Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nepozabno – priporočam

Nepozabno – priporočam

Smo 4-članska družina in za letos bi si radi privoščili malo bolj fensi počitnice, saj smo se do sedaj vsa leta čez dan pražili na hrvaški plaži in se zvečer sprehajali ob obali.
Kot rečeno, letos bi radi kaj novega, razburljivega, za lep spomin.
Mika nas safari v Tuniziji….
Šli bi se potapljat kjer bi lahko videli delfine ali pa vsaj lepe morske ribice, školjke, alge,…
Šli bi v Tunizijo, Egip, Grčijo…kjer bi bila možnost fakultativnih izletov, da ne bi spet pristali na plažnem praženju in sprehodih ob obali 😉

Datum dopusta nam ni pomemben, saj si lahko rezerviramo tudi le par dni pred odhodom pa nas tukaj zanima, če se splača počakati na kakšne Last minute variante.

Saj bomo še šli povprašat na različne turistične agencije, a ker je ponudba res ogromna, agencij je pa tudi malo morje, sprašujem tukaj,
če je kdo bil na kakšen dopustu, ki mu je ostal v lepem spominu
kje ste bili
s katero agencijo
kaj vam je bilo še posebej všeč
se splača počakati ali je vse kar je v tem rangu hitro zasedeno
?

Hvala za vaš čas, morda se tudi komu izmed vas utrne kakšna zamisel in se odloči za lep dopust potem ko prebere kako nepozabno so se imeli drugi na dopustu

Lep pozdrav in lep začetek tedna

Zdravo!

Če imaš otroke mlajše, tako da še ne morejo spati v drugi dvoposteljni sobi, potem po mojem ne bo šlo z last minute varianto. Če rabiš family sobo s 4 ležišči ali želiš takšno z dvema prostoroma – te stvari so hitro razprodane. Še posebej v špici sezone.

Za primer ti povem, da smo mi v začetku februarja dobili zadnjo družinsko suito (2 prostora) v hotelu v Turčiji preko agencije Gulet (rezerviramo preko Sončka). Seveda za zmerno ceno, pri Kompasu na primer so letos šle cene v nebesa.

Sicer pa poskusi, poglej kataloge turističnih agencij na netu, da boš vsaj približno vedela, kam želiš in kaj hočeš tam početi. Povsod nudijo izlete turistične agencije s katerimi potuješ, če želiš pa še kaj posebnega se najde pri lokalnih agencijah.

Uživaj!

Alenka

Nisi napisala koliko let imajo otroci in kakšen način vam ustreza. Ste bolj športni ali radi poležavate in dobro jeste? Vse to in še veliko detajlov je potrebno vedet, da lahko nekomu kaj pametnega in dobrega svetuješ.

Kar se tiče agencije je popolnoma vseeno s katero boš šla. Vse prodajajo bolj kot ne iste hotele, zato je počutje bolj odvisno od kvalitete hotela kot pa same agencije. Tudi agencije nimajo vse dobre vodičke ali pa se tista dobra čez noč zamenja – se pravi da to ni merilo za dober dopust. Pri agencijah primerjaj predvsem cene, še posebno popuste za otroke. Kot pa je že zgoraj omenjeno, si vse first minute popuste že zamudila, tako da malo škoda, da se nisi odločila že januarja. Zdaj pač je kar je.

Last minute – kot začetnica se ti lahko zgodi, da boš razočarana, ker hotel ne bo to, kar si ti želiš. Če pa imaš otroke pod 15 let, pa ne bo nobenih popustov, tako da se ti glede tega tudi ne splača. Bolje, da si zbereš hotel, pogledaš na check holiday oceno hotela, slike, mnenja in se na podlagi tega odločiš.

Safari ti v višku sezone odsvetujem, ker je prevroče.
Zelo lepo je bilo v Egiptu za krompirjeve počitnice in sicer htl. Aqua blue v Hurgadi (tobogani, bazeni, …). To je seveda eden izmed mnogih, izbira hotelov je ogromna. Glede Egipta poglej še na spletno stran forumašev ljubiteljev Egipta “moj sharm”, imaš opisano vse od hotelov do hrane, izletov, običajev, itd. itd. Pa za počitniško varianto vzemi all. incl..

V primerjavi med Tunizijo (celino), Djerbo, Turčijo in Egiptom ti vsekakor najbolj priporočam Egipt. Vendar je zelo odvisno od časa potovanja, v poletnem času je res vroče in bi bilo škoda, da bi zaradi tega imela pokvarjen dopust. Nasploh ti to polagam na srce, ker greš prvič in veliko pričakuješ, potem pa ni tako kot misliš.

Sedaj pa v akcijo, ko boš korak naprej, pa piši, te bomo poskušali malo usmerjat.

Jaz ti pa priporočam križarjenje po Nilu v jesenskem terminu.

Tudi sama se vedno znova čudim, da ko omeniš dopust to pomeni morje in sprehod ob obali.

Zame je dopust namenjen stvari, ki jo želim početi ali videti – pa naj bo to safari, popotovanje, križarjenje ali tour de Slovenija.

Če se pa že odločaš za dopust poleti, potem NE hodi v Egipt ali Tunizijo. Turčija je sprejemljiva.

No moje mnenje je pa čisto nekaj drugega.
Naša družina vedno potuje na dopust v avgustu, ker drugače ni mogoče, da dopust vzamem. Bili smo v Tuniziji, Turčiji 3x, Grčiji niti ne štejem več kolikokrat, lani v Egiptu, Korziki, Sardiniji, Siciliji…

Sedaj so otroci veliki, ampak vse to so vsi dopusti za 14 let nazaj, takoj, ko je bila hči stara leto in pol smo potovali in nikoli ni bil problem. Res se je potrebno na dopustu prilagoditi najmlajšemu, ker malega otroka res ne zanima Louvre v Parizu, Disnijev pakr pa že. Torej vsi, ki odsvetujejo potovanje v Egipt ali Tunizijo v avgustu, pozabljajo, da v Egiptu piha in če si v senci je super, najlepše pa je resnično potaplanje ob koralnih grebenih. Mi smo ga imeli kar ob hoteli in smo tako lahko vsak dan uživali ob gledanju ribic. Neprecenljivo je videti ta čudesa – piramide. V Tuniziji pa tudi ni bilo kljub 42oC za “umret”, ker je to suha vročila in nič vlage. Toliko iz lastnih izkušenj.
Mi ponavadi vzamemo hotel in letalo preko agencije, nato pa si izlete sami organiziramo, po Evropi ka gremo z avtom.

Kar pogumno na dopust, četudi so otroci manjši, je vsaj ceneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close