaletaval. Se je poskušal izogniti majhnim ottokom, v ostale se je zalwtaval nalašč in res užival.
Več majhnih je jokalo, so tudi predčasno šli iz avtomobilov.
Ne razumem staršev, ki grejo z malčki v to. Res ne!
Še starejša hči je bila lani pri 20ih s prijatelji in ji je bilo grozno.
Ni to za vse. Sploh pa ne za majhne otroke.
Neumni so starši…pa saj menda vidiio, v kaj se spuščajo?
Npr. v Biogradu se mi zdi prav malo naprav varnih ali za otroke.
Ti avtomobilčki so prav namenjeni zaletavanju. Zato imajo tudi gumijaste blažilce. Operater je dolžan zmanjšati hitrost avtomobilčkov, če vidi, da se vozniki zaletavajo. Odgovornost za otroka pa absolutno nosijo starši, ki so otroka sploh posadili v tak avto. Torej, formalnopravno ti nihče nič ne more, druga stvar je pa moralni vidik te zgodbe.
Forum je zaprt za komentiranje.