Neplačana položnica
Pozdravljeni,
upam, da bom na kratko opisala situacijo. Na podlagi odločbe, ki mi je naložila določene študijske obveznosti, sem prejela položnico v kar precejšnji višini (vsaj za moje pojme). Ob informiranju mi nikoli nihče ni posredoval informacij, da bom morala to plačati, niti v odločbi tega ni bilo navedenega, pač pa sem samo položnico prejela na dom dan kasneje. V pouku o pravnem sredstvu ni navedeno po katerem zakonu lahko podam ugovor (predvidevam da po ZUPu), niti ni napisano, kakšni nastanejo v tem primeru stroški zame v primeru pritožbe.
Zanima me sicer naslednje. Zaradi napačno pridobljenih informacij, čeprav sem izrecno spraševala, me niso obvestili, da si lahko več preberem na spletu, sama pa se tudi nisem na to spomnila. Zneska ne nameravam plačati, ker ga enostavno ne morem, ker nimam od kje vzeti. Sem nezaposlena, na vidiku ni nobena služba. Kako je s pritožbo, kako izvršbo. Kolikšni so stroški izvršbe ter koliko časa traja, da primer zastara. Je lahko izvršba narejena preko staršev (stara sem sicer 26 let), kljub temu, da je vse na moje ime. Stalni naslov je enak kot od staršev.
Najlepša hvala za vaš odgovor.
Spoštovani,
v kolikor ste se vpisali v program določenega študija, ki je plačljiv, se poskusite dogovoriti z izvajalcem študija o izpisu brez obveznosti za vas – v kolikor pa to ni mogoče, pa vsaj o obročnem odplačilu, saj ste nezaposleni. Glede na vaš status bi se lahko pozanimali tudi na zavodi za zaposlovanje, ali vam morda krije vsaj del takih stroškov s ciljem povečanja možnosti zaposlitve po zaključenem izobraževanju. Izvršba na premične stvari lahko seveda poteka tudi na premoženju vaših staršev, saj bi morali vaši starši dokazovati, da stvari niso vaše, temveč njihove.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.