Neplačano delo
Pozdravljeni,
ker vidim da kar nekaj zadev tu dobi svoj epilog, se še jaz obračam na vas z vprašanjem. Že vnaprej se opravičujem za moj rahlo neotesani pristop, samo sem z živci že POPOLNOMA na koncu.
Od sredine januarja pa do konca marca sem delal pri firmi. Po enem tednu poskusnega dela mi je bila obljubljena pogodba za nedoločen čas. Pogodbe jasno od nikoder, prav tako pa ne plače. Konec marca pa me je odslovila, da me kao ne rabi in teden kasneje na zavodu vidim razpis za prosto delavno mesto, katerega sem opravljal jaz.Ker sem delal v administraciji, sem tudi videl, da je direktorica vestno metala stran opomine, izvršbe, pisem od izterjevalcev in odvetnikov pa sploh nismo odpirali.Prav tako vem, da je restavracija ki jo vodi v perfektnem stanju za inšpekcijo, delavci pa so bolj neprijavljeni kot kaj drugega.
Jaz pa z praznim hladilnikom in lepim kupčkom položnic hodim do nje kot bedak in ona denarja ‘nima’. Verjetno pa tudi razumete da nimam časa čakati našo preljubo Republiko Banano in postopke, ki trajajo mesece ali celo leta, ker bom ta čas ostal brez stanovanja in verjetno umrl od lakote, zato vas prosim za nasvet.Kaj na storim?????
Hvala za odgovor
Spoštovani!
Iz vašega pisanja nismo mogli razbrati, če ste sploh imeli kakšno pogodbo. Če ste namreč imeli pogodbo za določen čas in ste na delu ostali tudi po poteku te pogodbe, se šteje da ste sklenili pogodbo za nedoločen čas.
Druge možnosti kot je sodna pot žal ne vidimo. Denarne terjatve iz delovnega razmerja lahko uveljavljate neposredno pred delovnim sodiščem. Lahko poskusite z opominom odvetnika, vendar sami veste, da verjetno sploh ne bo odprt.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.