Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Neplačani prispevki

Neplačani prispevki

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje: Imam pogodbo o zap. za 1 leto, poteče mi čez cca. 2 meseca.
V podjetju je izredno stanje, še vedno nismo prejeli niti plače za december 2011, prispevki za pokojninsko zav. niso plačani že od oktobra 2011…

Kaj lahko storim?? Vem, da če sama dam odpoved, se ne morem prijaviti na Zavodu za zaposlovanje oz. mi ne pripada nadomestilo. Ali je v mojem primeru kaj drugače?

Brala sem o izredni odpovedi v 112. člen v ZDR, ampak ne razumem točno, če lahko v tem primeru zaprosim za nadomestilo.

Lepo prosim za nasvet in pomoč, kaj lahko storim!

Hvala, lep pozdrav.

ravno za take primere je izredna odpoved, če 3 mesece ne dobiš plače

potem imaš možnost prejemati nadomestilo na borzi

če se ti izteče čez dva meseca je bolje, da ostaneš še ta čas in potem uveljavljaš pravice za brezposelnost. morda greš na bolniško in delaš na črno, ali pa si vsaj doma.

Tako ali tako skoraj sovpade izredna odpoved in konec pogodbe …

Kako je z odpovednim rokom pri izredni odpovedi?

Pri redni odpovedi je 3 mesece odpovedni rok.

Saj ne vem kaj naj…

Kako lahko delodajalec še vedno zaposluje nove delavce in jih izkorišča in jih ne plačuje, kljub temu, da je prejšnjim delavcem, ki jih je odpustil kot tehnološki višek še vedno dolžan plače in prispevke.Kako davčni urad to dopušča ?Naj najprej poravna za nazaj, potem pa se zaradi mene na glavo naj postavlja?
To je pa naša država, delavci nismo vredni nič.
Lani so mi dohodnino vrnili, pa so bili vsi dohodki leta 2010 prikazani, pa tudi prispevki,potem pa bodo zahtevali nazaj,kako je to mogoče,če mi jih delodajalec sploh ni plačal.
Na uradih mi ne zna nihče pomagat, sklicujejo se eden na drugega…..

Pozdravljeni!

Sem samozaposlena, v svoji firmi (d.o.o., 1 zaposlen). Zaradi krize in plačilne nediscipline si že od maja lani ne morem plačevati prispevkov (zdravstveno in pokojninsko zavarovanje), kaj šele plačo, najprej je seveda na vrsti plačilo obveznosti do države (ddv) in nato računi, šele nato prispevki, plače si ne morem izplačevati že 3 leta. K sreči me lahko preživlja mož, a tudi to je vedno težje. Službo neuspešno iščem že 2 leti. Sedaj se mi končno obeta nova služba. Zanima me:
Kako je z odjavo v moji firmi v tem primeru?
Kako se odjavim iz delovnega razmerja?
Kako zaključiti delovno knjižico, kamor je potrebno vpisati delovno dobo?
Bom imela pri novem delodajalcu zaradi tega težave?
Kaj se bo zgodilo ob upokojitvi?

Je morda smisleno si izposoditi denar in poplačati prispevke za nazaj? Je to sploh možno?

Lepo prosim za nasvet.

Lep podrav
Polona

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close