Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Neplačilo najemnine

Neplačilo najemnine

Pozdravljeni.

Na svoji parceli sem v najem oddal prostor podjetju za oglaševanje. Na njem je podjetje postavilo dva oglasna panoja, za katera je nekaj let pošteno plačevalo najemnino. Za lansko leto temu ni bilo tako. Kljub večkratnim opozorilom preko telefona podjetje še vedno ni poravnalo svojih obveznosti. Tudi za prejšnja leta je podjetje s plačilom vse bolj zamujalo. Bliža se čas, ko bi moralo podjetje poravnati obveznosti že za letošnje leto, a dolguje še za lansko. Pred mesecem dni sem na podjetje poslal pisni opomin pred prekinitvijo pogodbe, a ni nobenega odziva. Fantje na panoje lepijo plakate neovirano naprej. Kaj mi je storiti?

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani!

V primeru, da s strani podjetja tudi v primeru opomina še vedno ne bo plačila, predlagamo, da začnete s postopkom izvršbe ter jim odpoveste najemno pogodbo zaradi kršitve najemnika (neplačilo najemnine).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close