nepremičnine v Ljubljani
Qiqqe, 10.02.2022 ob 13:12
Za stanovanja b Lj se ljudje grebejo. Važna je mikrolokacija. Imamo veliko stanovanj v gradnji, a so v naprej razprodana. Ljubljana je prestolnica . Če živiš v Medvodah, Vrhniki, Brezovici je to vas in daleč od Ljubljane.
Kakšna bedarija. Hiše/stanovanja v Medvodah so dražja kot v Ljubljani. Plačaš “pogled na hribe” dobesedno oz. “prvi red od mora…A parcela”. In to ni nobena vas, vsa infrastruktura je na voljo.
fdtgsš, 10.02.2022 ob 13:27
Božó, 10.02.2022 ob 13:11
Ucasih kar ne da tega recaptcha…
Sem hotel napisat prej… Mikrolokacije stejejo. Si ne predstavljam da moram v trgovino ali pa posto oz za naosnovnejse stvari par km se vozit… Da nebi bilo pred nosom… Pa sem mlad. Kakor si pa starejsi… Je pa to nuja! Kermu starostniku se da jajcat vsak dan 2h v avtu…?
:)) Tako mlad si, da niti ne veš, da za družino MORAŠ iti z avtom v trgovino, tudi če si iz Ljubljane. Kako boš pa tovoril vrečke?
Haha, grem z vozickom, lepo pes, v miru, natovorim vozicek, kolikor pac gre notri in ga peljem nazaj domov :))
Mi smo kupili, 10.02.2022 ob 16:49
-
Kupili 3 sobno v Lj. Blizu godpodarskega. Sicer živimo 100 km stran. Stanovanje imamo zdaj za oddajat in predvsem da bo za otroke, ko bodo študirali. Ter seveda nekaj dodatnega za ziher. Smo pa vzeli kredit in z najemnino to pokrivamo.
Ja, saj, tako naredi vsa raja. Zadolži se za 30 let za en flet, potem pa obroke plačujejo najemniki. Vse okej, dokler tega ni treba sanirat in renovirat. Pol pa zmanjka keša.
Itak da v tujini delajo drugače. Najemnine so nžje kot pri nas, plače pa 2,5x višje, zato jih je 70% v najemih. Vedno v novih stanovanjih, ne živijo v luknjah kot naši.
Mislim da so v berlinu naredili nekaj… Ne vem tocno kaj… Pozabil sem… Da ne mores flipat stanovanja…
Ali nerenoviranega od kaksne babice… Da bi ga renoviral potem pa prodal… Nekaj na to foro…
Glej stari. Najprej štalca pol pa kravca!!! Selektivno razmnozevanje.
Mislim da je prav da nima vsak stanovanja. Zacni zivet drugacno zivljenje pa bos imel.
Zgodaj je treba zacet sprejemat odlocitve. In za te odlocitve tudi posledice.
jap jap, 10.02.2022 ob 17:04
Ja, saj, tako naredi vsa raja. Zadolži se za 30 let za en flet, potem pa obroke plačujejo najemniki. Vse okej, dokler tega ni treba sanirat in renovirat. Pol pa zmanjka keša.
Itak da v tujini delajo drugače. Najemnine so nžje kot pri nas, plače pa 2,5x višje, zato jih je 70% v najemih. Vedno v novih stanovanjih, ne živijo v luknjah kot naši.
pri nas stanovanja pač ne morejo biti poceni, ker imajo zidarji tako visoke plače ?
Ne rabim v avto. Npr od te prve trgovine sem oddaljen 50m. Dokler bi v avto nalozil… Ga prizgal… Se spravil z parkinga… Zapeljal pred hiso… Parkiral… Vzel stvari ven iz gepekta?(ne prtljaznika)
Bi lahko 3x sel od doma pa do trgovine.
Se ne splaca.
Do 30 stejem pa sem ze pri trgovini. Kaksno avto do trgovine… Prizadet bi bil. Bi se mi smejal… Res dobesedno do 30 stejem pa sem v trgovini. Oz doma… Ti pa ni sans da se spravis v 30sekundah do avta pa naredis vse nasteto…
Moram sredit to. Da mi gazdarca i gospodza imaju sve na dlanu. Sve pred nosom. Da su mi komotne, ne…
Steny, 10.02.2022 ob 12:59
Ne razumem, 10.02.2022 ob 12:38
Zakaj pa rineš v to meglo.
Samo 20 kilometrov proč imaš hiše na krasnih parcelah in pri bistveno boljših sosedih.
V Lj je megla manjši problem, največji problem so izpušni plini vsakodnevnih vozačev. Megle je vsako leto manj.
Škoda.
Pa tako čarobna je megla, prav pravljično deluje.
Ok, i’ll bite. Kaj je tok cudovitega v LJ?
polno folka, kamorkol grem nikjer za parkirat, ce grem na sprehod v park/pot spominov in tovaristva – nabasano s folkom, stacune nabasane, konstanten promet/nevzdrzni zvoki le-tega, guzva na cesti ipd. Res me zanima, kaj je v LJ tako privlacnega. Zivela sem na vicu 2 leti in bila cel cajt tako depresivna, da sploh ne vem kako sem prezivela.
jaz zivim blizu kamnika – prometa stokrat manj, prostrano mengesko polje, kjer lahko spustim psa in se sprehajam brez da vidim zivo duso, svez zrak, nikjer nabasano s folkom, vsa infrastruktura na dosegu roke brez tega da iscem parkirplac kot zmesana, nobene guzve v lekarnah, bankah ipd..sanjsko i guess 🙂
Robbie, 10.02.2022 ob 18:48
Ok, i’ll bite. Kaj je tok cudovitega v LJ?
polno folka, kamorkol grem nikjer za parkirat, ce grem na sprehod v park/pot spominov in tovaristva – nabasano s folkom, stacune nabasane, konstanten promet/nevzdrzni zvoki le-tega, guzva na cesti ipd. Res me zanima, kaj je v LJ tako privlacnega. Zivela sem na vicu 2 leti in bila cel cajt tako depresivna, da sploh ne vem kako sem prezivela.
jaz zivim blizu kamnika – prometa stokrat manj, prostrano mengesko polje, kjer lahko spustim psa in se sprehajam brez da vidim zivo duso, svez zrak, nikjer nabasano s folkom, vsa infrastruktura na dosegu roke brez tega da iscem parkirplac kot zmesana, nobene guzve v lekarnah, bankah ipd..sanjsko i guess 🙂
Si pač ljudomrzneš od človeka. Marsikomu bi pa se zdelo tvoje živlenje dolgočasno.
Mladi si želijo zabave in nočnega živlenja.
In prav je da imamo v tej Sloveniji vsaj eno pravo mesto, ki ponuja kar mesto mora.
Tako da za marsikoga je privlačno.
Forum je zaprt za komentiranje.