Nepremičninska agencija LJ
Tudi mi2 iščeva zasebno ponudbo, ker mi je mimo dati 4ooo € nepremičninskim posrednikom, potem pa ne vedo niti kdo je upravnik v zgradbi, kaj šele, da bi te bili sposobni seznaniti s tem, kakšen je načrt vzdrževanja v stavbi oz. kaj se je obnovilo v zadnjih nekaj letih in kaj se še bo. Da bi mi pomagali pogajati se za ceno je pa tako ali tako utopija, ker isti nepremičninski posrednik hkrati zasluži od prodajalca in od kupca.
Kaj pa je razlika, če neresni potencialni kupec pride z agencijo? Ta mi je najbolj smešna, ko kličeš prodajalca, pa te vpraša če si resen kupec. Ne vem no, verjetno imam preveč časa in volje, da bi se mi ljubilo samo iz dolgčasa z dojenčkom hoditi naokoli na oglede po stanovanjih….:( Me kar prime, da bi zabrusila nazaj, če so resni prodajalci…
Mislim, da bi ti vzelo ravno toliko časa, če se domeniš za ogled po telefonu z agentom ali s kupcem-v vsakem primeru moraš ti določiti dan in uro, ki ti ustrezata.Edino agenciji boš morala še plačati za to uslugo. Pomisli, npr da prodaš v Lj kako 4 sobno stanovanje za 170.000. 2% , ki ga agencija s tem zasluži, je že skoraj LETNA povprečna plača!!! Pomisli, kaj agent dela za to?!
Se opravičujem, ker to ni odgovor na tvoje vprašanje. Me je malo preveč zasrbel jezik. Pa dbro prodajo ti želim.
Ej, neresne kupce ti lahko pripelje tudi agencija, saj je cel kup takih, ki si samo ogledujejo, ali pa je agent tak, da jim ponudi stanovanje, ki sploh ni tako kot si oni želijo, ampak samo da jih nekam pelje na ogled,
Jaz sem v zadnje pol leta prodajala stanovanje in sem bila najbolj srecen clovek, ko nam je uspelo. Meni je bila to nočna mora.
Najprej sem vzela eno agencijo, ravno zaradi tega, da se mi sami ni treba s tem ukvarjati. Pa potem od te agencije ni bilo nič, pa ne vem ali so bili res bolj malo aktivni ali ni bilo nobenega povpraševanja. Potem sem sama dala oglas v Salomona, in me je vsakič ko je iglas izšel klicalo 10 agencij. Zasebnih ponudb je bilo mogoče 1 ali 2. Na koncu so to stanovanje prodajale 4 različne agencije, ker sem imela poln kufr vsega in ker se mi je grozno mudilo. Kupca pa je pripeljala ena mlada punca, ki je verjetno imela bolj srečo, da je temu kupcu to stanovanje bilo všeč, kot pa da se je full ukvarjala s tem. ampak ti povem, da mi sploh ni bilo žal njej dati to provizijo, ker sem bila vsa happy da nam je uspelo po več mesecih stalnih ogledov in potencialnih kupcev, ki so trkali ob vsak zid, me spraševali kaj je v stenah, vsak flek na steni jih je motil,…..
AMpak meni se je full mudilo. Če se tebi ne mudi preveč, potem daj zasebni oglas. Samo potem pazi, ker te bo klicalo milijon agencij in da ne boš na koncu vseeno komu plačala provizije, če tega ne želiš.
Glede na to,da sem prvič prodajala stanovanje, mi je bilo fajn, da sem imela nekoga, ki se na to spozna, saj mi je agencija oz. njihov odvetnik sestavil pogodbo, agentka se je vse dogovorila z notarjem, in potem šla z mano na davčno,… Sama sploh nisem vedela, kaj bi vse morala urediti. Ne gre smao za podpis pogodbe.
iJA,
Mi smo slicer kupovali in ne prodajali in so na nas pustile dober vtis: Garant (ga. Boža Pust), Tabu in GBD nepremičnine. Edini, ki so nas poklicali nazaj in ponudili tudi druge podobne nepremičnine, ki so jih imeli v svoji ponudbi in ne samo pokazali tisto stanovanje, za katerega smo poklicali in ČAO.
Še najbolj je zadela bistvo @naja. Agencija ne more delati čudežev.
Stanovanje bo kupil nekdo, ki mu je všeč, in dobiti takega je čista sreča in naključje, ne pa znanje. Kako pa naj agencija vnaprej ve, kaj bo lahko prodajala?
Je čisto vseeno, če prodajate sami -časovno sploh, denarno pa itak.
Osebno sem vse kupoval in prodajal sam, tisto pa, kar sem delal preko agencije, pa sem bil zadovoljen z Atrijem iz Ljubljane-Simona Hribar – prijazna,odgvorna in strokovna.
Če pa se že odločite za agencije, se pa ne splača dajati nikakršnih ekskluziv, ker vam samo blokirajo možnost trženja, (ki je tako ali tako stvar naključja..) .
Če pa na oglase kličejo agencije, jim pač povejte, da lahko prodajajo, vedna jim provizije ne boste plačali -naj jo plača kupec, saj on naroča storitev.
Mene je pa pri agencijah (bili smo kupci) najbolj jezilo to, da so po vsej sili hoteli vsiljevati stanovanja, ki nas niso zanimala. Saj danes tako in tako vidiš vso njihovo ponudbo na netu, če te kaj konkretnega zanima in bi šel rad na ogled jih pokličeš. Ne pa da jim stokrat poveš, da si oglas za kako stanovanje videl, pa te še vedno prepričujejo, da bi ga vseeno šel pogledati…
jaz pa ravno nasprotno od predhodne. ABC nepremičninski agenciji bi se na daleč izognil – če bi vedel prej ne bi šel preko njih, ker pa sem kupoval nepremičnino sem bil pa na žalost “obsojen” nanje, ker je prodajajlec prodajal samo preko njih. A, da greš na ogled določene nepremičnine in agent NIMA POJMA osnovnih podatkov o njej in se izgovarja, da imajo pa toooooliko prometa in pogodb, da pač se zgodi da kaj pozabi…. mislim, prit nepripravljen prit na ogled in potem zamolčat bistvene stvari, ki jih potem izvem od prodajalca. In pa, konkretno pri tej agenciji…bit nezadovoljen s tem kako in in kaj agent dela in te obvešča o vseh zadevah, ki so v teku in, ne boste verjeli, imeti še težave pri notarju, zaradi njega… 🙁
in potem seveda sem to agentu tudi povedal direktno, da nisem zadovoljen z njegovim delom in prispevkom pri poslu, a arogantno te zarne; pogodba je pogodba in tolko je treba plačat, ne glede na kaj.
In nenazadnje, tudi od prodajalca sem naknadno izvedel, da je bil z njimi zelo nezadovoljen.
Zatorej, moja izkušnja, ABC nepremičninski agenciji se izogibajte!
Forum je zaprt za komentiranje.