Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Neprijeten vonj v omarah

Neprijeten vonj v omarah

Že nekaj časa opažam, da imam v omari, kjer so jopice nekoliko neprijeten vonj nekako po zatohlem, ki ne zgine niti kadar zračim omaro en teden. Seveda so kriva oblačila ampak ne razumem zakaj imajo tak vonj, saj jih vendar operem! Zadnjič sem jih nekaj stlačila za dolgo časa v mehčalec, da bi kaj dišale – ampak nič. Diši en dan potem pa konec. Imam pa v tisti omari predvsem jopice, ki jih ne smem prati v pralnem stroju. Kaj naj naredim, da se znebim tega vonja?

Ali mislite, da bi kaj pomagalo, da bi dala v omaro kakšno dišečo stvar? Vendar ne vem kaj.

Aja mimogrede, kaj pa ve uporabljate, da vaša oblačila lepo sveže dišijo?

manca

Poskusi z dišavnimi vrečkami od Life. Imaš mislim da tri vonje, ampak najlepši je tisti v roza vrečki. Prodajajo v Mullerju. Jaz uporabljam te.

Lep dan s soncem obsijan.

V omari imam vedno samo čista oblačila, vedno pa obesim še kakšno dišavo in mi iz omare vedno prijetno diši.

A maš mogoče kaj vlage v stanovanju in omare iz iverke. Ta kombinacija tudi povzroča neprijetne vonjave.

Ko prideš domov, nikoli ne daj oblačil takoj v omaro, ampak jih
pusti zunaj, da se prezračijo, sploh, če si bila v prostorih, kjer
se je na veliko kadilo. Verjemi mi, ta zatohli vonj je samo zaradi
cigaretnega dima.

Tudi po mojih izkušnjah najbolj pomaga, da nošeno oblačilo daš v omaro šele po kakšnih 24 urah zračenja.

Recept babice:

V omaro položi eno ali dve dišeči mili (enakega vonja). Tako trdo milo. Bo lepo dišalo.

**************************** Tudi to bo prešlo.

Mislim da je odvisno kvaliteta materiala omare ki oddaja drugačen vonj.Sicer pa v trgovini imajo vrečke z različnim vonjem…Vsak les ima drugačen vonj..

Ja res imam omaro iz iverke. Verjetno res iz tu izhaja ta vonj, ker res oblačila redno perem in vse – vonj je pa še vedno prisoten. Bom poskusila z zračenjem oblačil in dišečimi vrečkami – upam, da bo pomagalo.

manca

imajo oblačila vonj po “postani vodi”? Če je temu tako, se lahko tak vonj razvije ravno zaradi preveč mehčalca! Poskusi oprati perilo brez mehčalca in dobro posuši!

Ne verjamem, da bi bil kriv mehčalec, ker ga dolgo sploh nisem uporabljala in je bil vonj že takrat grozen. Ko sem začela dodajati še mehčalec pa ni bilo nobene razlike oz dolgoročno nič boljše.

manca

jaz imam v omari sivkine vrečke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close