Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Nepodaljšanje pogodbe v službi – nezadovoljni

Nepodaljšanje pogodbe v službi – nezadovoljni

Hja, resnica zna biti boleča, kruta. Ne vem. Je ne poznam. Imam par idej, ampak kaj je res zadaj pa ne vem.

Je pa po svoje vseeno, če bi povedali resnico, ker se itak ne bomo nikoli več videli. Tako, da se ne bi nič spremenilo.

Resnico je pa fajn vedeti, da lahko naslednjič drugače ukrepaš.

Delam v tujini in do sedaj sem doživela že kar nekaj neprijetnosti v službah pa mi ni bilo jasno zakaj. Sumim pa, da gre za drugačno obravnavo pač, ker sem tujka. To itak nisem slepa, da so me pogosto povsem drugače obravnavali kot domačine. VEč dela nalagali, potem ugotovila, da imam nižjo plačo in podobno.

Vseeno pa bi rada vedeal, mogoče jih pa moti moja izgovrjava , moj naglas, … če veš, je potem tudi lažje naprej iskati službo, se prilagoditi.

To, da tujce drugače obravnavajo, je itak pogosti pojav. .Sem se že prepričala, ko so nas vse tujce čez noč v rit brcnili. Pa, ko je bila za zaključek sezona predvidena večerja pa so se potrudili, da so vse tujce prej v rit brcnili. Isto za božično novoletno večerjo, samo domačine, tujcev niso povabili zraven. Ni pa povsod tako. Tako je bilo v eni izmed služb. Tako, da ja, včasih zna biti kaj samo, ker imaš napačne gene. Pa sploh ne rabi biti težava jezik, lahko lepo govoriš po njihovio.

Pa kaj bluzite o predpogodbah? Kje pa to obstaja? Primer poklica, firme?

Tudi jaz prvič slišim. Očitno vas nategujejo, da delate brez pogodbe, ker so vam porinili v roke predpogodbo.

Če si v službi filozofirala in najedala samo 10% tega, kot počneš tu gor, je odgovor jasen.

Lažja za nosit kot za prenašat.

lubi jezus…, upam, da si doživeal vrhunec dneva, ko si se posrala v to temo. Tvoj dosežek dneva ali pa celo tedna.

Resno razmisli o svojem življenju.

Odgovor na objavo uporabnika
Takojeto, 01.06.2024 ob 06:23

Dobro, in zakaj bi ti preračunljiv delodajalec, ki se mu gre samo za profit dal pogodbo za nedoločen čas, če lahko maltretira še druge?

Ni potrebe za žaljenjem  in nima smisla da komentirate situacije, o katerih ne veste ničesar.
Ne zaposlujem nikogar za določen čas. Moje delo temelji na znanju, in potrebuje veliko uvajanja in zavzetosti s strani delavca. Ljudje niso enostavno zamenljivi, uvajanje veliko stane. Ko zaposlim osebo za določen čas, to naredim vedno z namenom, da bi delal/a za nedoločen čas, če se obnese. Če se ne, potem pogodbe ne podaljšam in zaposlim koga drugega. V tem primeru so vse stotine neproduktivnih ur uvajanja stan vržen čas in denar. Vendar je to še vedno bolje, kot zaposlovati osebo, ki ni primerna za svoje delovno mesto.

Vi pa kar odprite podjetje in takoj zaposlite vsakogar, ki vam potrka na vrata,  za nedoločen čas. Se bojim da bo vaše podjetje delovalo samo za določen čas.

Meni,že pred leti

Isto nobenega odgovora,nič od nič.Čez par mesecev me pa direktor kliče,da bi prišla nazaj.Ma,ni šans.Tako je delal z vsemi delavci.Blizu 2 let prekinil pogodbo,nato pa čez nekaj mesecev klical nazaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close